حشمت الله فلاحت پيشه در خصوص انتخاب استانداران از ميان نيروهاي بومي استان ها تصريح كرد: در اصل اين تخصص است كه حرف اول را مي زند و اساسا توجه به نيروي بومي متخصص احترام به خواست مردم است.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در گفت وگو با خبرنگار "مهر" اظهار داشت: استاندار بومي بهتر مشكلات مردم را درك مي كند و از حساسيت بيشتري نسبت به مسائل آنان برخوردار است.

وي افزود: اگر شاخصه هاي امنيت، توسعه و مسائل اجتماعي جوامع مختلف را بررسي كنيم مشخص مي شود كسي كه شناخت لازم را از فرهنگ يك جامعه داشته باشد مطمئنا موفق تر عمل خواهد كرد. فردي كه در منطقه اي متولد و در آنجا زندگي كرده است شناخت بهتري از آن منطقه و نيازهاي مردم آن منطقه دارد و مي تواند در اداره آن حوزه بهتر و موثرتر عمل كند.

فلاحت پيشه با توجه به تفسير برخي از مسئولان كه وجود استاندار بومي را موجب توجه به طايفه خاص و دامن زدن به مسايل قوميتي مي دانند تصريح كرد: ما اگر مصداق اين نوع برخوردها و بخشي نگري ها را در گذشته داشته باشيم، مطمئنا فرد بومي نمي تواند متصدي اين پست باشد و اساسا لياقت آن را ندارد و اين تفسير قابل تامل است.

وي افزود: متاسفانه هنوز اين فرصت به نيروهاي بومي داده نشده است كه در مسئوليت استانداري خدمت كنند، بنابراين نمي توانيم يك نتيجه گيري كلي داشته باشيم و ادعا كنيم كه استانداران بومي قبيله اي عمل مي كنند. استاندار مجري سياست هاي كلان كشور است و قطعا حركت استاندار فراتر از موضع قبيله اي و شهري است. مطمئنا استانداري كه انتخاب مي شود داراي دركي ملي است.