به گزارش خبرنگار مهر، عبدین سیفی شامگاه یک شنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات عشایر شهرستان کوهدشت که با حضور استاندار لرستان، نماینده مردم کوهدشت و برخی مدیران استانی و شهرستانی برگزار شد، اظهار داشت: جمعیت عشایری لرستان بالغ بر 14هزار و 638 خانوار هستند.
وی عنوان کرد: این جمعیت که حدود 4.8 دهم درصد جمعیت لرستان را تشکیل می دهند، دارای 1.5میلیون راس دام سبک و 28 هزار راس دام سنگین هستند.
سیفی ادامه داد: همین جمعیت 25 درصد پروتئین لرستان را تولید می کنند و 75درصد تولیدات کشاورزی استان در دست عشایر است.
امور عشایری لرستان به تنهایی توان تامین نیازهای عشایر را ندارد
مدیرکل امور عشایری استان لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که امور عشایری به تنهایی توان تامین نیازهای عشایر را ندارد، گفت: براساس آیین نامه ساماندهی عشایر مکلف شده که تمام دستگاه های اجرایی در مناطق عشایری هزینه کنند و فعالیتهای انجام شده خود را به معاونت برنامه ریزی استانداری و امور عشایر ارسال کنند.
سیفی ادامه داد: بر همین اساس سال گذشته سایر دستگاه ها بالغ بر 9 میلیون تومان در راستای نیازهای عشایر هزینه کردند اما نیازهای عشایر به گونه ای است که کمک های بیشتری می طلبد.
وی اظهار داشت: عشایر به صورت پراکنده در نقاط مختلف لرستان ساکن هستند و زندگی آن ها وابسته به دام و مرتع است.
بسیاری از عشایر در تهیه علوفه با مشکل جدی روبه رو شده اند
مدیرکل امور عشایری استان لرستان بیان داشت: خشک سالی های سالهای اخیر که در لرستان رخ داد سبب خشک شدن بیشتر چشمه هایی شد که مورد استفاده عشایر بود.
وی تصریح کرد: بسیاری از عشایر کوهدشت در مناطق صعب العبور ساکن هستند و همین باعث شده در تهیه علوفه با مشکل جدی روبه رو شوند و آن را با قیمت بسیار گران تری تهیه کنند.
سیفی با اشاره به کمبود اعتبارات امور عشایری استان، یادآور شد: اعتبارات این مناطق متاسفانه آن چنان که نیاز هست برای آن ها لحاظ نمی شود و می طلبد که اعتبارات بیشتری درنظر گرفته شود.
مدیرکل امور عشایری استان لرستان ادامه داد: عشایر کم توقع هستند و چیز زیادی از ما نمی خواهند. آن ها یک جاده خاکی می خواهند و امکانات اولیه ای که برای هر انسانی نیاز هست برایشان فراهم شود تا به آسانی به تولیدات خود بپردازند.