به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز پنجشنبه 28 فروردین به همراه گروهی از مدیران وزارت ارشاد، مسئولان اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و جمعی از خبرنگاران و اهالی رسانه، از روند آمادهسازی این نمایشگاه بازدید کرد.
جنتی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران، درباره روند آمادهسازی نمایشگاه گفت: برای افتتاح به موقع، نمایشگاه فعالیت شبانهروزی در حال انجام است. برنامهریزی برای نمایشگاه امسال هم، طوری بوده که تقریبا به همه ناشرانی که در کشور هستند، اجازه حضور در نمایشگاه داده شده است و هیچ ناشری را از حضور در نمایشگاه منع نکردهایم. به این ترتیب به هر ناشر بر اساس تواناییهایی که دارد و تعداد کتابهایی که چاپ کرده، فضای لازم اختصاص پیدا میکند. باید سعی کنیم نمایشگاه کتاب تهران را به عنوان یک اتفاق بزرگ فرهنگی به خوبی مدیریت کنیم تا بهترین بهرهگیری را از آن داشته باشیم.
وی افزود: ناشران خارجی نیز مانند گذشته به نمایشگاه دعوت شدهاند و تلاش هم بر این بوده که تعداد بیشتری از این گروه از ناشران، در نمایشگاه حضور داشته باشند. در داخل نیز، از همه ناشران برای شرکت در نمایشگاه دعوت شده است.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی درباره مشکل بارانهای بهاری در فضاهای باز نمایشگاه و همچنین گرمای فضای درون شبستان در سالهای گذشته گفت: با تجربهای که همکاران در این زمینه دارند و با توجه به اینکه در این فصل از سال، هم بادها و هم بارانهای موسمی داشتیم، تدارک لازم پیش بینی شده تا این عوامل آسیبی به نمایشگاه نزند.
جنتی در پاسخ به سوال دیگری درباره امیدواری ناشران به نمایشگاه دولت تدبیر و امید گفت: ناشران خودشان این موضوع را در عمل خواهند دید. یک نمونه این است که امسال هیچ مانع و محدودیتی برای ناشران و حوزههای مختلف ایجاد نکردیم. همه افرادی که در این زمینه تلاش کرده اند و کتابهایشان هم مجاز بوده است این حق را دارند که در نمایشگاه شرکت کنند. فضایی در حوزه کتاب باز شده است؛ اینکه ما هم در آن خیلی خردهگیری نکنیم و فقط و فقط قانون را اجرا کنیم، حمایتی است که ما در این زمینه انجام میدهیم. کتابهایی هم که ارزشهای دینی بالایی دارند، از گروه کتابهایی هستند که سعی داریم کتابخانههای عمومی زیر نظر وزارت ارشاد را به واسطه آنها غنی کنیم. در گذشته به واسطه تامین کاغذ، از ناشران حمایت میشد که امروز دیگر چنین مسالهای مطرح نیست. ولی امروز از کتابهای مفیدی که دارای ارزشهای بالایی هستند با خریدشان برای کتابخانههای عمومی حمایت میکنیم. حتی برخی کتابهایی که حالت آلبومی دارند برای اهدا به مقامات خارجی، خریداری میشوند و اینگونه از آنها حمایت میشود.
وی درباه مساله دفن ریچارد فرای ایرانشناس آمریکایی گفت: من اطلاع زیادی درباره این مساله ندارم. به هر حال دولت جدید، وصی ایشان محسوب نمیشود. ممکن است هرکسی وصیت کند که در جایی دفن شود، کسی هم که وصی اوست، میتواند به وصیتش عمل کند.
وزیر ارشاد درباره مساله پرداخت بدهی ناشران خارجی که میان بانک ملت و بانک مرکزی به وجود آمده، گفت: این مساله هنوز حل نشده است. اما امیدواریم ظرف چند روز آینده که تا بازگشایی نمایشگاه مانده، بتوانیم آن را حل و فصل کنیم.
مسئول کارگروه اطلاعرسانی تبلیغات هدفمندی یارانهها در پاسخ به سوالی درباره مرحله دوم هدفمندی یارانهها گفت: برخورد صدا و سیما را مثبت و سازنده دیدم. نماینده صدا و سیما مرتب در جلسات ما شرکت میکند و به نظرم این سازمان، بهترین برخورد و همکاری خوبی با دولت داشته است. امیدواریم مجموعه این فعالیتها در زمینه اهداف هدفمندی یارانهها، موثر واقع شود تا پولی که وجود دارد، واقعا به نیازمندان برسد.