ساری - خبرگزاری مهر: مازندران با داشتن جاذبه های گردشگری و متنوع یکی از پیشرفته ترین مناطق ایران و کشورهای عضو اکو در زمینه خدمات پزشکی است اما گردشگری سلامت در این استان حاشیه خزر سالهاست که از یاد رفته و توجهی به آن نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، وجود مراکز تشخیصی و درمانی وبیمارستانهای مجهز به تجهیزات وامکانات پیشرفته، پزشکان زبده ومتخصص، جراحان وتیمهای درمانی ورزیده، انجام انواع اعمال جراحی فوق تخصصی از قبیل جراحیهای قلب و عروق، مغز واعصاب، پیوندهای قلب، کلیه و ... بستری مناسب برای ایجاد و توسعه گردشگری سلامت در استان ایجاد کرده است.

همچنین راه اندازی دانشگاه طب سنتی شمال در شهرستان بابل و وجود مراکز فوق تخصصی و پاراکلینیکی درمان، ظرفیتهای ویژه را برای توسعه توریسم درمانی در استان ایجاد کرده است. وجودآبهای گرم معدنی با خواص درمانی متنوع، مناطق کوهستانی با هوای پاک، طبیعت بکر با چشم اندازهای زیبا ونیز اماکن فرهنگی و تاریخی وتنوع آب و هوایی باعث شده تا مازندران به مقصدی مناسب جهت گردشگری با اهداف درمانی تبدیل شود.

به رغم جاذبه و قابلیتهای مختلف طبیعی ودرمانی، سهم مازندران از گردشگری سلامت ناچیز است و میزبانی اولین اجلاس بین المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو در ایران در مازندران، فرصتی است تا متولیان امر گردشگری و سلامت برای افزایش سهم بری استان در این حوزه برنامه ریزی مطلوب داشته باشند.

مازندران ظرفیت مطلوبی در حوزه سلامت دارد

استاندار مازندران در این زمینه معتقد است: مازندران ظرفيت مطلوبي در حوزه سلامت و درمان دارد كه همين امر دليل ميزباني اين استان براي همايش گردشگري سلامت كشورهاي عضو اكو است.

ربیع فلاح جلودار در گفتگو با خبرنگار مهر، وجود سه فرودگاه و سه بندر و همسايگي با اغلب كشورهاي عضو اكو را فرصتی براي مازندران دانست و افزود: همه شهرستان ها شرايط مساعدي برای پذیرایی از مهمانان گردشگر سلامت را دارند.

وی ، با بیان اینکه در منطقه اكو تنها دو كشور ايران و تركيه داراي توانمندي توسعه گردشگري سلامت هستند، افزود: باید در اين زمينه از ترکیه نیز پیشی بگیریم.

استاندار مازندران گفت: در حال حاضر گردش مالي گردشگري سلامت در جهان بيش از 100 ميليارد دلار است كه متاسفانه سهم كشورهاي اسلامي در اين بخش بسیارناچيزاست.

وي با بيان اينكه در سالهای گذشته ورود گردشگران سلامت به ايران 30 درصد افزايش داشته، ادامه داد: كشور ما در زمينه امكانات و زيرساخت هاي پزشكي و وجود متخصصان، در شرايط خوبي قرار دارد و باید از این فرصت استفاده کند.

عدم توفیق مازندران در معرفی توانمندیهای گردشگری سلامت

در سالهای گذشته زیرساختهای مناسبی از نظر بهداشتی و درمانی ایجاد شده است اما به اعتقاد، محمدرضا کرباسی دبیر کل اتاق اکوی ایران، متاسفانه مازندران در معرفی کردن ظرفیت ها و توانمندی های حوزه گردشگری سلامت در سطح کشورهای منطقه موفق نبوده است.

وی ادامه داد: در سالهای گذشته ایران با توجه به زیرساختهای متعدد و مناسب در بحث گردشگری سلامت تلاشهای خوبی برای ایجاد بستر مناسب  و ارائه سرویس خدمات درمانی و بهداشتی انجام داد ولی به شایستگی نتوانست قابلیت ها را به کشورهای جهان معرفی کند.

کشورهای اکو نیازمند خدمات بهداشتی و درمانی

کرباسی جمعیت 10کشور عضو اکو را 450 میلیون نفراعلام کرد و افزود: همه این کشورها نیازمند خدمات درمانی و بهداشتی هستند و این ظرفیت ها می تواند از طریق ایران و در قالب اجلاس در اختیار بیماران و گردشگران سلامت قرار گیرد.

دبیر کل اتاق اکو ایران، تلاش در جذب سرمایه گذار بویژه برای توسعه خدمات درمانی را یکی از اهداف مهم این کنفراس برشمرد.

لزوم معرفی توانمندیهای توریسم و گردشگری سلامت در مازندران

کرباسی از متولیان برپایی این اجلاس خواست تا علاوه برمعرفی توانمندی های اجلاس استان در بحث توریسم و گردشگری سلامت، زمینه را برای چکاب اولیه مهمانانی که در این اجلاس شرکت می کنند فراهم آورند تا به نوعی با این کارظرفیت های بهداشتی استان را از طریق ارائه سرویس نشان دهند.

دبیر کل اتاق اکوی  ایران، پشتیبانی و اجرای شایسته از اجلاس راکه برای نخستین بار و با حضور کشورهای عضو اکو و به میزبانی مازندران اجرا خواهد شد ضروری دانست و ادامه داد: باید تلاش کرد تا در زمان برپایی اجلاس مذاکرات دوجانبه برای پذیرش بیمار و امضای موافقت نامه گردشگری سلامت ازسوی متولیان امر انجام شود.

وی با بیان اینکه تشکیل کارگروه برای برپایی هرچه بهتر اجلاس گردشگری سلامت ضروری است، تأکید کرد: به علت مشغله فراوان استانداری ایجاد کارگروه دائم در این مکان وجود ندارد لذا این مسئولیت به اتاق بازرگانی مازندران محول می شود.

رئيس اتاق بازرگاني مازندران نیز گفت: مازندران با  برخورداري ازطبيعت بکر و پتانسيل هاي بالا و بالقوه در بحث گردشگري توانمند عمل نکرده و مي طلبد با رونق بخشيدن به اين بخش پيشرفت و توسعه اقتصاد استان و کشوررا در اين حوزه فراهم کند.

سرمایه گذاری در بخش سلامت ساماندهی شود

غلامرضا عشریه  به زمين هاي غرب  مازندران اشاره کرد و افزود: اين خطه از مازندران به لحاظ شرايط مکاني خاص فقط  تبديل به ويلاي خوش نشين ها شده که گاها افراد تحصيل کرده هم با پلاکاردهايي در دست در جذب مسافر تلاش مي کنند که مي بايست در خصوص سرمايه گذاري در بخش گردشگري سلامت هم ساماندهي شود.

رئيس اتاق بازرگاني مازندران برپايي اجلاس گردشگري سلامت به ميزباني مازندران در سال جاري را فرصتي مناسب براي استان دانست و افزود: حضور کشورهاي عضو اکو  در اين اجلاس نقطه عطفي در بخش گردشگري و بويژه گردشگري سلامت محسوب مي شود. برپايي اجلاس بين المللي گردشگري سلامت کشورهاي عضو اکو را رونق صنعت گردشگري استان اعلام کرد.

به گزارش مهر، توسعه گردشگری سلامت در رونق اقتصادی استان مازندران تاثیر بسزایی دارد و به تاکید متولیان امر گردشگری، معرفی جاذبه ها و توانمندیهای استان در حوزه گردشگری و سلامت به افزایش مدت اقامت مسافران و توسعه درآمد ها کمک شایانی می کند.

هم اینک مدت اقامت مسافر در مازندران چهار شب و پنج روز رسیده است