به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله افخمی راد در دوازدهمین اجلاس کمیته مشترک بازرگانی ایران و کویت گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا به کویت از طریق خط لوله گاز صادر کند و البته قیمت گاز صادراتی نیز به صورت تفاهمی و با توافق طرفین باشد.
وی ادامه داد: ایران همچنین آمادگی دارد گوگرد و ال پی جی به کویت صادر کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مذاکرات روز گذشته هیات کویتی با وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: ایران به سرمایه گذاران کویتی اطمینان می دهد تا از سرمایه گذاری آنها حمایت کرده و سود آنها را تضمین کند. همچنین این آمادگی وجود دارد که سرمایه گذاران کویتی با 100 درصد تعلق سرمایه به خود در اقتصاد ایران حضور یابند.
به گفته افخمی راد، پیشنهاد می شود کشور کویت به موافقتنامه ترانزیت و حمل و نقل چهار جانبه که میان ایران، عمان، ترکمنستان و ازبکستان به امضا رسیده توجه کرده و از ظرفیتهای مشترک آن در خصوص سوآپ و ترانزیت کالا و حامل های انرژی بهره برداری کند.
وی ادامه داد: فضای جدیدی هم اکنون در ارتباطات خارجی ایران به وجود آمده و ما در چند ماه گذشته شاهد حضور هیاتهای متعدد خارجی در ایران هستیم که نتایج ثمربخشی برای کشورمان داشته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، حجم تجارت خارجی در سال گذشته را 100 میلیارد دلار عنوان و خاطرنشان کرد: با چنین حجم تجارت نیز کویت سهم بالایی در تجارت به ایران ایفا کند و طبیعی است تمایل ایران به ارتقای سطح روابط و مبادلات کالا و خدمات است.
افخمی در حاشیه دوازدهمین اجلاس کمیته مشترک بازرگانی ایران و کویت، گفت: قانون سرمایه گذاری خارجی ایران مشوق های زیادی را برای سرمایه گذاران کشورهای مختلف فراهم کرده که از جمله آن مالکیت 100 درصدی سرمایه گذاران و نیز معافیت های مالیاتی متنوع است به نحوی که مالیاتها در مناطق آزاد ایران بسیار جذاب تر از سرزمین اصلی است.
وی در پاسخ به سئوال مهر مبنی بر پیشنهاد ایران برای سرمایه گذاری مشترک با کویت در پروژه های نفتی افزود: زمینه های سرمایه گذاری در ایران بسیار زیاد است و بسته ای از پروژه های سرمایه گذاری نفت، گاز و سایر حوزه ها به سرمایه گذاران کویتی ارائه شده است.
وی تصریح کرد: سازمان سرمایه گذاری خارجی آمادگی دارد تا راهنمایی های لازم را به سرمایه گذاران همه کشورها از جمله کویت ارائه دهد.
همچنین در ادامه عزیز مشعان خالدی معاون وزیر صنعت و تجارت کویت نیز در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر از علاقه مندی کویت برای امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی میان دو کشور خبر داد و گفت: البته پیش از آن باید مشکلاتی همچون مالیات ها در ایران را برای سرمایه گذاران حل و فصل کنیم چرا که در کویت میزان مالیات برای سرمایه گذاران 5 درصد است در حالیکه در ایران این رقم بسیار بالاتر است.
وی افزود: کویت به هیچ کشوری صادرات کالا صورت نمی دهد و صادرات کویت از جنس صادرات سرمایه است.
مشعان خالدی تصریح کرد: ایران کشوری مهم در منطقه به شمار می آید که کویت علاقه مند است گسترش روابط تجاری خود را بر اساس منافع مشترک داشته باشد.