ساری - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اذعان داشت: در سال آینده بناست زایمان به روش انجام عمل سزارین در استان حدود 10 درصد کاهش یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم جان بابایی عصر دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت با اصحاب رسانه در سالن قلم دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: این برنامه درحالیست که در حال حاضر زایمان سزارین در کشور افزایش یافته است،

وی با اشاره به شعار امسال هفته سلامت یک عمر سلامت با خود مراقبتی، گفت: با افزایش دانش مردم در خصوص خود مراقبتی می توانیم شاهد کاهش بیماریها و هزینه های درمان در کشور باشیم.

جان بابایی با اشاره به تغییر جغرافیایی در حوزه سلامت نسبت به 35 سال پیش در کشور صورت پذیرفت، اظهارداشت: در حال حاضر حدود 50 درصد جمعیت کشور در شهرها ساکن اند و 80 درصد علل مرگ و میر مربوط به بیناریهای غیر واگیر است.

وی با بیان اینکه 43 درصد بیماری ها در بخش قلبی و عروقی وسکته های مغزی، 15 درصد مربوط به سرطان و کمتر از 10 درصد در حوادث جاده ای است، افزود: متاسفانه در حال حاضر چالش های سلامت در استان های مازندران مربوط به افزایش وزن، فشار خون، چربی خون و دیابت است.

این مقام مسئول یکی از علل نگرانی مردم را در بحث بهداشت و درمان عنوان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی مازندران برنامه های خوبی در خصوص پیشگیری و افزایش اطلاعات و آگاهی مردم دارد.

جان بابایی با اشاره به اینکه حدود 70 درصد هزینه های درمان توسط مردم پرداخت می شود، اذعان داشت: این آمار در بیمارستان های دولتی 36 درصد و در بیمارستان های خصوصی 64 درصد است.

وی یکی از مهمترین اقدامات دانشگاه علوم پزشکی را در سال جاری کاهش هزینه های درمان توسط مردم عنوان کرد و افزود: قرار است 10 درصد کل هزینه ها توسط مردم پرداخت شود و اگر مراجعه از طریق پزشک خانواده صورت گیرد این رقم به 5 درصد کاهش خواهد یافت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تهیه دارو و ملزومات پزشکی در بیمارستان ها، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، ارتقای کیفیت هتلینگ بیمارستان ها و تامین داروهای بیماریهای صعب العلاج در داروخانه های وابسته به دانشگاه و بیمارستان ها را از دیگر برنامه های این دانشگاه عنوان کرد.

وی از تجهیز 5 بیمارستان در شهرهای بهشهر، نکا، ساری، چالوس و آمل به دستگاه ماموگرافی دیجیتال اشاره کرد و گفت: متاسفانه یکی از شایع ترین سرطان در بین زنان سرطان پستان است که با معاینات سالانه می توان افزایش آمار را کاهش داد.

جان بابایی با بیان اینکه اگر زنان خانه دار به یک دانش و خود آگاهی لازم در بحث سلامت برسند، تصریح کرد: با کنترل مواد غذایی از لحاظ نمک و چربی می توان آمار بیماری ها را در خانواده ها و به تبع در جامعه کاهش داد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه شرایط غذا در رستوران ها و همچنین تهیه شیرینی در قنادی ها از شرایط مطلوبی برخوردار نیستند، اظهارداشت: در رستوران ها و قنادی ها از مواد نگه دارنده بیش از حد استاندارد استفاده می کنند.

جان بابایی با اشاره به خبر مربوط به آلوده بودن برنج مازندران در سال گذشته، گفت: با توجه به اینکه مازندران بیشترین میزان تولید برنج در کشور را دارد و این مساله می توانست کشاورزان این منطقه را زمینگیر کند، آزمایشات مختلفی توسط دانشگاه علوم پزشکی استان انجام شد که مشخص شد برنج استان هیچ آلودگی نداشته بلکه برنج های وارد شده با برنج استان مخلوط شده است.

وی همچنین از 30 هزار آزمایش بر روی مواد غذایی در سطح استان خبرداد.