به گزارش خبرنگار مهر، علی مطهری چهارشنبه شب در جمع دانشجویان دانشگاه اشراق بجنورد، سوال و استیضاح وزرا را حق نمایندگان مجلس دانست اما اظهار کرد که متاسفانه در این زمینه بسیاری از سوالات مطرح شده از وزرا ریشه در هواهای نفسانی و تعصبات جناحی دارد.
وی با بیان این که سوال نمایندگان از وزرا باید اساسی و ملی باشد نه آن که نمایندگان هواهای نفسانی و تعلقات سیاسی خود را در این سوالات دخیل کنند، افزود: احساس من این است که سوال از وزرا در برخی موارد تا حد زیادی تحت تاثیر هوای نفس و بهانه گیری شماری از نمایندگان انجام می شود و در این اقدام گاهی تا تفتیش عقاید وزرا نیز پیش می روند.
مطهری پرداختن به این گونه سوالات را اتلاف وقت مجلس و وزرا اعلام کرد و افزود: بسیاری از نمایندگان مجلس نیز از این شیوه ناراضی هستند اما برخی نمایندگان بر این کار اصرار می کنند.
مجلس باید سریع تر به مسئله زندان اوین ورود می کرد
نماینده مردم تهران در ادامه با اشاره به حوادث بند 350 زندان اوین، اظهار کرد: ابتدا نمایندگان مجلس گزارش هایی در این زمینه مبنی بر ضرب و شتم زندانیان دریافت کردند که پس از آن رییس سازمان زندان ها با حضور در مجلس آنها را تکذیب کرد و گفت مشکلی نبوده است اما خانواده های زندانیان حرف دیگری داشتند.
مطهری اضافه کرد: فارغ از صحت و سقم موارد مطرح شده از سوی طرفین، لازم بود مجلس شورای اسلامی سریع تر به این مسئله ورود پیدا می کرد تا ابعاد قضیه روشن شود.
به گفته وی اگر چه مجلس وظیفه قانونی داشت که این موضوع را جدی بگیرد اما متاسفانه در مجلس اراده ای برای این قبیل کارها نیست و برخی نمایندگان در مقابل حق مردم کوتاهی می کنند.
فرزند ارشد شهید مطهری عنوان کرد: در مسئله ستار بهشتی نیز این چنین بود و زمانی که من آن موضوع را پیگیری کردم عده ای گمان می کردند این پیگیری باعث تضعیف نظام می شود در حالی که به اعتقاد من پیگیری و روشن شدن قضایا باعث تقویت نظام اسلامی می شود.
اقدامات فرهنگی دولت یازدهم بسیار بهتر از دولت های نهم و دهم است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه به فعالیت های فرهنگی دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: این دولت در زمینه مسائل فرهنگی مظلوم واقع شده و تأکید برخی بر روی مقوله فرهنگ نیز تا حدی غیرطبیعی است.
به گفته وی در دولت قبل بسیاری از نمایندگان اگر از دولت سوالی در زمینه مسائل فرهنگی از جمله حجاب مطرح می کردند؛ مورد تمسخر قرار می گرفتند و برخی از نمایندگان در دولت دهم حتی می ترسیدند در مورد مسائل فرهنگی سوال کنند چرا که دولت دهم با تمسخر و پاسخ های سربالا جواب می داد.
مطهری اضافه کرد: اگر بخواهیم اقدامات فرهنگی دولت یازدهم را با دولت نهم و دهم مقایسه کنیم؛ اگر چه زمان زیادی نگذشته اما وضعیت فرهنگی کشور در دولت یازدهم به مراتب بهتر از دوران دولت دهم شده است.
وی با اشاره به سی و دومین جشنواره فیلم فجر که در دولت یازدهم برگزار شد، افزود: در این دوره فیلم ها و آثاری که به این جشنواره راه یافتند از لحاظ محتوایی ارزشی تر از دولت قبل بود و با وجود این که هنوز در این دولت مجوز فیلمی داده نشده یا اگر مجوز داده شده هنوز فیلمی ساخته نشده که قضاوت کنیم اما باید قبول کرد که در کلیت مسئله اقدامات خوبی انجام شده است.
مطهری عنوان کرد: در زمینه کتاب و پوشش اما وضعیت در دولت یازدهم به نسبت دولت نهم و دهم تغییر چندانی نیافته و مشکلات کماکان وجود دارد.
جایگاه هیئت نظارت بر مطبوعات نادیده گرفته می شود
نماینده قوه مققنه در هیئت نظارت بر مطبوعات با اشاره به توقیف مطبوعات بدون نظرخواهی از هیئت نظارت بر مطبوعات، از این اقدام به شدت انتقاد کرد و گفت که این کار سبب نادیده گرفته شدن جایگاه هیئت نظارت شده است.
مطهری اضافه کرد: شب میخوابیم و صبح بیدار میشویم و میبینیم فلان روزنامه از سوی دادستانی بسته شده است که این روش درستی نیست بلکه دستگاه قضایی باید بر اساس نظر هیئت نظارت بر مطبوعات نسبت به جریمه یا تنبیه مطبوعات اقدام کند.
به گفته وی البته امکان دارد گاهی نشریه ای دچار اشتباه شود که باید مطابق قانون با آن برخورد شود اما توقیف یک باره نشریه ای به خاطر جرم یک نفر، فقط موجب بیکاری 100 الی 200 روزنامه نگار و فعال مطبوعاتی می شود.