به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی باغستانی صبح پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از انجام مبارزه با سن غلات در سطح بیش از 400 هزار هکتار از مزارع گندم کشور خبر داد و افزود: به دلیل خشکی ناشی از سال گذشته در مناطق غرب کشور و رهاشدن مزارع دیم جمعیت سن در این مناطق بین 20 تا 30 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: سازمان حفظ نباتات کشور امسال بیشترین فعالیت خود را بر روی مبارزه با سن مادری قرار داده و این امر سبب کاهش سن پوره و نیز مدت دوره سمپاشی می شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، مبارزه با آفات مختلف غلات را از مهمترین اقدامات این سازمان بیان کرد و اظهار داشت: در این زمینه برای مبارزه با زنگ گندم، سن غلات و علف های هرز ستاد غلات در وزارت جهاد کشاورزی، استانها و شهرستانها تشکیل و فعال شده است.
باغستانی با اشاره به فعالیت شبکه های مراقبت در استانهای مختلف گفت: به دلیل وضعیت مناسب بارندگی در غرب کشور و وجود رطوبت بالا شرایط برای رشد بیماری زنگ فراهم بود اما با تلاش شبکه های مراقبت امسال تاکنون در یک هزار و 700 هکتار از مزارع گندم با این آفت مبارزه شده است.
وی مبارزه با علف های هرز در مزارع غلات را یادآور شد و تصریح کرد: تاکنون در بیش از سه میلیون هکتار از مزارع با علف های هرز مبارزه شده که یک میلیون هکتار آن در استان خوزستان و بقیه در سایر نقاط کشور بوده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به قدمت بيش از 8 دهه فعاليت اين سازمان در زمينه مبارزه با آفات و بيماري هاي گياهي گفت: مراكز تحقيقاتي گياه پزشكي و سازمان حفظ نباتات دو بال حفظ نباتات كشور محسوب ميشوند و در همين راستا لازم است از مجموعه تحقيقاتي بخش كشاورزي براي ارتقاء سطح دانش گياه پزشكي كشور استفاده كرد.
باغستانی افزود: با توجه به تغييرات اقليمي و زيست محيطي مقابله با آفات نوظهور و علف هاي هرز از جمله اهم فعاليت هاي مهم سازمان حفظ نباتات خواهد بود و در اين زمينه پايش و رديابي دقيق اين گونه آفات مورد توجه خواهد بود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در خاتمه با اشاره به بازنشسته شدن جمعي از اساتيد و محققان حوزه گياه پزشكي و شاخههاي مرتبط طي ساليان اخير گفت: به منظور بهره گيري از تجارب افراد متخصص و با سابقه استانها لازم است با تشكيل اتاق فكر در سطح سازمان از همه توانمندي ها افراد با سابقه استفاده كنيم.