مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم روز 14 اردیبهشت‌ماه در نشست رسانه‌ای جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با بیان اینکه برانگیختن و به چالش کشیدن در تئاتر دانشگاهی خدمتی به فرهنگ نمی‌کند، عنوان کرد این رویکرد جامعه را دچار مشکل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین میرزایی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این نشست رسانه‌ای گفت: اداره‌کل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات طرازهایی دارد که با توجه به اولویت‌های مدنظر خود باعث می شود هم دانشجویان بازتاب دهنده آنچه که در جامعه می گذرد باشند و هم کمک بیشتری برای حل آن کنند.

وی ضمن اظهار امیدواری از اینکه وزارت علوم بتواند شنوا و بینای نقطه نظرات اصحاب سینما و تئاتر و دانشگاهیان باشد، افزود: فضای جامعه در پرتو انتخاب های اخیر دچار تغییراتی شده که امید مهم ترین آن است و به عقیده من باید پاس داشته شود. همچنین امیدوارم هنرمندان و اصحاب تئاتر با رسالتی که برعهده گرفته اند به این توجه کنند و امید را در آثارشان متجلی کنند.

مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری یادآور شد: دغدغه ای که ما داریم این است که بدون مداخله یا ورود مستقیم کوششی بر اساس روح هنرمند در مقابل جامعه انجام شود. ما در قالب جشنواره ها پذیرای آثار ارزشمندی هستیم و می خواهیم در این حرکت اجتماعی توجه به عقلانیت، اخلاق و ایمان دینی بیشتر در نظر گرفته شود و سرلوحه قرار گیرد تا آثاری که خردورزی را در جامعه ترویج می کنند و ماندگارترند، بیشتر شوند.

میرزایی ادامه داد: اخلاق بن‌مایه اصول انسانی است و می تواند جامعه را به سامان رساند. ما موظفیم رویکردی که دین محور و اصیل است را ترویج کنیم و آثار هنری که به آن پرداخته اند نیز مد نظر قرار دهیم. همچنین امیدوارم زمانی که در اختیار داریم را در جهت اعتلای جامعه صرف کنیم و ظرفیت های بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم.

وی درباره خط قرمز های این جشنواره تأکید کرد: یکسری اصول وجود دارد که در بررسی ها نیز قابل توجه است و جامعه هنرمندان به خوبی از آن ها آگاهی دارند. بنابراین برانگیختن و به چالش کشیدن نه تنها خدمتی به فرهنگ نمی کند بلکه جامعه را نیز دچار مشکل می کند. گاه شادی ها و هیجانات لحظه ای ایجاد می شود که بسیار زودگذر است بنابراین تئاتر دانشگاهی با چارچوب اخلاقی دانشگاهی که دارد دانشجویان را ملزم به رعایت نکات اخلاقی می کند و ما سعی می کنیم به دور از اعمال سلیقه، مسائل را با گفت و گو همکاری لازم را ایجاد کنیم.

مدیرکل فرهنگی وزارت علوم افزود: فکر می کنم گذشت 17 دوره از برپایی این جشنواره سابقه و زمان بسیار خوبی است تا این جشنواره در جایگاه یکی از معتبرترین جشنواره قرار گیرد.

سیاوش قائدی دبیر جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران نیز در این نشست به ارائه گزارشی در خصوص بخش‌های مختلف این دوره از جشنواره پرداخت.

هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی از 20 تا 27 اردیبهشت‌ماه در تهران برگزار می‌شود.