به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هالیوود ریپورتر، به ادعای شکایت طرح شده فیلم «بوکوفسکی» ساخته جیمز فرانکو از حقوق قانونی لازم برخوردار نیست.
سیریل هامفریز فردی است که ادعای خود مبنی بر اینکه وی صاحب حقوق رسمی ساخت فیلمهای سینمایی با اقتباس از رمان تقریبا اتوبیوگرافیکی چارلز بوکوفسکی یعنی «ژامبون با نان چاودار» (Ham on Rye)، است به دادگاه ارائه داده است.
این شاکی ادعا میکند که فیلم جدید فرانکو از این رمان مشهور استفاده میکند و در نتیجه تخلف انجام داده است.
فرانکو در مصاحبه های مختلفی گفته است که این یکی از رمان های مورد علاقه اش است. «ژامبون با نان چاودار» درباره پسری است که در طبقه کارگر لسآنجلس دهه 1940 بزرگ می شود و با مشکلات و ظلم و ستمهای جدید آن عصر دست و پنجه نرم می کند. فرانکو همچنین به رسانهها اعلام کرده بود که قصد دارد این رمان را تبدیل به فیلم کند.
در ماه ژانویه سال 2009، فرانکو و هامفریز با هم قراردادی بستند که به فرانکو اجازه میداد فیلمی بر پایه این رمان بسازد اما بنابر ادعای شکایت جدید، حقوق فرانکو در ماه نوامبر سال 2010 به پایان رسید. بنابر ادعای این دعوی، فیلم فرانکو از موضوعهای اصلی رمان یعنی تنهایی دوران کودکی، خودآگاهی دوران بلوغ، شکستها، نابرابری ها و ظلم و ستمهای بزرگسالان استفاده می کند و همچنین چندین صحنه کامل از جمله دیالوگهای کامل کتاب را در خود دارد.
به گفته هامفریز، بعد از اینکه او متوجه شد که فرانکو قصد ساخت این پروژه را دارد تا حدودی نگران شد و به او ایمیل زد. فرانکو در پاسخ گفت که در حال ساخت پروژهای با چند تن از همکاران نیویورکیاش بر پایه یکی از بیوگرافیهای بوکوفسکی است. هامفریز می خواست نسخهای از فیلمنامه را ببیند اما میگوید نتوانست پاسخی از فرانکو دریافت کند. با این حال در ماه مارس سال 2013 وکلای فرانکو با او تماس گرفتند. بنابر ادعای این دعوی در همان موقع، هامفریز از تلاش فرانکو مبنی بر مطلع کردن رسانه ها از اینکه این فیلم اقتباسی از رمان بوکوفسکی نیست، آگاه شد. فرانکو به صورت عمومی اعلام کرده بود که این فیلم بر پایه رمان بوکوفسکی ساخته شده است و گفت که بر دوران کودکی این شاعر مشهور آمریکایی تمرکز می کند.
حقوق رسمی یک اتوبیوگرافی ضرورتا به این معنی نیست که صاحب آن همچنین صاحب موضوع هر داستان مربوط به زندگی نویسنده نیز باشد و همچنین امکان این امر نیز وجود دارد که یک فیلم بیوگرافیکی بدون تخلف از حقوق رسمی ساخته شود، چون حقیقتها نمی توانند تحت پوشش کپی رایت قرار بگیرند. اما ساخت و پرداخت حقیقتها به شیوه ای خلاقانه می تواند تحت قانون کپی رایت باشد، بنابراین هامفریز با ادعایی جالب مبنی بر اینکه او رسما صاحب نحوه بیان دوران کودکی بوکوفسکی و هر برداشت خلاقانه دیگری بر پایه آن است پا به دادگاه نهاده است.
نوشتههای بوکوفسکی به شدت تحتتاثیر فضای شهر لسآنجلس است که در آن زندگی میکرد. او به عنوان نویسندهای تاثیرگذار شناخته میشود و سبکش بارها مورد تقلید قرار گرفتهاست. هزاران شعر، صدها داستان کوتاه، و 6 رمان و بیش از پنجاه کتاب از این نویسنده به چاپ رسیدهاست. بوکوفسکی سال ۱۹۹۴ درگذشت و اصالتا آلمانی بود.
فرانکو بازیگر سینما و شخصیت ادبی خستگیناپذیری است که تا به حال کار فیلمنامهنویسی و کارگردانی نیز انجام داده و به دلیل تحصیلاتش در رشته ادبیات، به اقتباسهای ادبی علاقه بسیار دارد. او «گور به گور» را سال پیش با اقتباس از رمان ویلیام فاکنر راهی پردههای سینما کرده بود.