به گزارش خبرنگار مهر، از اردیبهشت ماه سال جاری اختصاص سهمیه بنزین با قیمت نیمه یارانه ای 400 تومانی به کارتهای هوشمند سوخت خودروهای شخصی، عمومی، خدماتی و موتورسیکلتها متوقف خواهد شد.
با این وجود در شرایط فعلی مردم حجم قابل توجهی بنزین 400 تومانی در کارت های هوشمند سوخت ذخیره سازی کرده اند به طوری که با وجود مصرف حدود 1.5 میلیارد لیتر بنزین با انجام مسافرتهای نوروزی اما میزان ذخیره بنزین 400 تومانی کارتها نه تنها کاهش نیافته بلکه با افزایش هم همراه شده است.
آمارهای رسمی منتشر شده توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران حاکی از آن است که با فروکش کردن مسافرتهای نوروزی بیش از دو میلیارد و 700 میلیون لیتر بنزین با قیمت 400 تومان در کارتهای سوخت ذخیره سازی شده است.
این در حالی است که پیش از فرا رسیدن مسافرت های نوروزی حدود 2.5 میلیارد لیتر بنزین 400 تومانی در کارت ها ذخیره سازی شده بود که با واریز سهمیه بنزین فروردین و انجام مسافرت ها ذخیره بنزین 400 تومانی کارت ها به حدود 2.7 میلیارد لیتر رسیده است.
از سوی دیگر در مسافرت های نوروزی سال جاری بارها رکورد مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی در کشور شکسته شد به طوری که در روزهای 28 و 29 اسفند ماه سال گذشته به مرز 100 میلیون لیتر در روز و 12 فروردین ماه سال جاری متوسط مصرف بنزین برای اولین بار سه رقمی شد و از محدوده 100 میلیون لیتر در روز عبور کرد.
آمارهای رسمی نشان می دهد هم اکنون دو میلیارد و ١٥٣ میلیون لیتر بنزین 400 تومانی در کارت سوخت خودروها و بیش از 560 میلیون لیتر بنزین نیمه یارانه ای در کارت سوخت موتورسیکلت ها ذخیره سازی شده است.
همزمان با افزایش ذخیره بنزین 400 تومانی کارت ها، مسئولان دولت تدبیر و امید همچون محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور بارها تاکید کرده است که بنزین ذخیره شده در کارتهای سوخت حتی با افزایش قیمت این فرآورده پرطرفدار نفتی در فاز دوم هدفمندی یارانه ها نمیسوزد.
در همین حال ناصر رئیسیفرد رئیس کانون کارفرمایی جایگاهداران سوخت سراسر کشور از افزایش فروش بنزین آزاد در جایگاهها خبر داده و اعلام کرده است: اطمینان مردم از حفظ شدن ذخیره بنزین 400 تومانی کارتها یکی از دلایل افزایش فروش بنزین 700 تومانی است.
25 میلیارد لیتر بنزین در ایران سوخت
به گزارش مهر، اجرای نظام سهمیه بندی، عرضه کارتی و اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها تاکنون دو سناریوی دولت برای مهار مصرف بنزین در کشور بوده است.
در این بین مسئولان کشور معتقدند که اگر این دو طرح کلیدی برای مهار مصرف بنزین در کشور اجرا نمی شد برای سال 93 متوسط مصرف روزانه به بیش از 140 میلیون لیتر در روز افزایش می افت.
محسن روحانی مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در کنار سهمیه بندی از توسعه صنعت سی.ان.جی به عنوان یکی از سیاستهای متوقف کردن جهش مصرف بنزین در کشور یاد می کند و معتقد است: تا پیش از اجرای نظام سهمیهبندی مصرف بنزین از ردشی حدود 9.5 درصدی برخوردار بوده است.
در این بین گزارش آماری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی از مصرف روزانه حدود 70 میلیون لیتری بنزین در حکایت دارد به طوریکه سال گذشته در مجموع نزدیک به 25 میلیارد لیتر بنزین در کشور دود شده است.
از این رو متوسط مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی در مقایسه با سال گذشته با ثبت رشدی هشت درصدی حدود یک میلیارد و 600 میلیون لیتر افزایش یافته است.
سال گذشته مطابق با قیمتهای فوب خلیج فارس و با احتساب هزینههای انتقال، توزیع، ذخیره سازی و عرضه حدود 13 میلیارد دلار انواع فراوردههای نفتی در کشور دود شده که مصرف این حجم فرآورده نفتی علاوه بر تحمیل هزینه بر اقتصاد ایران، افزایش آلایندگی، آسیب زیست محیطی، ترافیک و افزایش تصادفات جادهای، قاچاق و انحراف فرآوردههای نفتی را هم به ارمغان آورده است.
دولت پیش بینی می کند با اجرای سیاست های جدید قیمتی در قالب اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها تا حدودی رشد مصرف بنزین در کشور را مهار کند تا علاوه بر توقف تولید بنزین پتروشیمی ها، واردات این محصول پرطرفدار نفتی هم از خارج کشور متوقف شود.
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۰
در آستانه تعیین قیمت جدید بنزین توسط دولت و توقف واریز بنزین 400 تومانی از اردیبهشت ماه، پس از ثبت رکوردهای مصرف در سفرهای نوروزی، ذخیره بنزین 400 تومانی کارتهای سوخت به جای کاهش به بیش از 2.7 میلیارد لیتر افزایش یافت.