به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدتقی نوربخش در نشست مشترک سازمان تامین اجتماعی و انجمنهای علمی و تخصصی کشور که روز پنجشنبه 4 اردیبهشتماه برگزار شد، افزود: برگزاری این جلسه در راستای سیاستها و برنامههای دولت تدبیر و امید است به طوریکه دولت متعهد به این برنامهها شده است و همچنین بخشی از برنامه های دولت در ارتباط با جایگاه انجمن های علمی و تخصصی در کشور بود که به صراحت در برنامه ها ذکر شده است.
وی با اشاره به اینکه اولویت دادن به نظام سلامت سال ها به فراموشی سپرده شده بود، گفت: در سال جاری برنامههای دولت نشان از اهمیت و در اولویت قرار گرفتن نظام سلامت است که سالهای گذشته به دست فراموشی سپرده شده بود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه تامین اجتماعی 60 درصد فاینانس بخش درمان کشور را برعهده دارد، گفت: همچنین این سازمان 15 درصد تولید درمان کشور را نیز برعهده دارد و از سوی دیگر یک چهارم کل بودجه اجرایی و درآمد کشور نیز در سازمان تامین اجتماعی هزینه می شود.
نوربخش با اشاره به اینکه 45 هزار میلیارد تومان بودجه تامین اجتماعی در سال جاری است، گفت: یک سوم این بودجه یعنی حدود 12 میلیارد تومان در بخش تولید درمان و خرید خدمات سلامت هزینه خواهد شد.
وی گفت: یکی از چالش های این سازمان طی 3 سال گذشته این بود که تغییر 8 مدیرعامل طی 8 سال مشکلاتی را برای این سازمان ایجاد کرد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه پرداخت مطالبات به روز جامعه پزشکی مراکز طرف قرارداد و همچنین داروخانه ها از جمله اقداماتی بود که از شهریور ماه گذشته تاکنون در سازمان تامین اجتماعی انجام شد به طوریکه در حال حاضر مطالبات این مراکز تا پایان بهمن ماه سال گذشته پرداخت شده است این در حالی است که سال قبل مطالبات این مراکز حدود 10 ماه عقب افتاده بود.
به گفته نوربخش، علی رغم اینکه هنوز تا رسیدن به مطلوب فاصله وجود دارد اما توانستیم در بحث پرداخت مطالبات اقدامات موثری انجام دهیم.
وی از افزایش 44 درصدی سرانه درمان در سال جاری خبر داد و گفت: در بخش تعرفه های دولتی نیز توانستیم با کمک به شورای عالی بیمه این تعرفه ها را 49 درصد افزایش دهیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در مورد تعرفه های بخش خصوصی نیز گفت: در این خصوص نیز اقدامات خوبی انجام شده و از جمله اجرایی کردن کتاب تعرفه ای در سال 84 و التیام آن بوده است.
نوربخش گفت: فرصت هایی که برای بهبود وضعیت سلامت کشور بوجود آمده اول اینکه نگاه دولت به نظام سلامت، نگاه سلامت است که تخصیص منابع نشانگر جهتگیری خوب در این زمینه است و با توجه به اینکه این فرصت ممکن است خیلی پایدار نباشد بنابراین باید از آن در جهت استقرار برنامه ها استفاده کرد.
به گفته وی، برگزاری جلسات شورای عالی بیمه فرصت دیگری است که ایجاد شده به طوریکه طی 6 ماه گذشته این شورا 7 جلسه تشکیل داده است و این در حالی است که در گذشته شورای عالی بیمه به مدت یکسال تشکیل نشد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی فرصت سوم را ابلاغ سیاست های کلی بخش درمان و نظام سلامت دانست که از سوی رهبری ابلاغ شده است و اظهار امیدواری کرد که تمامی بندهای این ابلاغ در جهت تولید درمان و خرید راهبردی خدمات استفاده کرد.
نوربخش در پایان تاکید کرد: امیدواریم با تعامل گسترده در انجمن های تخصصی و دولت و همچنین برنامه ریزی خوب و تخصیص منابع از محل هدفمندی یارانه ها شاهد برنامهریزیهای مفید در جهت رفع مشکلات نظام سلامت در کشور باشیم به طوریکه مشکلاتمان نسبت به گذشته کاهش پیدا کند.