همدان- خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه جامعه سالم باعث توسعه پایدار می شود، گفت: مصرف صحیح دارو باید در جامعه فرهنگ سازی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله موسوی بهار پیش از ظهر دو شنبه در مراسم افتتاح هفته سلامت در دبیرستان جاویدالاثر همدان با بیان اینکه در سازمان جهانی بهداشت سلامت مطرح شده که انسان سالم کسی است که از سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی برخوردار باشد، اظهار داشت: انسان اگر سالم باشد جامعه سالم است و جامعه سالم باعث توسعه پایدار می شود.

وی با اشاره به شعار امسال هفته سلامت "یک عمر سلامت با خود مراقبتی"، ادامه داد: شعاری که برای امسال انتخاب شده شعاری ساده است و موضوع بهداشت نباید نخصصی باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه خود مراقبتی در علم بهداشت تعاریف مختلفی دارد، بیان کرد: خود مراقبتی مفهوم ساده ای دارد اما از نظر علمی به این معنی است که انسان با تکیه بر دانش، مهارت و توانایی ها از خود مراقبت کند.

موسوی بهار با بیان اینکه انسان زمانی که به دنیا می آید سالیان نخست زندگی خود را متکی و وابسته است، ادامه داد: خود مراقبتی فقط مراقبت از جسم نیست بلکه مراقبت از روح و روان، معنویات و ابعاد جسمی را شامل می شود و موظف هستیم از جسمی که خداوند داده به نحو احسن مراقبت کنیم.

وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه انسان داشتن جسم، عقل و روح و روان سالم است که از همه این موارد باید مراقبت کرد، افزود: انسان همیشه در معرض حملات و هجوم بیماری های روانی است پس در راستای سلامت روان و جسم باید از خود مراقبت کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه حدود 70 درصد بیمارها غیر واگیر هستند، بیان کرد: چندین دهه گذشته بیماری های واگیر دار در ایران بیداد می کرد اما اکنون اینگونه نیست.

حبیب الله موسوی بهار با بیان اینکه بیماری های غیر واگیر بار عظیمی را بر دوش جامعه می گذارد، عنوان کرد: 50 درصد بیماری های غیر واگیر قابل پیشگیری و بیش از 70 درصد آنها نیز قابل تشخیص هستند.

وی با بیان اینکه بیماری قلب و عروق نخستین عامل مرگ و میر در ایران است، بیان کرد: بیماری سرطان و حوادث نیز در رتبه های بعدی مرگ میر در ایران قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه بیش از 70 درصد بیماری های قلب و عروق قابل پیشگیری هستند، ادامه داد: اگر فقط سیگار کشیدن کنترل شود بخش عظیمی از بیماری ها کنترل می شوند و سرطانی وجود ندارد که سیگار کشیدن در آن نقشی نداشته باشد.

موسوی بهار با بیان اینکه حوزه سلامت حوزه وسیعی است و موضوع ورزش و تفریحات سالم را نیز در بر می گیرد، بیان کرد: تربیت بدنی بلا فاصله به سلامتی منجر می شود و هر قدر در بحث ورزش و تربیت بدنی سرمایه گذاری شود ده ها و صد ها برابر سرمایه خانواده ها نگهداشته می شود و می توان در مکان های بهتری هزینه کرد.

وی با بیان اینکه خود مراقبتی کوچکترین حرکت ها در محیط کار، تحصیل و زندگی تا کارهای حرفه ای و تخصصی در جامعه را در بر می گیرد، عنوان کرد: در دو سال گذشته 22 میلیارد تومان در استان همدان برای درمان بیماران تصادفی هزینه شده است و با این 22 میلیارد تومان به راحتی می توان یک بیمارستان 160 تخت خوابی ساخت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مصرف صحیح دارو باید در جامعه فرهنگ سازی شود، بیان کرد: ایران با 70 میلیون جمعیت به اندازه کشور چین با یک و نیم میلیارد جمعیت دارو مصرف می کند.

حبیب الله موسوی بهار با بیان اینکه در کشور کره جنوبی کمیته ای به نام کمیته ملی دست شستن وجود دارد، عنوان کرد: در این کمیته امکانات شستن دست برای شهروندان فراهم می شود و از این راه میلیارد ها تومان صرفه جویی می کنند.

وی با بیان اینکه تعداد سرویس بهداشتی های عمومی در شهر همدان کم است، اظهار داشت: کمبود سرویس بهداشتی منجر به بیماری های زیادی می شود و عفونت های زیادی را در بر دارد و در مدارس نیز باید به سرویس بهداشتی ها توجه شود.