تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۵

قم - خبرگزاری مهر: یکی از مراجع تقلید شیعیان ماه پربرکت رجب را فرصتی برای تطهیر قلوب دانست و گفت: ماه رجب، ماه درخواست ظرفيت است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله العظمی جوادی آملی عصر پنج‌شنبه در جلسه درس اخلاق خود، حلول ماه پربرکت رجب و میلاد مسعود امام باقر(ع)، را به پیشگاه ولی عصر و عموم علاقمندان قرآن و عترت تبریک و تهنیت گفت.

وی در ادامه مباحث اخلاقی خود با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) بیان داشت: اگر روح سالم باشد، بدن نیز سالم است ، چرا که روح را فرهنگ الهي مي‌سازد.

این مفسر قرآن کریم ادامه داد: انسان اگر بداند که مهاجر و مسافر است و در بستري دارد زندگي مي‌کند بيش از آن حرمتي که براي یک مسافرخانه قائل است براي بدن و براي دنيا قائل نخواهد بود.

وی با بیان اینکه جواب بسیاری از بیماری ها را از آزمایشگاه‌ها نمی‌توان گرفت، اظهار داشت: در سوره مبارکه احزاب دستوري که به خاندان پيامبر مي‌دهد اين است که می فرماید ، زن ها باید مردانه حرف بزنند نه زنانه، یعنی اگر خواستيد با نامحرم سخن بگوييد طرزي حرف نزنيد تا نامحرمي که مريض است طمع کند. اين بيان سوره احزاب نشان آن است که اگر کسي درباره نامحرمي طمع کرد اين شخص مريض است اين بيماري را نمي‌شود با آزمايشگاه حل کرد.

وی با بیان اینکه قرآن کریم، شفابخش است، بیان داشت: خداوند می‌فرماید: ما قرآن را فرستاديم که شفابخش است، ما شفا آورديم نه دوا، ما طب نياورديم ما دوا نياورديم، ما عصاره حيات‌بخشي آورديم که شفاست.

آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه ماه رجب، ماه درخواست ظرفيت است، اظهار داشت: درست است که بعضي از کارهاي بدي که کرديم از ما ظرفيت را گرفته است ولي ظرفيت‌ده همچنان بخشنده است از او ظرفيت طلب کنيد، استحقاق طلب کنيد، لياقت طلب کنيد و بعد از خداوند مسئلت کنيد که به اين ظرفيت، پاسخ مثبت بدهد و مظروف را عطا کند.

وی با بیان حدیثی از امام باقر(ع) که می‌فرماید: «لا سلامة کسلامة القلب» هيچ سلامتي همانند سلامت دل نيست، بیان داشت: انسان، حیّ متألّه است، اگر قلب انسان، سالم بود انسان را کنترل مي‌کند و اصولاً قلب را قلب گفتند براي اينکه دائماً در تقلّب است، کارِ قلب، تحوّل ، تقلّب و انقلاب است، و اگر آدم اين را بخواهد نرم کند و به جاي خود بنشاند، صبر مي‌خواهد؛ اگر او به جاي خود نشست همه شئون زيرمجموعه خود را خوب مديريت مي‌کند.

مرجع تقلید شیعیان یکی از مشکلات قلب هرزه را گرفتار شدن در دام اعتیاد و امثال آن دانست و بیان داشت: اينکه مي‌بينيد بعضي‌ها گرفتار اعتيادند، بعضي گرفتار هرزگي‌اند سرّش آن است که اين قلب، هرزه شده اگر اين در بسته نباشد اين قفل هرز بشود اين راه باز است هر خاطره‌اي بخواهد رخنه کند باز است اما اگر در بسته باشد انسان توان آن را دارد که در حوزه داده‌هاي خود ارزيابي کند تصميم بگيرد، مديريت کند، مدبّريت کند و به مقصد برسد.

آیت الله جوادی آملی ماه پربرکت رجب را فرصتی برای تطهیر قلوب دانست و گفت: راز خلقت، عبادت است، اصل عبادت اين است که انسان در همه شئون زندگی بنده خدا باشد، و براي اين بندگي، يک راز و رمزي است که وجود مبارک پيامبر فرمود، انسان طرزي بايد با خدا سخن بگويد که گويا او را مي‌بيند.

وی در بخش دیگر از سخنان خد با بیان اینکه یکی از برجسته ترین اوصاف کریمانه انسان، غیرت است، اظهار کرد: غيرت از پربرکت‌ترين، پرفضليت‌ترين واژه‌ها و اوصاف نفساني ماست که دارای سه عنصر است، عنصر اوّلش هويت‌شناسي است که انسان هويّت خود، حقيقت خود، مدار خود را بشناسد ،، دوم اينکه به حريم غير دخالت نکند تجاوز نکند و سوم اينکه غير را به حريم خود راه ندهد.

استاد برجسته حوزه ادامه داد: دو عنصر اخیر فرع بر عنصر اول است چون کسی که مرز را نشناخت، نمي‌توان به او گفت غير را وارد مرزت نکن چون مرز را نشناخته است، پس تا اين سه عنصر اصيل پيدا نشود غيرت پيدا نخواهد شد. و اين غيرت پيدا کردن که سلامت دل را تأمين مي‌کند با حيوان ناطق يعني جانوري که حرف مي‌زند نيست بلکه با حيّ متأله حاصل مي‌شود.

آیت الله جوادی آملی در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه انسان باید گوهر هستی خود را بشناسد، بیان داشت: انسان اگر گوهر هستي خود را شناخت ، خود را ارزان نمی فروشد چيزي که غير لقاي حق باشد و غير ابدي باشد و انسان را رها کند و افسوسش بماند اين در شأن انسان نيست، اگر شناخت که این گوهر، ابدي است ، باید برای تهیه ره‌توشه ابدي ، زادراه ابدي ، مرکب ابدي ، راحله ابدي فکر کند.