به گزارش خبرنگار مهر، سید محسن حسینی پیش از ظهر دوشنبه در گرگان اظهار داشت :امروزه با رشد جمعیت و توسعه شهرنشینی ،نیاز به مصالح ساختمانی امری بدیهی و غیر قابل اجتناب می باشد در همین راستا فقدان مصالح جايگزين کوهي و معدني، سهولت برداشت، نزديک بودن به شهرها و روستاها و نيز سودجويي و تلقي اشتباه در مورد رودخانه ها به عنوان معدن و نيز نياز استان به مصالح، از جمله دلايل برداشت غيرمجاز رسوبات از بستر رودخانه ها است.
وی افزود:استان گلستان با توجه به داشتن 45 شاخه رودخانه بطول تقریبی 2700 کیلومتر به بستری مناسب برای برداشت رسوبات رودخانه ای که مواد اولیه در کارگاه سنگ شکنی ها برای تولید شن و ماسه کاربرد دارد مورد توجه بهره برداران و سودجویان غیرمجاز تبدیل شده است.
حسینی با اشاره به این که خاک استان گلستان از کانی های زیادی تشکیل شده است گفت :این امر باعث برداشت بی رویه رسوبات رودخانه ای از بستر رودخانه ها و به خطر افتادن اکوسیستم طبیعی استان می شود .
وی خاطر نشان کرد :هر ساله پس از فصل بارندگی و طغیان رودخانه ها مقادیر زیادی رسوبات، طبیعی در بستر رودخانه ها باقی می ماند که پس از کم شدن میزان آب رودخانه ها برای پاکسازی مسیر رودخانه ها، این رسوبات با صدور مجوز از بستر رودخانه ها خارج و سپس مورد استفاده قرار می گیرد .
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای ، بیشترین میزان برداشت رسوبات رودخانه ای را در استان گلستان ، در رودخانه های زرین گل ،خرمالو، قره چای ،رامیان، دوغ و ساری سو ذکر کرد.
حسینی تصریح کرد: برداشت رسوبات رودخانه ای از بستر رودخانه ها ممکن است از نظر فعالیت های اقتصادی نقش به ظاهر مناسبی داشته باشد اما انجام عملیات های مرتبط به استفاده غیرمجاز از بستر رودخانه ها ، باعث بروز پیامدها و عوارض جبران ناپذیری می شود.
وی در ادامه گفت: از جمله پیامدهای منفی برداشت غیر مجاز و غیر اصولی از بستر رودخانه ها ،تغییر عرض و ارتفاع رودخانه ها ،از بین رفتن تاسیسات آبی و پل ها ،خطر جاری شدن سیل ، انقراض موجودات آبزی می باشد .
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان تاکید کرد:استخراج بی رویه و غیرمجاز رسوبات رودخانه ای منجربه تولید ذرات معلق در رودخانه ها شده که این امر باعث کاهش کیفیت آب نیز می شود.