گرگان- خبرگزاری مهر: دوچرخه سوار تبریزی حامل پیام زمین پاک در انتهای این سفر نمادینش در گرگان گفت: هر چه قدر طبیعت سالم تر باشد انسان‌ها هم سالم تر خواهند بود و جامعه سالم تری خواهیم داشت.

سجاد صدیق پور در گفتگو با خبرنگار مهر، ادامه داد: این ما هستیم که به طبیعت نیاز داریم و طبیعت به ما نیازی ندارد و حفظ و نگهداری از آن وظیفه همه مردم جامعه است.

وی  افزود:  از 2 اردیبهشت مسیر سبز ایران را رکاب زدم و جاده‌های بین جنگل و دریا را انتخاب کرده بودم چرا که شهرهای شمالی کشور معضل پسماند را دارند.

این دوچرخه سوار تبریزی افزود: در این برنامه هم که به مناسبت روز زمین پاک از تبریز شروع شد با شعار خود سازمان محیط زیست با عنوان اراده ملی برای زمین پاک برنامه خود را شروع کردم و با هدف ترویج فرهنگ مدیریتی پسماند برای نسل های آینده ادامه دادم.

صدیق پور ادامه داد: خواستم این حرکت تلنگری به مسیولین و مردم این شهرها بشود که از طبیعت خود حفاظت کنند و آن را به نسل های آینده هدیه کنند.

این دوچرخه سوار 21 ساله که از سال 85 در این رشته فعالیت دارد افزود: از سال 89 در رشته گردش با دوچرخه فعالیت خود را شروع کرده ام و با شعار انسان‌های سبز و با هدف فرهنگ دوچرخه سواری و این اواخر با هدف حفاظت از محیط زیست به کار خود ادامه می دهم.

وی گفت: برنامه های سفرهایم به صورت خودجوش بوده و با توجه به علاقه خاصی که به طبیعت دارم این کار را انجام می‌دهم تا سهم کوچکی در حفظ محیط زیست داشته باشم و دو سوم ایران را با سه کشور ترکیه، آذربایجان و گرجستان  را رکاب زده ام.

وی که سال پیش طولانی ‌ترین قطر ایران را رکاب زده گفت: استفاده بی ‌رویه‌ کیسه ‌های پلاستیکی، مهم ‌ترین موضوعی است که ما در این برنامه قرار است درباره‌ مضرات آن آموزش‌ هایی را بدهیم و با همکاری سازمان ‌های مربوطه، کارگاه‌ های آموزشی‌ را در مدارس ابتدیی برگزار کردیم تا گام موثری را برای حفظ و نگهداری محیط زیست برداریم.

وی در خصوص برگزاری کارگاه های آموزشی در شهرهای مختلف گفت: در مورد مدیریت پسماند و حفاظت از محیط زیست کلاس هایی را برای دانش آموزان ابتدایی برگزار کردم تا این فرهنگ از پایه در بین نوجوانان ترویج پیدا کند.

صدیق پور خاطر نشان کرد: این فرهنگ سازی اگر از پایه شروع شود تاثیر خودش را بهتر نشان می دهد و اگر از هر کلاس درس 30 نفره ایی 10 نفر هم تحت تاثیر قرار بگیرند و آن راهی که ما به دنبالش هستیم را دنبال کنند و این ها را به خانواده های دیگر منتقل می کنند می تواند تاثیر خوبی داشته باشد.

وی گفت: برخورد مردم در شروع یعنی همان سال های 86 که فرهنگ دوچرخه سواری ترویج پیدا نکرده بود خیلی خوب نبود و لی الان فرهنگ دوچرخه سواری و فرهنگ حفاظت از طبیعت آن قدر بالا رفته است که واقعا در طی این دو سال اخیر مشکلی نداشته ام و مردمی که با ما در ارتباط هستند کمک زیادی به ما می کنند.

صدیق‌پور که قبلا مسیرهای داخلی و خارجی دیگری را با هدف ترویج فرهنگ دوچرخه ‌سواری و محیط زیست رکاب زده است، این برنامه‌ خود را از شهر تبریز شروع کرده که در ادامه از شهر های سراب، اردبیل، آستارا، اسالم، رشت، رامسر، نوشهر، محمودآباد، ساری و بهشهر گذر کرد و برنامه خود را در شهر گرگان به پایان رساند.