شهلا میرگلو بیات در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر یک فوریت طرح پیشگیری از کاهش رشد جمعیت در مجلس تصویب شده است که در صورت تصویب نهایی آن در صحن علنی مجلس، آموزشهای پیش از ازدواج برای جلوگیری از کاهش جمعیت در درمانگاه و مراکز بهداشتی حذف می شود. البته باید بگویم که تمام آموزشهای پیش از ازدواج منوط به بچه دار شدن نیست و تنها یک بخش از این آموزشها به روشهای پیشگیری از بارداری مربوط می شود.
وی افزود: با توجه به صحبت های مقام رهبری در جهت اتخاذ سیاست های افزایش جمعیت، مجلس با تصویب یک فوریت طرح پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور موافقت کرد که در نهایت نمایندگان در مدت یکماه آینده باید جزییات طرح را آماده و به صحن علنی مجلس بیاورند.
به گفته میرگلو بیات، براساس طرح پیشگیری از «کاهش رشد جمعیت کشور»، آموزش های قبل از ازدواج به افراد در راستای کنترل و کاهش جمعیت در مراکز بهداشتی حذف خواهد شد.
بیات با اشاره به رایگان بودن وازکتومی و در اختیار قرار دادن وسایل پیشگیری در درمانگاهها گفت: طرح پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور به دنبال آن است روندی که سالها براساس تبلیغات سازمان بهداشت جهانی وسایل پیشگیری را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می داد، متوقف کند.
این عضو فراکسیون زنان مجلس درباره اینکه آیا موافق حذف کامل آموزشهای قبل از ازدواج توضیح داد: آموزشهای قبل از ازدواج فقط شامل پیشگیری از بارداری نیست و راجع به مسائل مختلف بهداشتی براساس تعاریف سازمان بهداشت جهانی است. اما با توجه به آنکه من پزشک هستم، باید بگویم که پیشگیری از بارداری به تمامی زنان توصیه نمی شود و برخی از زنان بیمار که امکان بچه دار شدن ندارند و یا افرادی که بیماری ایدز دارند، باید آموزشهای پیشگیری از بارداری را ببینند.
بازنگری سیاستهای جمعیتی کشور هر 5 سال یکبار
وی ادامه داد: اما از سوی دیگر باید به سن جمعیتی کشور و کاهش جمعیت جوان که آینده ساز کشور هستند نیز توجه داشت. نیروی انسانی به عنوان سرمایههای یک کشور به حساب می آیند و اگر این نیرو به سمت سالمندی برود، قطعاً کشور در سالهای آینده با مشکل مواجه می شود. حذف آموزشهای پیشگیری از بارداری تنها اختصاص به ایران ندارد و حتی بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز برای افزایش نیروی جوان کشور دست به اینگونه اقدامات زده و حتی تسهیلات ویژه ای را برای افرادی که در صدد بچه دار شدن هستند می گیرند.
میرگلو بیات معتقد است که باید سیاستهای جمعیتی کشور هر پنج سال یک بار مورد بازنگری قرار گیرد و نباید با اتخاذ یک تصمیم از وضعیت جمعیتی کشور غافل ماند. در دوره ای افزایش جمعیت کشور خوب بود که در نهایت دولت سیاستهای کاهش جمعیت را در دستور کار خود قرار داد و در حال حاضر جمعیت کشور به سمت سالمندی می رود که در حال حاضر باید سیاستهای کاهش جمعیت به فراموشی سپرده شده و تبلیغات دوباره باید به سمت افزایش زاد و ولد برود.
ضرورت تشکیل مرکز فراقوه ای زنان برای رسیدگی به مطالبات
وی همچنین درباره اقدامات مجلس برای تشکیل مرکز فرا قوه ای در حوزه زنان که مورد تاکید رهبری نیز است، گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری هم تاکید کرده اند باید در موضوع زنان یک مرکز فرا قوه ای تشکیل شود که مرکز پژوهشهای مجلس درحال بررسی این موضوع است و امیدواریم که با همکاری دولت و مجلس هر چه زودتر شاهد راه اندازی این مرکز باشیم.
به گفته وی، با راه اندازی این مرکز قطعاً رسیدگی به خواسته ها و مطالبات زنان بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و می توان برای اجرای خواسته ها برنامه ریزی کرد.