آليا عضو كميسيون فرهنگي مجلس در گفت وگو با خبرنگار "مهر" گفت: استاندار بومي نماينده دولت در استان خود خواهد بود ودر انتخاب استاندار تنها نبايد به بومي بودن او توجه شود بلكه از ميان ساير ويژگي ها بومي بودن او مي تواند در اولويت باشد.
نماينده مردم تهران در ادامه بر شناخت نيازهاي مردم توسط استانداري از همان استان تاكيد كرد و افزود: استاندار بومي قطعا به شرايط آن استان آشناتر و به مردم نزديك تر خواهد بود. فرد بومي بر نيازها اشراف دارد، در اين صورت روند كارهاي استان سريع تر پيش خواهد رفت.
وي غير از بومي بودن، بر تخصص لازم استانداران تاكيد و اظهار داشت: بومي بودن استاندار از ملزومات و مقدمات كار انتخاب اوست و صلاحيت هاي فردي و تخصص را نمي توان ناديده گرفت.
آليا خاطرنشان كرد: اگر استاندار بومي در يك استان جناحي و حزبي عمل نكند و منافع گروه يا طايفه اي را بر ديگر اقوام آن استان ترجيح ندهد، انتخاب فرد بومي براي تصدي اين پست هيچ مشكلي به وجود نخواهد آورد.
نماينده تهران در پايان خاطرنشان كرد: ازسوي ديگر، اگر تنها به بومي بودن استانداران بدون توجه به آسيب هاي احتمالي آن اهميت داده شود مطمئنا فرد استاندار نخواهد توانست چهار اصل دولت نهم "عدالت گستري، مهرورزي، خدمت به مردم و تعالي و پيشرفت" را محقق سازد. بنابراين اگر فردي بومي انتخاب شد كه فارغ از اختلافات گروهي و قبيله اي بود، بر فرد غير بومي ارجحيت دارد.