به گزارش خبرگزاری مهر، گلعلی بابایی عصر روز گذشته در نشست تخصصی نقش مردم در دفاع مقدس و انعکاس آن در ادبیات پایداری در سالن یاس بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بیان اینکه از همان ابتدای جنگ، ردپای مردم در مقاومت ایران مشهود بود، اظهار داشت: هرجایی که دشمن به کشور نفوذ کرد، مردم در مقابلش ایستادگی کردند، به همین خاطر هیچ کدام از نیروهای ارتش و سپاه نمی توانند ادعا کنند که در مقطعی از جنگ مستقلانه موفقیتی بدست آورده اند.
وی با اشاره به اینکه نقش مردم در نشر دفاع مقدس، فیلمها و نمایشها بسیار کم رنگ است، افزود: «کتاب دا» نوشته خانم حسینی تنها بخشی از این نقش را دردوران دفاع مقدس مطرح کرده است.
بابایی با اعلام اینکه مقام معظم رهبری در تقریظ های خود نشان داده اند که به کف جامعه و عناصر مردمی جنگ توجه بسیار دارند، تصریح کرد: همه امور در جنگ از اعزام نیرو ، تشییع شهدا و ارسال کمکهای پشتیبانی توسط مردم صورت می گرفت که این نقش باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
نویسنده و پژوهشگر «کتاب همپای صاعقه» با اعلام اینکه مردم با شعار همراه با شعور در عرصه های جنگ حاضر شدند، گفت: در آن زمان که نیاز به شعار بود، مردم با قدرت شعار دادند و در زمان نیاز به حضور فیزیکی مردم با شعور تمام پای به عرصه میدانهای مورد نیاز نظام گذاشتند.
وی با اشاره به روایتهای شفاهی از جنگ و فعالیتهای این عرصه گفت: پرداختن به تاریخ شفاهی جنگ به این سبک کنونی آفت است و مدنظر استادان و صاحب نظرانی که این فن را در استانها آموزش داده اند نبوده و برخی از آثاری که به نحو فعلی منتشر می شوند بیشتر آسیب است در حالی که تاریخ شفاهی می تواند منبع و مأخذی برای کارهای ادبی و هنری باشد اما به شیوه کنونی به ضرری برای نشر آثار دفاع مقدس تبدیل شده است.