فریدون شهبازیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه صحبتهای اخیر مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد مبنی بر حضور وی به عنوان «رهبر ارکستر ترکیبی» هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است، خاطرنشان کرد: چندی پیش در سایت خانه موسیقی و تعدادی از رسانهها اعلام شد که آقای ارجمند در ملاقاتی که با اعضای هیات مدیره خانه موسیقی داشته اعلام کرده است یک ارکستر ترکیبی با رهبری آقای شهبازیان راهاندازی خواهد شد. انتشار این خبر برای من جالب توجه بود چراکه هنوز با دوستان به نتیجه نهایی دست پیدا نکرده ام که بخواهم به صورت قطعی نظرم را اعلام کنم.
وی ادامه داد: البته من با دوستان دفتر موسیقی مذاکراتی در این زمینه داشته ام اما چون هنوز به توافق نهایی پیرامون تشکیل ارکستر ترکیبی دست نیافته ایم بنابراین من هم از رسانه ای کردن آن پرهیز کردم تا شائبه ای به وجود نیاید. اصولا زمانی می توان چنین اخباری را رسانه ای کرد که حداقل من حکم رسمی را دریافت کرده باشم بنابراین اگر بتوانم با دفتر موسیقی به توافقات نهایی دست پیدا کنم به طور حتم در نشستی مطبوعاتی جزییات کار را اعلام می کنم.
به من حکمی 2 ساله برای مدیریت ارکستر ملی داده بودند
این آهنگساز پیشگام موسیقی ایرانی درباره انتشار اخباری طی روزهای گذشته به نقل از مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد مبنی بر انتخاب رهبر ارکستر ملی و رهبر ارکستر سمفونیک توضیح داد: مرداد ماه سال 92 بود که براساس حکمی از سوی حمید شاهآبادی معاون هنری وقت وزیر ارشاد به عنوان مدیر هنری و رهبر ارکسترملی انتخاب شدم البته گرچه این حکم رسانه ای نشد اما طی این حکم قراردادی دو ساله بسته شد که من به عنوان مدیر ارکستر ملی کار را آغاز کنم.
این قرارداد را کسی فسخ نکرده بود
شهبازیان گفت: این حکم که تاکنون نه به صورت رسمی باطل شده و نه قرارداد آن از سوی دوستان فسخ شده است، زمانی صادر شد که در آن زمان خبری از رفتن آقای شاه آبادی نبود و حتی بعد از رفتن وی از معاونت کسی درباره کناره گیری من صحبتی نکرد و حالا خبری در رسانه ها منتشر شده که رهبران جدید ارکسترهای ملی و سمفونیک به زودی کار خود را آغاز می کنند.
این مدرس دانشگاه توضیح داد: من قرار بود بعد از دریافت حکم خود از معاون هنری سابق وزارت ارشاد، ارکسترها را مجددا ساماندهی کنم و ضمن بررسی همه شرایط موجود شکل کنسرت ها و نحوه ارائه تمرین ها را نیز دگرگون کنم چراکه اگر بخواهیم براساس قوانین جهانی ارکسترهای موسیقی کاری بکنیم شکل فعلی اداره ارکسترها به هیچ عنوان با معیارهای جهانی مطابقت ندارد به معنای دقیق تر فقط داشتن ارکستر کافی نیست. ارکستر باید عوامل درست، مدیر داخلی و رهبر ارکستر را توامان داشته باشد و اگر با این معیار حرکت کنیم می توانیم به آینده امیدوار باشیم.
وی با اشاره به کنسرت های برگزار شده ارکستر ملی ایران طی سال های اخیر تصریح کرد: تا به امروز این کنسرت ها در مقایسه با کنسرت های برگزارشده ارکسترها در دنیا راه به جایی نبرده اند و اگر کنسرتی برگزار شده باری به هر جهت و مناسبتی بوده است. در حالیکه تمامی کنسرت های ارکسترهای ملی باید از اول فصل برنامه ریزی شده باشند و زمان کنسرت ها نیز برای مردم اعلام عمومی شود تا مخاطبان بتوانند در زمان های اعلام شده نسبت به خرید بلیت اقدام کنند.
شهبازیان افزود: وقتی در برنامه ریزی و مدیریت ارکستر ملی تعهدی وجود نداشته باشد ما هیچوقت نمی توانیم شاهد حضور منسجمی از ارکستر ملی باشیم. همه اینهایی که می گویم نشات گرفته از تجربیات حضور من در ارکسترهای بزرگ جهان به عنوان نوازنده و حتی ارکسترهای سمفونیک تهران، ارکستر مجلسی رادیو تلویزیون، ارکستر گلها، ارکستر فارابی و ارکستر صبا در داخل کشورمان بوده است. من با این تجربه است که میدانم برای پذیرش نوازنده چطور باید فراخوان داد و چه کسانی را باید پذیرفت و چه کسی را نپذیرفت.
این آهنگساز در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: تمامی این مواردی که عنوان کردم در آیین نامه های نوشته شده برای ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک آمده و بر همین اساس هم قرارداد ما منعقد شد اما دلیل اینکه حالا دوستان می خواهند مساله مدیریت هنری و رهبری ارکستر من را زیر سوال ببرند و از من خلعیت کنند، نمیدانم.
وی درباره حضور خود به عنوان مدیر ارکستر ترکیبی دفتر موسیقی وزارت ارشاد تاکید کرد: امیدوارم بتوانم خود را برای حضور در این ارکستر قانع کنم و اگر بتوانم در این فضا نیروی موثری باشم به طور حتم با ساماندهی مناسب و برنامه ریزی منسجم یک ارکستر ترکیبی از موسیقی سنتی و پاپ با کیفیت را اماده اجرا خواهیم کرد.