اصفهان – خبرگزاری مهر: عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: میراث فرهنگی اصفهان ظرفیت بررسی روند عبور مترو از میدان امام (ره) را ندارد و در این راستا یونسکو باید به صورت مستقیم بر اجرای این طرح نظارت کارشناسی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس حاج رسولی‌ها پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اصفهان محور راه‌اندازی مترو در شهرهای تبریز و شیراز است، اظهار داشت: واگن‌های ارسالی از چین باید توسط شرکت سازنده‌ی چینی بر روی ریل‌های فاز یک خط یک متروی اصفهان تست شود و بعد در شهرهای تبریز و شیراز راه‌اندازی شود.

تنها 30 درصد از واگن‌های مترو وارداتی خواهد بود

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه وزارت کشور و قراردادهای منعقد شده برای واردات واگن‌های مترو به کشور تنها می‌توان 30 درصد از واگن‌های مورد نیاز را وارد کرد، افزود: 70 درصد از واگن‌های مورد نیاز برای مترو در شهرهای مختلف کشور باید تولید داخل باشد.

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر اصفهان زمینه‌ی مورد نیاز برای راه‌اندازی کارخانه تولید واگن‌های مترو را دارد، اظهار داشت: این در حالی است که مسئولان تبریز نیز آمادگی خود را برای راه‌اندازی تولید واگن اعلام کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اصفهان ظرفیت‌های مناسبتری را برای تولید واگن دارد، افزود: بستر مناسب برای راه‌اندازی این کارخانه در شهرک رازی اصفهان انجام شده و با وجود دانشگاه صنعتی اصفهان این کار می‌تواند با موفقیت بیشتری نسبت به تبریز دنبال شود.

حاج‌رسولی‌ها در خصوص راه‌اندازی خط دو مترو اصفهان نیز اظهار داشت: در راه‌اندازی این خط به دلیل وجود بناهای تاریخی و میراث فرهنگی، استفاده از کارشناسان میراث فرهنگی در این زمینه ضروری است.

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی اصفهان توان و ظرفیت بررسی کارشناسانه روند اجرای خط 2 متروی اصفهان را ندارد، بیان داشت: در این راستا باید سازمان یونسکو به صورت مستقیم کارشناسان خود را برای اجرای این طرح بکارگیرد.

راه‌اندازی خط 3 مترو اصفهان دارای مصوبه شورای عالی ترافیک کشور است

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان به برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی خط 3 متروی اصفهان نیز اشاره کرد و افزود: این خط نیز دارای مصوبه‌ی شورای عالی ترافیک کشور است و به زودی در دست برنامه‌ریزی قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه خط 3 مترو اصفهان در محدوده‌ی بلوار کشاورز تا فلاورجان خواهد بود، افزود: در این میان شرکت‌های فولاد مبارکه و ذوب آهن نیز باید در راستای راه‌اندازی خطوط مترو از محل شرکت تا خط 3 را در دستور کار خود قرار دهند.

حاج رسولی‌ها با بیان اینکه برای متروی اصفهان نیاز به 85 واگن است، ادامه داد: در این راستا باید بیش از 60 واگن‌ متروی اصفهان تولید داخل باشد.

وی با بیان اینکه رایزنی برای خریداری واگن‌های خط 2 مترو اصفهان نیز انجام شده است، ادامه داد: این واگن‌ها در خط زینبیه تا میدان امام حسین(ع) و کهندژ حرکت خواهند کرد.

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری برای راه‌اندازی مترو اصفهان مشکل بودجه‌ای ندارد، ادامه داد: در حال حاضر و با راه‌اندازی فاز یک خط یک متروی اصفهان تنها 7 درصد از ترافیک شهر اصفهان کاهش می‌یابد.