به گزارش خبرنگار مهر، بعدازظهر پنجشنبه هیئت تجاری ایالت بنگلارهند وارد استان همدان شد و پس از بازدید از یکی از واحدهای صنعتی استان به دیدار بزرگترین مجتمع شهر جواهرات در کشور در منتهی الیه غربی شهر همدان و در جوار روستای حیدره رفت.
مدیر عامل شرکت پرشین یاقوت در دیدار این هیات بازرگانی با اشاره به ظرفیت های استان همدان عنوان کرد: ساخت این مجموعه می تواند پنج هزار نفر شغل در استان ایجاد کند.
حمیدرضا کاشانی اذعان داشت: تا کنون چهار هزار نفر در استان در بخش تزیین سنگ های قیمتی آموزش دیده اند.
وی ادامه داد: در این مجموعه 12 هزار مترمربع خاکبرداری برای ساخت هتل، مجتمع اقامتی، موزه جواهرات، مرکز فروش جواهرات.و مجتمع های تجاری انجام خواهد شد.
مدیر عامل شرکت پرشین یاقوت با تاکید براینکه دومین منارجنبان ایران در این مجموعه ساخته خواهد شد. بیان داشت: مجوز کشف 10 معدن سنگهای قیمتی در استان برای این شرکت صادر شده است.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی استان همدان نیز در این مراسم به ظرفیت های تجاری واستان در بخش های گوناگون اذعان داشت: هم اکنون میزان مبادلات تجاری بین ایران و هند 14 میلیارد دلار است.
سید مجید موسوی ادامه داد: باید این میزان مبادلات به 30 میلیارد دلار در سال افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه ایالت بنگلار هند یکی از مراکز مهم علمی این کشور است، عنوان کرد:9 هزار دانشجوی ایرانی در این ایالت مشغول به فعالیت اند.
مسئول هیئت تجاری هند نیز در این دیدار در خصوص ظرفیت های تجاری این کشور بیان داشت: هیئت تجاری که به همدان سفر کرده ظرفیت های مناسبی در بخش جواهرات دارد و علاقه مند به سرمایه گذاری در پروژه های استان همدان هستند.
افخم رضا با تاکید براینکه اهالی ایالت بنگلار هند 400 سال قبل از ایران و استان گلستانی کنونی به این منطقه مهاجرت کردند. افزود: اکثر مردم این ایالت شیعه و علاقمند به ولایت هستند.
وی بیان داشت: به دنبال معرفی ایران در هندوستان هستیم.
مسئول هیئت تجاری ایالت بنگلار هند با تاکید برای اینکه مردم این منطقه علاقه ویژه ای به رهبر ایران وانقلاب دارند و جشن های باشکوهی در این کشور برگزار می شود، افزود: مدیر عامل شرکت پرشین یاقوت در ایالت بنگلار هند درس خوانده است و این خود عاملی برای حضور ما در این مجموعه شد.
وی با اشاره به اینکه تجار جواهر هندی خواستار رفع موانع تجارت در این بخش در ایران هستند، اذعان داشت: جواهرات به ایران از طریق دبی و یا ترکیه به صورت غیر قانونی وارد می شود که قانونی شدن ورود آن می تواند موجب منفعت دولت ایران نیز بشود.
مسئول هیئت تجاری ایالت بنگلار هند اظهار داشت: هیئت تجاری هند علاقه زیادی به سرمایه گذاری در همدان دارد،چرا که نه تنها بهتر از بسیاری از نقاط جهان است بلکه دارای آب وهوایی مناسبی نیز هست.
افخم رضا اظهار داشت: صنعت گران هندی با طراحی سازه ای گنبدی مانند که بسیار سریعتر از اجرای آن به وسیله تیر آهن است می تواند سرعت اجرای پروژ ها را بالا برده و یک سوم هزینه تمام شده آن را تمام کنند.
در این هیات تجاری بازرگانی فعال در بخش جواهرات،پتروشیمی، آی تی حضور دارد ویکی از آنان از طلاب هندی حوزه علمیه قم بود که به شغل جواهر فروشی در تهران ومشهد نیز مشغول می باشد.
هیئت تجاری هند بعداظهر امروز با اتاق بازرگانی همدان نشستی برگزار کرده و تفاهم نامه همکاری بین همدان وایالت بنگلار هند بسته خواهد شد.