سنندج - خبرگزاری مهر: رئیس پلیس راهور کردستان با اشاره به تلاش پليس در راستاي كاهش تصادفات رانندگي گفت: در فروردین سال جاری بالغ بر 35 جلد گواهینامه به دلیل رسیدن تخلفات به حد نصاب ضبط شده است و در كنار اين مهم بيش از 200 دستگاه خودرو به دليل داشتن جريمه زياد نيز از سوي پليس توقيف شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید عارف قادرزاده ظهر پنج شنبه در جمع اصحاب رسانه و خبرنگاران استان كردستان در سنندج اظهار داشت: از ابتداي سال جاري تاكنون بیش از 200 دستگاه خودرو به دلیل داشتن جریمه بیش از 10 میلیون ریال متوقف شدند.

وی با اشاره به این مطلب که هزار و 500 دستگاه خودرو موتور سیکلت که سلب آرامش و ایجاد مزاحمت  تخلفات حادثه خیز ساز شدند نيز در اين مدت توقیف شده اند، افزود: ایجاد امنیت و آرامش شهروندان یکی از اولویت های پلیس راهور کردستان است و در اين راستا انتظار مي رود كه شاهد همكاري و مشاركت مردم نيز در راستاي اجرايي كردن قوانين راهنمايي و رانندگي نيز باشيم.

ریس پلیس راهور استان کردستان بیان کرد: خوشبختانه کردستان به عنوان تنها استان کشور برای 9 سال متوالی است كه کاهش فوت شدگان تصادفات درون شهری را داشته است و بايد با تلاش و جديت بيشتر اين روند همچنان ادامه داشته باشد.

کاهش 21 درصدی مجموع تصادفات کردستان

قادرزاده یادآور شد: در سال 83 تعداد خودروهای سطح استان بسیار کم بود و متاسفانه 112 نفر کشته داشته ایم که با توجه به کارهای اجرایی و برنامه ریزی های صورت گرفته در سال 92 این تعداد به 44 نفر كاهش پيدا كرده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه در فروردین سال جاری استان کردستان شاهد کاهش 25 درصد تصادفات منجر به فوت، کاهش 24 درصد تصادفات منجر به جرح و کاهش 21 درصد مجموع تصادفات بوده ایم و بدون شك اين كاهش به دنبال مشاركت مردم و همچنين نظارت پليس بر قوانين راهنمايي و رانندگي به دست آمده است.

17 نقطه حادثه خیز کردستان شناسایی شد

ریس پلیس راهور استان کردستان در بخش ديگري از سخنان خود در اين نشست خبري گفت: در سال گذشته اقداماتی در راستای کاهش تصادفات و ایمن سازی معابر استان كردستان انجام شده است و شناسایی نقاط حادثه خیز یکی از این اقدامات بوده اند.

قادرزاده اظهار داشت: با بررسی وضعیت تصادفات سه سال گذشته 17 نقطه حادثه خیز استان کردستان شناسایی شد که 10 نقطه آن مربوط به شهر سنندج بود.

وی با اشاره به این مطلب که بحث ایمن سازی معابر با بهره گیری از روش های جدید و سنتی انجام می شود، افزود: اجرای طرح های انضباط ترافیکی مستمر و اثرگذار در کاهش تصادفات درون شهری استان نقش بسزایی داشته است و به همين دليل بايد با همكاري ساير ادارات و سازمان هاي دولتي زمينه براي رفع اين نقاط حادثه خير فراهم شود.

جرایم راهنمایی و رانندگی به خزانه دولت واریز می شود

ریس پلیس راهور استان کردستان با اشاره به منابع اصلي هزينه جرائم راهنمايي و رانندگي در سطح كشور بیان کرد: بر اساس قوانين كشور جرایم راهنمایی و رانندگی به خزانه دولت واریز می شود و بعد از بررسی و تقسیم به خود استان بر می گردد.

قادرزاده یادآور شد: 60 درصد جرایم وصولی به استانداری بر می گردد و در راستای حل امورات ترافیکی استان هزینه می شود، 20 درصد به صندوق بیمه واریزی می شود و پنج درصد آن نیز در راستای فرهنگ سازی در امر ترافيك هزینه می شود.

وی ادامه داد: 15 درصد باقی مانده جرایم راهنمایی و رانندگی نیز در راستای تهیه و تجهیز وسائل پلیس هزینه می شود.

ریس پلیس راهور استان کردستان در ادامه با اشاره به نياز شهرهاي استان كردستان به پاركينگ به ويژه در شهرستان سنندج گفت: احداث پارکینگ طبقاتی متناسب با نیاز شهر یکی از راه حل های اساسی برای مشکل ترافیک است و انتظار می رود با احداث پارکینگ بلوار نمکی در سنندج مشکلات ترافیکی این منطقه تا حدی رفع شود.

افزایش 16 درصدي صدور گواهینامه

قادرزاده به ميزان صدور گواهينامه در استان كردستان اشار كرده و اظهار داشت: در سال گذشته شاهد افزایش 16 درصدي تعداد صدور گواهینامه جدید در استان کردستان بوده ایم.

وی با اشاره به برنامه هاي پليس براي آموزش فرهنگ رانندگي افزود: در کنار صدور گواهینامه ها آموزش های ترافیکی برای رفع مشکلات ترافیک  به متقاضیان ارائه می شود.

 ریس پلیس راهور استان کردستان بیان کرد: همچنین در بحث شماره گذاری خودرو ها شاهد کاهش 14 درصدی خودروها و 31 درصدی موتورسیکلت ها بوده ایم.

قادرزاده یادآور شد: در کنار کاهش تقاضا برای خودروهای جدید شاهد کاهش 39 درصد متقاضیان خودروهای اقساطی براي تبديل وضعيت آنها در استان بوده ایم که این امر بسیار نگران کننده است و به همين دليل بايد در اين بخش اقدامات بهتري از سوي دستگاه ها و ادارات متولي صورت گيرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر 85 هزار خودرو در استان کردستان تردد دارند که در سال گذشته تنها هزار و 607 دستگاه خودرو اسقاط شده اند و تردد اين ميزان خودرو اسقاطي مشكلات مختلفي در حوزه محيط زيست براي استان كردستان به دنبال خواهد داشت.

ریس پلیس راهور استان کردستان گفت: همچنین در فروردین سه هزار و 500 نفر از شهروندان در ارتباط با مقررات راهنایی و رانندگی در مساجد به صورت چهره به چهره آموزش راهنمایی و رانندگی و ترافیکی را دیده اند كه اين طرح به عنوان يك اولويت در دستور كار پليس راهور استان قرار گرفته است.

مقصر وقوع 26 درصد تصادفات در كردستان سازمان های دولتی است

قادرزاده در ادامه اين نشست خبري كه با حضور خبرنگاران استان كردستان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به هشدارهای مکرر راهنمایی و رانندگی در راستای رفع مشکلات نقاط حادثه خیز در استان کردستان و عدم توجه آنها به این اخطارات متاسفانه در حال حاضر مقصر 26 درصد تصادفات روي داده در استان، سازمان های دولتی هستند و به همين پرونده آنها به دادگاه ارجاع داده شد.

وی ضمن تاكيد بر همكاري ادارات و سازمان هاي دولتي در راستاي كاهش شمار تصادفات رانندگي به ويژه در مناطق درون شهري افزود: دستگاه های دولتی باید در راستاي رفع مشکلات نقاط حادثه خیز گام های اساسی بردارند در غیر این صورت پرونده آنها به دادگاه ارجاع داده می شود و پليس در اين زمينه هيچ گونه مسائلي را منظور نكرده و قوانين را به دقت اجرا مي كند.

رفع مشكلات نواحی منفصل شهري به صورت ویژه در دستور کار قرار دارد

ریس پلیس راهور استان کردستان بیان کرد: در سال جاری رفع مشكلات و نواقص نواحی منفصل شهري به صورت ویژه در دستور کار قرار داده می شوند و در صورت فراهم بودن زیر ساخت ها د ر نایسر پلیس راهنمایی و رانندگی مستقر می شود.

قادرزاده یادآور شد: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته تمامی نواقص و کمبودهای ایمن سازی در نواحی منفصل احصاء شده و به شهرداری ها ابلاغ شده و انتظار مي رود كه به همت شهرداري و همكاري ساير ادارات دولتي در آینده نزدیک اين مشكلات ساماندهی می شوند.

وی در پايان سخنان خود اظهار داشت: انتظار می رود با برنامه ریزی های صورت گرفته در آینده نزدیک شاهد کاهش مشکلات ترافیکی در استان کردستان باشیم و برای دهمين سال متوالی شاهد کاهش تصادفات رانندگي در اين استان باشيم.