معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در سال گذشته حجم مبادلات تجاري ایران با قزاقستان به 294 ميليون دلار رسيد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ولی الله افخمی در ديدار معاون وزیر اقتصاد و فناوری های نوین قزاقستان، ایران را فرصتی مناسب برای تعمیق روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور دانست.

وي با اشاره به حسن روابط سیاسی و همچنین اشتراکات تاریخی، فرهنگی، دینی، امکانات و توانمندی های اقتصادی و فنی با کشور قزاقستان اظهار امید واری کرد: امیدواریم در تمامی زمینه های تجاری، صنعتی و معدنی همکاری های دو کشور را بیش از پیش توسعه و گسترش دهیم .

افخمي ادامه داد: برگزاری مرتب اجلاس کمیسیون مشترک، تبادل هیأت های سیاسی، اقتصادی و علمی در سطوح مختلف، امضای اسناد و موافقتنامه های متعدد، برگزاری نمایشگاههای اختصاصي و حضور شرکت های دو کشور در نمایشگاه های بین المللی یکدیگر و برگزاری سمینارهاي اقتصادي و تجاري، زمینه و بستر لازم را برای همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور فراهم کرده است.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه  جمهوری اسلامی ایران از مزایا و ویژگی­های بسیاری در زمینه های اقتصادی، صنعتی، معدنی و کشاورزی برخوردار است، بیان داشت: کشور جمهوری اسلامی ایران چهارمین تولیدکننده نفت جهان، دومین کشور دارای ذخایر گازی، چهارمین كشور دنیا به لحاظ تنوع محصولات کشاورزی و داراي رتبه اول در تولید زعفران و ميوه هاي دانه دار و پسته است.

افخمی افزود: در زمینه خدمات فنی و مهندسی شرکتهای ایرانی با برخورداری از نیروی انسانی متخصص جایگاه قابل توجهی را در این حوزه کسب کرده اند و تعداد زیادی از این شرکتها در کشورهای مشترک المنافع از جمله قزاقستان، بلاروس، كشورهاي عربی و آفریقایی و آمريكاي لاتين در زمینه هاي مختلف صنعتی، عمرانی، ساختمان سازی، سد و راه سازی و انتقال برق مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران از موقعیت جغرافیایی و استراتژیک مناسبي برخوردار است، گفت: قرار گرفتن در مسیر کریدورهای ترانزیتی شمال – جنوب و شرق – غرب، برخورداری از بنادری از جمله بندر
شهید رجایی، اميرآباد، بوشهر، انزلی، خرمشهر، امام، نوشهر و چابهار امکان نقل و انتقال و جابجایی کالاها را فراهم می کند.

افخمی با تا کید بر اینکه  کشور جمهوری اسلامی ایران می تواند کانال ارتباطی برای فروش نفت و گاز کشورهای از جمله قزاقستان و ترکمنستان و از سوی دیگر کانال ورود کالاهای جهانی به سوی این کشورها باشد، اظهار داشت: در سال 2013 میلادی صادرات جمهوری اسلامی ایران به كشورهاي جهان 31 میلیارد دلار و واردات از جهان 45 میلیارد دلار بوده است.ضمن اینکه آمار صادرات خدمات فنی و مهندسی کشورمان در سال 2013 بالغ بر یک میلیارد دلار بوده است.

وی ادامه داد: بر اساس آمار گمرك جمهوري اسلامي ايران حجم مبادلات تجاري با كشور قزاقستان بالغ بر 294 ميليون دلار بوده است كه اين حجم مبادلات كالا متناسب با امكانات و توانمنديهاي فراوان دو كشور نيست.

در اين جلسه از شركت هاي توانمند ايراني، در زمينه هاي حمل و نقل، بازرگاني، صنعتي و معدني دعوت بعمل آمده است تا با مذاکرات شركت ها با يكديگر و توافقات بعمل آمده و اجرای آنها تحرکی در مبادلات تجاری دو کشور ایجاد شود.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در جهت توسعه و گسترش روابط اقتصادی و تجاری و دستیابی به اهداف مورد نظر روابط دو کشور تأکید کرد: اجرائی نمودن تفاهمات موافقتنامه ها و یادداشت تفاهم های دو کشور در زمینه های مختلف، برقراری توازن تجاری بین دو کشور و افزایش حجم مبادلات تجاری و برپایی نمایشگاههای اختصاصی در دو کشور و حضور شرکت های دو کشور در نمایشگاههای بین المللی یکدیگر می تواند در توسعه روابط تجاری بین دو کشور موثر باشد.

وی تاسيس بانك مشترك، توسعه و گسترش همکاری های اتاق های بازرگانی دو کشور و توسعه همکاری های بانکی و تسهیل نقل و انتقال پول را از فعالیت های دانست که در جهت بسط و گسترش روابط اقتصادی بین دو کشور ایران و قزاقستان می تواند انجام گیرد.

افخمی به دیگر اهداف مورد نظر جهت توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران – قزاقستان اشاره کرد و گفت:   اعزام و پذیرش هیأت های تجاری و سرمایه گذاری،انجام مبادلات تجاری به صورت تهاتر،سرمایه گذاری در پروژه های صنعتی، معدنی و خدمات فنی و مهندسی دو کشور و ارائه تسهیلات گمرکی می تواند از دیگر برنامه های اجرایی بین دو کشور قرار گیرد.

وی سفر مقامات عالی رتبه دو کشور،برگزاری مرتب اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور،واگذاری زمین به شرکتهای ایرانی در بندر آکتائو جهت احداث انبار کالاها و زمین های کشاورزی جهت تولید غلات،تسریع در راه اندازی خط راه آهن سه جانبه ایران – ترکمنستان – قزاقستان و افزایش همکاری ها در بخش حمل و نقل ریلی و واگذاری واگن ها را  در جهت توسعه و گسترش روابط اقتصادی و تجاری و دستیابی به اهداف مورد نظر روابط دو کشور مورد تأکید قرار داد.

افخمی در ادامه بیان داشت: افزایش همکاریها در تجارت غلات و گندم بین دو کشور،سرمايه گذاري شركت هاي قزاقستاني در ساخت سيلو غلات،اكتشاف و استخراج معادن در جمهوري اسلامي ايران و توسعه همكاريها در بخش نفت، گاز و پتروشيمي و سواپ نفت و گاز به گسترش روابط اقتصادی و تجاری کمک می کند.