آيت الله هاشمي رفسنجاني تاكيد كرد كه مباحث بسيار مهمي در چهاردهمين اجلاس رسمي از سومين دوره مجلس خبرگان مطرح شده و اين نشست نتايج خوبي داشته است.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، نايب رييس مجلس خبرگان رهبري كه چهارشنبه شب در حاشيه چهاردهمين اجلاس رسمي اين مجلس با خبرنگاران گفت وگو مي كرد، در پاسخ به سوال يكي از آنان در خصوص مهمترين مباحث مطرح شده در اجلاس مذكور، افزود: بحث‌ هاي مهمي ازجمله حفاظت ‌از معارف اسلامي و جلوگيري از آلوده شدن به خرافات و حرف هاي بي ‌پايه و اساس در اين اجلاس مطرح شد.

وي ادامه داد: همچنين آقاي خاتمي به عنوان سخنران مدعو، الزامات چشم‌انداز سند بيست ساله را تشريح كرد و آقاي احمدي‌ نژاد هم صحبت‌ هايي داشت و در مجموع اجلاس چهاردهم پربار بود و نتايج خوبي داشت.

آيت الله هاشمي رفسنجاني در پاسخ به سوالي مبني بر اصلاح قانون انتخابات خبرگان گفت: تاكنون در مورد تاخير در برگزاري انتخابات خبرگان صحبتي نشده است، بنا نداريم اين مساله را در اجلاس خبرگان مطرح كنيم؛ ممكن است اين حرفها در جاهاي ديگر زده شود كه نظرات شخصي افراد است. البته در اجلاس اخير در مورد اصلاح قوانين انتخابات خبرگان پيشنهادي مطرح شد كه بايد در كميسيون مربوطه براي دوره بعدي رسيدگي شود.

وي در مورد شرايط تاييد صلاحيت خبرگان نيز اظهار داشت: در اجلاس اخير نظراتي نيز در اين خصوص مطرح شد كه بررسي مي‌ شود.

نماينده تهران در مجلس خبرگان همچنين اظهار داشت: در مورد برگزاري علني جلسات خبرگان نيز پيشنهادهايي مطرح شد مبني بر اينكه تمام جلسات علني شود و در مورد بخش غيرعلني تصميم‌ گيري شود.

هاشمي رفسنجاني در پاسخ به اين سوال كه آيا خبرگان قصد جوان ‌گرايي دارد يا خير؟ گفت: ما مانع ورود جوانان به خبرگان نشده ‌ايم. هر كس شرايط خبره بودن را داشته باشد، حق دارد در انتخابات خبرگان نامزد شود و مردم هستند كه راي مي‌دهند. اگر برنامه‌هاي يك فرد مورد قبول مردم بود، مي‌تواند عضو مجلس خبرگان شود و قيد جوان بودن يا نبودن جزو برنامه نيست.

نايب رييس مجلس خبرگان در خصوص مهمترين مباحث مطرح شده در اجلاس چهاردهم اظهار داشت: حفاظت از معارف اسلامي و جلوگيري از نشر خرافات از جمله مباحث مطرح شده از اجلاس اخير بود، خبرنگاري از هاشمي رفسنجاني پرسيد آيا حضور شما در قم براي انجام فعاليت‌هاي حوزوي و تدريس صحت دارد يا خير؟

وي پاسخ داد: قبلاً تصميم داشتم بخشي از وقتم را براي انجام فعاليت‌هاي حوزوي در قم بگذرانم، اما تا به حال نتوانسته‌ام. كارهايي كه در تهران دارم وقتم را گرفته و تاكنون اجازه چنين كاري را نداده است.

هاشمي رفسنجاني در پاسخ به اينكه آيا همكاري شما با آقايان خاتمي و ميرحسين موسوي براي تشكيل بنياد مديران صخت دارد يا خير؟ گفت: آقاي خاتمي در صدد هستند بنيادي را متشكل از مديران دولت هاي سابق تاسيس كنند. من هم معمولا با وزراي سابق دولت خودم ملاقات دارم و خيلي وقت‌ها با آنها مذاكره و مشورت مي‌كنم.

رييس مجمع تشخيص مصحلت نظام در ادامه در خصوص عدم صدور ويزا براي سفر حدادعادل به نيويورك، گفت: اين مساله ناشي از سوء استفاده آمريكا از امتياز ميزباني اجلاس سازمان ملل بود. اين اقدام آمريكا خلاف قوانين بين‌المللي محسوب مي‌شود، البته ما هم بايد زودتر نسبت به اين مساله عكس‌العمل نشان مي‌داديم تا با اخبار مثبت و منفي مواجه نشويم.

هاشمي رفسنجاني در خصوص حق ايران در دستيابي به فناوري هسته‌ اي نيز اظهار داشت:‌ دستيابي به اين فناوري حق ماست و آژانس بايد بر فعاليت‌هاي ما نظارت كند، البته بايد اعتماد متقابل نيز ايجاد شود.

وي در پاسخ به اينكه چه توصيه‌ اي به دولت احمدي‌ نژاد دارد، گفت:  توصيه خاصي ندارم. اكنون دولت وارث سند چشم‌انداز بيست ساله است كه به تصويب رسيده و در حال اجراست. البته دولت حق دارد براي اصلاح برنامه به مجلس پيشنهاد بدهد. اميدوارم دولت بتواند مطالبات مردم را محقق كند.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص وظيفه نظارتي مجمع تشخيص بر اجراي سياست هاي كلي نظام نيز گفت: در اين خصوص آيين‌نامه ‌اي نوشته‌ ايم و براي تصويب نهايي خدمت مقام معظم رهبري ارسال كرده‌ ايم. طبق قانون، رهبري مي‌تواند وظايفش را به مجمع تشخيص تفويض كند.

هاشمي رفسنجاني در پاسخ به سوال ديگري در مورد شايعاتي مبني بر كناره‌ گيري محسن رضايي از دبيري مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: شايعات مربوط به كناره ‌گيري آقاي رضايي درست نيست. ايشان كارش را به خوبي انجام مي‌دهد.

وي همچنين در پاسخ به اين سوال كه سفرش به عربستان صحت دارد يا خير؟ گفت: قرار است در آينده نزديك براي زيارت به عربستان بروم.