شهریار - خبرگزاری مهر: رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهریار از رشد 10 درصدی ورود گردشگران به این شهرستان خبر داد و گفت: بقعه بابا محمود و کوه تخت رستم در صدر جدول بازدیدهای نوروزی قرار گرفتند.

فرشید ستایش راد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهریار یکی از بزرگترین شهرستانهای استان تهران محسوب می شود که بدلیل موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در مسیر محورهای مواصلاتی غرب و شرق کشور، آب و هوای مناسب، وجود باغات سرسبز و ... همه ساله در ایام نوروز و تعطیلات تابستان پذیرای خیل عظیمی از مسافران است.

توزیع 29 هزار بروشور گردشگری و نقشه راه در مبادی ورودی شهریار

این مسئول ادامه داد: در کنار تمام مزایای ذکر شده، وجود آثار باستانی، اماکن تفریحی و فرهنگی متعدد نظیر مرقد مطهر امازادگان، آتشکده تخت رستم، قلعه دهشاد، پل دختر بادامک، پل آبرسان بادامک، برج مقبره بابا محمود، تپه باستانی جوقین، محوطه باستانی بابا سلمان، تپه های الورد، فرارت، سینک، بالابان، ترپاق تپه و.... از پتانسیلهای ویژه این شهرستان در حوزه توریسم است که در صورت معرفی مناسب علاوه بر رونق صنعت گردشگری می تواند زمینه ساز اشتغال و درآمدزایی هرچه بیشتر برای مردم باشد.

وی گفت: با هدف افزایش استقبال مسافران از اماکن تاریخی، فرهنگی و تفریحی شهریار در ایام نوروز امسال بیش از 14 هزار بروشور معرفی این اماکن، 10 هزار نقشه گردشگری شهرستان و 5 هزار کتابچه گردشگری استان در مبادی ورودی و خروجی شهرستان میان مسافران توزیع شد.

اسکان 393 مهمان نوروزی در شهریار

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهریار بیان کرد: با اقدامات صورت گرفته در نوروز امسال آمار بازدیدکنندگان از اماکن گردشگری شهریار بین 7 تا 10 درصد افزایش یافت که بر این اساس بقعه بابا محمود و کوه تخت رستم در رتبه نخست بازدیدها قرار گرفت و تپه جوقین، قلعه دهشاد و بقاع متبرکه نیز در رتبه های بعدی قرار دارند.

ستایش راد متذکر شد: به منظور افزایش رفاه مسافرین و تامین امکانات مورد نیاز، در کنار هتل و چادرهای اسکان موقت هلال احمر، دو محل اسکان نیز از سوی آموزش و پرورش در نظر گرفته شد که در مجموع 393 نفر در این اماکن اسکان یافتند.

گفتنی است، اثر باستانی تخت رستم یکی از آتشکده های مهم مربوط به دوران ساسانی است که در دهستان جوقین در ۲۰ کیلومتری غرب شهریار با ارتفاع هزار و 318 متر  در کنار روستای قجر تخت رستم واقع شده است، در این آتشکده آتش در حجره های وسط محوطه مدور سنگی روشن می شده که در شب از حدود چند کیلومتری در معرض دید قرار داشت، در قسمت پایین کوه نیز یک سکو و یک بنای کوچک وجود دارد که در ۱۵ متری سکو قرار گرفته و تقریبا سالم مانده است، این سکو دارای سقف کوتاه و فاصله راس گنبد آن تا سطح زمین ۲۳۸ سانتی متر بوده و دارای دو مدخل با طاقهایی به سبک معماریهای پیش از اسلام است.

این کوه مخروطی شکل بارزترین ویژگی طبیعی و باستانی در غرب استان بوده و به لحاظ زمین شناسی  از سنگ های آتشفشانی دارای رگه های کوارتز، سنگهای یشم سرخ، مرمر سبز و عقیق تشکیل شده است، جالب است بدانید فیلمهای مردان آنجلس و ملک سلیمان در اطراف کوه مذکور تصویربرداری شده و طی سالهای گذشته نیز محوطه تاریخی بسیار  ارزشمندی در دامنه آن به مساحت تقریبی ۱۰ هکتار شناسایی شده است، این اثر در سال ۱۳۱۶ با شماره ۳۰۳ به ثبت آثار ملی رسید.

برج مقبره بابا محمود نیز یکی از برجهای تاریخی و منحصر بفرد استان تهران است که در بخش مرکزی شهریار، شهر وحیدیه، محله قصطانک در میان باغهای سرسبز  چون نگینی می درخشد، برج مقبره بابا محمود بنایی است که یکپارچه از خشتهایی به ابعاد ۲۶*۲۶*۶  برآمده و شکل هندسی آن استوانه ای مایل به مخروطی است.

قطر خارجی آن ۵.۱۰ متر است و هر چه به سمت بالا می رود از قطر آن کاسته می شود، همچنین بنای مدور برج با ارتفاع ۱۵ متر از سطح زمین با مصالح خشت و گل ساخته شده و در داخل بنا محرابی به سمت قبله وجود دارد که از سطح زمین ۵.۱ متر ارتفاع دارد، این بنا متعلق به دوره سلجوقی است و با شماره ۲۵۳۷۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده  است.

برچسب‌ها