سید رضا موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: به منظور تعیین جمعیت قرقاول موجود در زیستگاههای استان و چگونگی پراکندگی آنها در این مناطق و ارزیابی وضعیت زیستگاهها سرشماری بهاره این پرنده انجام شد.
موسوی تاکید کرد: تعیین عواملی همچون وضعیت پناهگاه، آب و غذا، امنیت، شکار و صید و توسعه انسانی که حضور و تراکم جمعیت پرنده در منطقه را تحت تاثیر قرار می دهند از جمله اهداف این طرح بود.
وی ادامه داد: بیشه زارها، درختزارهای حاشیه نوار مرزی در شهرستانهای گرمی، بیله سوار و پارس آباد از جمله زیستگاه های قرقاو در استان اردبیل می باشد
به گفته موسوی پراکندگی این پرنده در زیستگاههای مذکور یکسان نبوده و تراکم آن بر حسب موقعیت مکانی و فعالیت های موجود انسانی و کشاورزی متفاوت است.
مدیر کل محیط زیست استان تصریح کرد: وجود رودخانه بالهارود در شهرستان های گرمی و بیله سوار و رودخانه ارس در شهرستان پارس آباد که دارای آب دائمی و کافی، پوشش گیاهی غنی و مواد غذایی فراوان می باشد زیستگاه خوبی را برای قرقاول فراهم نموده است.
موسوی افزود: به دلیل اشتراک زیستگاه بین دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان جمعیت قرقاول بین دو کشور در رفت و آمد می باشند و چنانچه عامل تهدید کننده ای در هر یک از زیستگاههای دو کشور به وجود آید قرقاول به نقاط امن تر کوچ می کنند.
وی تاکید کرد: به همین جهت و به لحاظ ممنوعیت و محدویت تردد در نوار مرزی آمارگیری دقیق در این منطقه دشوار است.
موسوی در خصوص روش سرشماری این پرنده اضافه کرد: در این سرشماری 14ایستگاه در نوار مرزی شهرستان گرمی، سه ایستگاه در نوار مرزی شهرستان بیله سوار و هشت ایستگاه در نوار مرزی شهرستان پارس آباد انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه برای هر ایستگاه یک نفر کارشناس و یک نفر محیط بان تعیین شده است، اضافه کرد: از ساعت پنج صبح لغایت هفت و نیم صبح نسبت به شمارش آوای قرقاول نر و تعداد آن اقدام شده است.
مدیر کل محیط زیست استان با تاکید به اینکه قرقاول نماد حیات وحش استان اردبیل است، بیان داشت: صید این پرنده در هر زمان و هر مکان و به هر طریق ممکن ممنوع است.
وی از اهالی محلی درخواستار خودداری از شکار این پرنده شد و افزود: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه شکار توسط افراد دیگر مراتب را با شماره تلفن 1540 اطلاع دهند.