علی زاهدی نیا در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در سال گذشته ثبت ولادت نوزادان پسر با 51.6 درصد نسبت به مجموع وقوع ولادت در استان، به 10 هزار و 266 نفر رسید.
وی افزود: همچنین 48.4 درصد از متولدین سال گذشته این استان شامل 9 هزار و 612 نوزاد دختر بوده است.
زاهدی نیا با بیان اینکه در سال 92 میزان موالید ثبت شده در این استان 19 هزار و 878 نفر بوده است اظهار داشت: این رقم نسبت به سال ماقبل آن 7.5 درصد افزایش نشان می دهد.
وی تصریح کرد: آمار متولدین سال 92 در این استان نشان می دهد که میزان ولادت نوزادان پسر در خراسان شمالی با رشد 3.2 درصدی نسبت به نوزادان دختر پیشی گرفته است.
اين مسئول اظهار كرد: از كل متولدين سال 92 در این استان، تعداد 12 هزار و 304 از والدين نوزادان، معادل 62 درصد ساكن شهرها و هفت هزار و 574 نفر معادل 38 درصد ساکن روستاهاي استان بوده اند.
وي با اشاره به ثبت 99 درصدي واقعه تولد در مهلت مقرر قانوني 15 روزدر ادارات ثبت احوال استان تصريح كرد: از ميزان ولادت هاي رخ داده در این استان ثبت تعداد 19 هزار و 694 ولادت در بازه زماني تعيين شده و 184 مورد نيز به صورت معوقه دراستان صورت گرفته است.
زاهدي نيا گفت: همچنین از مجموع ولادت هاي ثبت شده استان در سال 92، تعداد 590 ولادت با گواهي گواهان به ثبت رسيده است.
مديركل ثبت احوال خراسان شمالی افزود: طي سال گذشته، 94 درصد ولادتها در بيمارستانهای استان صورت گرفته که و در همین مراکز نيز براي نوزادان شناسنامه صادر شده است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر چهار بيمارستان ثامن الائمه(ع) و بنت الهدي در بجنورد، بيمارستانهای امام خميني(ره) در شيروان و اسفراين فعاليت دارند، بيان داشت: با استقرار ماموران ثبت احوال در اين مكان ها، پس از تولد نوزاد در همان مكان براي آنان شناسنامه صادر و به والدين تحويل داده مي شود.
علي زاهدي نيا بيشترين مواليد در استان را به مادران گروه سني 25 تا 29 سال با پنج هزار و 912 ولادت عنوان کرد و گفت: تعداد ولادتهاي مادران گروه سني 25 تا 29 سال در سال 92 نسبت به سال 91 در استان از رشد هفت درصدي برخوردار بوده است.
وی ولادت پنج هزار و416 نوزاد در گروه سني مادران 20 تا 24 سال و ثبت ولادت چهار هزار و21 نوزاد در گروه سني مادران 30 تا 34 سال را در رده هاي بعدي بيشترين مواليد مادران در این استان اعلام کرد.
مديركل ثبت احوال خراسان شمالي همچنين اضافه كرد: در سال گذشته از مجموع ولادت هاي به ثبت رسيده تعداد 553 ولادت چند قلوزايي در استان رخ داده است.
وي افزود: از تعداد ولادتهای چندقلوزایی در استان تعداد 269 مورد دوقلوزایی و پنج مورد سه قلوزایی بوده است.
زاهدي نيا بیشترین تعداد چند قلوزایی را در شهرستان بجنورد با 156 مورد دوقلوزایی و چهار مورد سه قلوزایی عنوان کرد و گفت: همچنین در شهرستان شیروان 47 مورد دوقلوزایی و یک مورد سه قلوزایی و درشهرستان اسفراین 39 مورد دوقلوزایی رخ داده است.
مديركل ثبت احوال خراسان شمالي اولين نوزادان متولد شده دوقلو در سال 93 را مربوط به شهرستان شيروان عنوان كرد و افزود: اين نوزادان که هردو دخترهستند، در بيمارستان امام خميني(ره) شيروان متولد شدند.