دبیرکل حزب مردمسالاری در تشریح برنامه های این حزب برای انتخابات مجلس گفت: به ایجاد فراکسیون حزب مردمسالاری در مجلس دهم می اندیشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری در نشست خبری به تشریح برنامه های حزب متبوعش در سال جاری پرداخت و پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد.

دبیرکل حزب مردمسالاری درباره فعالیت های این حزب برای انتخابات مجلس دهم در سال جاری گفت:  به عنوان حزب مردمسالاری برنامه جدی برای انتخابات مجلس داریم و به فراکسیون حزب مردمسالاری در مجلس دهم می اندیشیم.

وی افزود: در مجالس 9 گانه قبلی فراکسیون ها جنبه ائتلافی و جناحی داشتند تا حزبی، ما به دنبال فراکسیون حزبی هستیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا مجموعه دولت و اعتدالگرایان با اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس ائتلاف می کنند گفت:  پیشنهاد ما این است که دولت اصلاً در انتخابات مجلس دخالت نکند و دولت باید کار دولتی کند. احزاب طرفدار دولت می توانند وارد انتخابات شوند اما خود دولت باید برای حضور مردم در انتخابات ظرفیت سازی کند.

دبیرکل حزب مردمسالاری ادامه داد: اینکه احزاب طرفدار دولت با اصلاح طلبان ائتلاف کند باید بررسی شود و وظیفه دولت این است که انتخابات را سالم برگزار کند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در انتخابات مجلس فعالیت اصلاح طلبان با محوریت آقای عارف است پاسخ داد: بحث در خصوص سرلیستی حرف نپخته ای است و هنوز زود است در این مورد بحث شود. آقای عارف فعال است و در سراسر کشور فعالیت گسترده ای دارد.

کواکبیان با اشاره به دلیل برگزاری کنفرانس خبری حزب مردمسالاری گفت: ما به دلیل نداشتن تریبون های رسمی و بعضی از امکانات که دست اندرکاران مراکز قدرت از آن استفاده می کنند و ما از آن محروم هستیم مواضعمان را از طریق کنفرانس های خبری مطرح می کنیم.

وی با اشاره به اقدامات حزب مردمسالاری بعد از کنگره سراسری این حزب اظهار داشت: بر اساس مصوبه کنگره با حضور فعالان سیاسی در مورد پیش نویس اصلاح قانون احزاب نامه ای را با ذکر 10 مورد به وزارت کشور ارسال کردیم.

کواکبیان اولین مورد مطرح شده در اشکالات پیش نویس لایحه احزاب را عدم توجه به رقابت حزبی و تقویت توسعه سیاسی برای ایجاد رقابت به سمت انتخابات حزبی دانست و گفت: ما باید به سمت انتخابات حزبی برویم و احزاب جدی تری را تجربه کنیم.

وی اضافه کرد: خانه احزاب در این پیش نویس به عنوان یک مرکز اصلی فعالیت احزاب نادیده گرفته شده است و ما تاکید کردیم در کمیسیون ماده 10 احزاب، نمایندگانی از حزب های مختلف حضور داشته باشند. همچنین برای احزابی که مرتکب تخلف شده‌اند هیچ حقی در کمیسیون ماده 10 احزاب پیش‌بینی نشده است و هم چنین در مورد تکلیف دارایی احزاب منحل شده براساس ماده 20 این پیش نویس هیچ ضوابطی مشخص نیست.

کواکبیان اظهار داشت: فعالیت برخی افراد با در دست داشتن باندها و گروه‌ها بدون داشتن حزب یکی دیگر از مواردی است که باید در پیش‌نویس قانون احزاب اصلاح شود به عنوان مثال دیدارهای رئیس جمهور سابق با وزرا و انجام کارهای تشکیلاتی از جمله مواردی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد که کسانی که به شکل غیررسمی فعالیت حزبی دارند آیا برای آن‌ها فکری می‌شود یا خیر؟

وی با بیان اینکه استفاده از امکانات دولتی از سوی برخی از باندها و گروه‌ها یکی دیگر از مواردی است که حتما باید مورد بررسی قرار بگیرد، ادامه داد:باید از رفتارهای برخی از عناصر خودسر، گروه‌های فشار و افراد بی‌مسئولیت که مانع فعالیت غیرقانونی احزاب می‌شوند ، جلوگیری کرد.

دبیر کل جبهه مردمسالاری با اشاره به اینکه در اصلاح پیش‌نویس قانون احزاب در کنگره 12 حزب مردم سالاری به نتایجی رسیدیم، تصریح کرد: آن را به وزارت کشور ارسال کردیم و البته پیگیری‌های لازم را درباره راه اندازی مجدد خانه احزاب بعد از تشکیل کنگره داشته‌ایم، اما تاکنون نتیجه‌ای نگرفته‌ایم.

وی افزود:بخشی از موانع برعهده وزارت کشور و بخشی دیگر به فعالیت احزاب برمی‌گردد. وزارت کشور به عنوان متولی فعالیت احزاب در کشور در این زمینه اراده جدی‌تری باید از خود داشته باشد.

دبیر کل حزب مردمسالاری با اشاره به برنامه‌های این حزب در سال 93 گفت: برگزاری همایش فصلی، اردوی تابستانی، برگزاری کنگره حزبی و مراسم افطاری از جمله برنامه‌هایی است که قطعا مورد پیگیری قرار می‌گیرد.  پیش‌بینی دو همایش در 19 تیر ماه و 5 آذر ماه امسال درباره مباحث مختلف سیاسی کشور و هم چنین برنامه‌های مربوط به ورود اصلاح طلبان به انتخابات مجلس دهم مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: برگزاری 8 همایش مختلف از مناطق هشت گانه کشور و 31 همایش در استان‌های مختلف از دیگر برنامه‌هایی است که مورد پیگیری قرار می‌گیرد تا بتوانیم پس از برگزاری همایش‌های مناطق 8 گانه افرادی را برای همایش‌های استانی انتخاب کنیم و این مسئله از ابتدای اردیبهشت ماه تا اواخر اسفند ماه هر هفته برگزار می‌شود.

کواکبیان به 5 ویژگی‌ لازم جهت انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: تخصص و کارآمدی، تعهد به انقلاب و نظام، شجاعت و قاطعیت بر سر منافع مردم، پاکدستی و عدم آلودگی به ویژه خواری و رانت خواری و داشتن تفکری ملی به جای اندیشه شهرگرایی از جمله ویژگی‌هایی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید دارا باشند که تمامی این موارد را از افرادی که معتقد به اندیشه اصلاح طلبی و تفکر تحول خواهی در وضعیت موجود هستند، پیگیری می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه مجلس خانه تکانی جدی باید داشته باشد، گفت: اصولگرایان سه دوره پیاپی در مجلس شورای اسلامی حاکم بودند و اکنون باید با استراحت فضا را به اصلاح طلبان معتقد به نظام، امام(ره) و رهبری بدهند.

کواکبیان گفت: انجام مذاکرات هسته‌ای زیر نظر مقام معظم رهبری صورت می‌گیرد اما به طور مرتب برخی از نمایندگان درباره چگونگی مذاکرات پرسش‌هایی را مطرح می‌کنند و یا با دادن کارت زرد به وزرای دولت بحث‌های جناحی و خطی پیش می‌آید.

وی در پاسخ به سئوالی درباره تبعات و پیامدهای ورود زودهنگام برخی از احزاب سیاسی به انتخابات به عنوان مانعی برای پیشرفت در جامعه، بیان داشت: احزاب نقش دولت را ندارند این دولت است که نباید عملکرد این چنینی داشته باشد و ما به عنوان حزب در حال اعلام برنامه‌های یک ساله خود هستیم.

دبیر کل حزب مردمسالاری با اشاره به ارائه لیست و فهرست انتخاباتی گروه‌های سیاسی جهت حضور در انتخابات مجلس گفت: اواسط سال 94 این مسئله مورد بررسی قرار می‌گیرد درباره انتخاب حوزه انتخابیه‌ام جهت حضور در انتخابات مجلس دهم باید بگویم من باید در ابتدای امر ببینیم که اصلا در انتخابات شرکت خواهم کرد یا خیر اما برای مجلس دهم بنا را بر فعالیت جدی حزبی قرار داده‌ایم و اگر بنا باشد با نظر حزبی جهت ورود به انتخابات فعالیت داشته باشم، قطعا حضور پیدا می‌کنم.

کواکبیان با تاکید بر جلوگیری از فساد در نظام جمهوری اسلامی ایران و تاکید مجلس برای جلوگیری از این امر، اظهار داشت: بخشی از رسیدگی‌ها و سازو کارها درباره مسائل مربوط به فساد مالی باید از سوی مجلس مورد پیگیری قرار گیرد و داشتن چنین پرونده‌هایی زیبنده نظام ما نیست و قطعا باید مجلسی شجاع و کارآمد را در مقابله با فسادهای مالی داشته باشیم.

وی درباره گفتمان مردم سالاری و پیگیری‌ها برای تحقق آن گفتمان از سوی حزب خاطر نشان کرد: اصلاح‌طلبی یکی از ضروری‌ترین موضوعاتی است که باید در کشور صورت بگیرد و اگر مفهوم اصلاح طلبی را به سامان دادن امور نابه سامان ببینیم قطعا چنین اموری وجود دارد و ما هیچ گاه نمی‌خواهیم اصلاحات فرانظامی داشته باشیم.

کواکبیان در پاسخ به سئوالی درباره احتمالی رد صلاحیت اصلاح طلبان در انتخابات مجلس گفت: در انتخابات 92 این گلایه را داشتم که چگونه سعید جلیلی مدیر و مدبر می‌شود اما من نه. اما آن‌ها گفتند که براساس رای گیری شما احراز صلاحیت نشدید و این را باید بگویم که در انتخابات مجلس شورای اسلامی رد صلاحیت در مورد کاندیداها وجود دارد نه احراز صلاحیت که در صورت رد اصلاح طلبان به عنوان کاندیدا در انتخابات مجلس آن‌ها حتما باید دلیل بیاورند و بعید است که کسی بدون دلیل رد صلاحیت شود که در این صورت باید موضع بگیریم.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد اظهارات اخیر کرباسچی درباره این که اصلاح طلبان به پای شکست‌های دولت یازدهم نخواهند ایستاد، اظهار داشت: این دولت مدعی مدل فراجناحی اعتدال است و کسانی که در این دولت مشغول فعالیتند پای مسئولیت‌های خود خواهند ایستاد و ما در حال حاضر به دولت یازدهم جهت تحقق برنامه‌هایش کمک کنیم تا اشتباهات و وضعیت دولت‌های نهم و دهم تکرار نشود چرا که از نوع زمامداری امثال احمدی‌نژاد به اندازه کافی ضرر دیده‌ایم و در صورت وجود انتقادهای مختلف از طریق ارگان حزب مردم سالاری مواضع خود را بیان خواهیم کرد.

دبیر کل حزب مردمسالاری در پاسخ به این سئوال که در مجلس هفتم، هشتم و نهم شاهد رد صلاحیت اصلاح طلبان بوده ایم، عوامل حضور و انگیزه شرکت حداکثری مردم در انتخابات چیست،بیان کرد: عوامل متعددی در افزایش مشارکت سیاسی مردم در انتخابات وجود دارد که بخشی از این عوامل مربوط به ماه‌های منتهی به برگزاری انتخابات است و پیش‌بینی نمی‌شود که آن عوامل چیست ولی قطعا این که ما از احزاب مختلف و جریان‌های مختلف نماینده داشته باشیم، مورد استقبال مردم خواهد بود و مردم نباید با گزینه‌های محدودی برای انتخاب کردن مواجه شوند لذا برخورد قانونی با کسانی که ثبت نام می‌کنند زمینه مشارکت مردم را فراهم می‌کند.

کواکبیان همچنین در پاسخ به این پرسش که نظر شما برای فعالیت های احمدی نژاد برای حضور در انتخابات مجلس دهم چیست و آیا احتمال می دهید رئیس جمهور سابق در این انتخابات موفق شود، گفت: اگر احمدی‌نژاد حزب تشکیل دهد می‌تواند از طریق حزب وارد شود .وی به اندازه کافی در توده های محروم کشور اثرات نامطلوبی از خود برجای گذاشته و نمی‌شود گفت که نام و شعار وی جذابیتی برای مردم داشته باشد و اساسا تحت عنوان طرفداران دولت قبلی خیلی نباید اجازه چنین فضاهایی داده شود.

وی افزود: اشخاصی می‌توانند از لیست‌های انتخاباتی حمایت کنند که احزاب داشته باشند و باید به سمتی رفت که احزاب فعال شوند و احمدی‌نژاد باید مرد و مردانه حزب تشکیل دهد و فعالیت کند و ما هم از وی استقبال می‌کنیم.

دبیر کل حزب مردمسالاری با اشاره به اینکه در 8 سال گذشته اصولگراها از احمدی‌نژاد حمایت کردند اما اکنون از مدیریت او انتقاد می کنند، گفت: امروزه همان افراد از احمدی‌نژاد حمایت نمی‌کنند و می‌گویند که از نوع مدیریت وی جدا هستیم در این راستا اگر حزبی مطرح باشد شخصا به پای آن حزب مسئولیت‌ها را مد نظر قرار می‌دهیم، اگر حزب احمدی‌نژاد تشکیل شود یک حزب خاصی است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به سوالی مبنی براینکه پس از صدور قطعنامه پارلمان اروپا نمایندگان مجلس به این مسئله پرداختند با توجه به این که این قطع نامه وجاهت قانونی ندارد ارزیابی شما از این مسئله چیست؟ افزود: اخیرا پارلمان انگلیس قطعنامه‌ای علیه ما در بحث حقوق بشر صادر کرده و در این قطعنامه استانداردهای دمکراتیک برای ما قابل قبول است اما بعضی از مسائل آن قطعنامه جنبه ایدئولوژیک و ارزشی دارد به عنوان مثال در اروپا همجنس بازی آزاد است اما نمی‌توانند آن را در همه کشورها اجرایی کنند و این بسیار سخیف است که این مطالب آورده شده است.

وی تصریح کرد: بعضی از مسائل قابل گفتگوست زیرا آنان درخواست راه اندازی دفتر در ایران داشته‌اند که باید بررسی شود آن‌ها درخواست ملاقات با اپوزسیون داشتند چرا می‌خواهند این ملاقات‌ها را مخفیانه داشته باشیم اگر درخواست رسمی دهند زمینه ملاقات فراهم می‌شود. در سفر اخیر اشتون به ایران کار بسیار خوبی نبود که بدون اطلاع وزارت خارجه و رسانه‌های دیگر جشن‌هایی برپا کردند و این مسائل ضد ارزش کشور ماست.

کواکبیان درباره رفع موسوی و کروبی گفت: موضع ما همان موضع قبلی است و این تصمیمی است که شورای امنیت ملی گرفته است و خود شورا باید این تصمیم را لغو کند و کشاندن ماجرا به دستگاه قضایی مصلحت نیست البته مصوبات شورا با اجازه رهبری ابلاغ می شود و روحانی باید تلاش جدی تری برای این مسئله داشته باشد اعتقاد ما این است ادامه این حصر از نظر ما مصلحت نیست.

برچسب‌ها