به گزارش خبرنگار مهر، معاون آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: طرح نیاز سنجی آموزش روستایی به منظور اثر بخشی و تاثیر پذیری آموزش های مهارتی و همچنین کمک به توسعه منطقی و توانمند سازی روستائیان و عشایر در منطقه سیستان به مرحله اجرا در آمد.
محمد خلیقی هدف از اجرای این طرح را ارتقای شاخص های توسعه روستایی و عشایری و خود کفایی در زمینه تولید عنوان کرد و افزود: در این طرح نیاز سنجی بر اساس روش دلفی با اخذ نظارت روستاییان، دهیاران، بخشداران، کارشناسان ادارات عضوکمیته تخصصی و نیز هدایت و راهنمایی معاونت محترم استاندار و فرماندار ویژه شهرستان زابل انجام شده است.
وی با بیان اینکه نتایج نهایی این طرح در قالب یک سند به امضای معاون محترم استاندار و فرماندار شهرستان زابل و همچنین نماینده اداره کل فنی و حرفه ای رسیده است ادامه داد: در این طرح تعداد 17 دهیاری به عنوان نماینده دهیاری های سیستان با جمعیت بالغ بر 27 هزار نفر مورد بررسی قرار گرفته است.
وی گفت: در این طرح جامع تحقیقاتی حرفه های مورد نیاز بر اساس ظرفیت های موجود و نیاز بازار کار مورد ارزیابی قرار گرفت که به ترتیب رشته های کارآفرینی و بازاریابی، کشاورزی، صنایع دستی بافت ، دامپروری، صنایع دستی تزئینی، فناوری اطلاعات، پرورش مرغ بومی و رشته برق به عنوان اولویت های برتر در این منطقه شناخته شدند.
وی همچنین از مهارت های طراحی و دوخت، مراقبت و زیبایی، اتومکانیک، تأسیسات، جوشکاری، پرورش ماهی و همچنین پرورش زنبور عسل نیز به عنوان سایر اولویت های دیگر در این طرح جامع عنوان کرد.
وی بیان داشت: نیازسنجی آموزشی فرایندی است که طی آن نیازهای منطقه ای روستاییان در جهت توسعه کسب و کارهای روستایی احصا شده و به برنامه ریزان آموزشی کمک می کند تا آموزش های مورد نیاز را به فراخور شرایط منطقه ای هر یک از دهستان ها ارائه کنند.
خلیقی افزود: به همین منظور و در راستای اجرایی شدن بند ب ماده 8 آیین نامه اجرایی ماده 194 قانون برنامه پنجم توسعه سازمان آموزش فنی و حرفه ای مکلف به نیاز سنجی جوامع روستایی و عشایری با استفاده از دیدگاه های کارگروه های اشتغال استانی شده است.
وی ابراز داشت: مهمترین ویژگی طرح نیازسنجی استفاده از نظرات همه صاحبنظران در سطح شهرستان با تکنیک دلفی میباشد به نحوی که فرایند نیازسنجی از دریافت نظرات دهیاران روستاها شروع و پس از نقد و بررسی توسط کارشناسان مطلع ادارات و اصناف شهرستان و خبرگان فنی و حرفهای تکمیل و الویت بندی شده و پس از بحث و بررسی مجدد در کارگروههای اشتغال شهرستان و استان تایید و به امضا مدیر کل فنی و حرفهای استان و فرماندار شهرستان میرسد.