نشست عوامل مستند «من روحانی هستم» با حضور تعدادی از عوامل این مستند برگزار و طی آن نام «معصومه نبوی» به عنوان اسم مستعار کارگردان فیلم مستند «من روحانی هستم» عنوان شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه ای عوامل مستند «من روحانی هستم» با حضور یاسر جلالی مدیر «سفیر فیلم»، حجت نیکی ملکی مدیر شبکه اجتماعی «افسران» و زهرا حقی پژوهشگر و نماینده مرکز چند رسانه ای «شفق» برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت نیکی ملکی مدیر شبکه اجتماعی افسران با اشاره به این مطلب که فیلم مستند «من روحانی هستم» سلطه‌گر را نا امید می کند، گفت: امروز خوشحالم که درباره فیلم مستند «من روحانی هستم» نشست برگزار کرده ایم و شبکه اجتماعی افسران متعلق به نسل سوم انقلاب است، مستندی که سلطه گران را نا امید کرده است. مستندی که با حفظ شان رئیس جمهور، سوابق انقلابی وی را نیز مطرح کرده است. حضور رئیس جمهور دولت یازدهم را در حساس ترین مقاطع تصمیم گیری نظام نشان می دهد.

مدیر شبکه «افسران» افزود: این فیلم مستند برای اولین بار در تاریخ 9 دی 1392 در این شبکه اجتماعی اکران شد و پس از آن راه خود را در دانشگاههای دیگر باز کرد و خوشبختانه بازخورد خوبی داشت. اما به یکباره بدون هیچ مقدمه ای اتفاق های ویژه ای افتاد و دیدیم که این مستند تیتر یک همه رسانه ها شد و این جنجال آنقدر رشد پیدا کرد که رئیس قوه مجریه و مقننه درباره آن نظر دادند و اگر امروز اینجا و در خبرگزاری نسیم دور هم جمع شده ایم به این دلیل است که این نشست، پایانی برای جنجال رسانه ای فیلم «من روحانی هستم» باشد.

نیکی ملکی متذکر شد: تیم تولید، پخش و فروش مستند «من روحانی هستم» و شخص رئیس جمهور همگی خودمان را جزو خیمه انقلاب و تحت فرمان مقام معظم رهبری می دانیم.

یاسر جلالی مدیر «سفیر فیلم» نیز در ادامه این نشست گفت: شاید بهتر بود من و شما در فضای دیگری می نشستیم و درباره تولیدات «سفیر فیلم» صحبت می کردیم تا اینکه بخواهیم درباره فیلمی که جنجال های آن تا رئیس قوه مجریه و مقننه پیش رفته، اظهار نظر کنیم.

وی ادامه داد: در ابتدا می خواهم از دوستان سازنده این فیلم تشکر کنم چراکه با حداقل امکانات مستندی ساختند که موجی عجیب در فضای مستندسازی ایجاد کرد. این فیلم از جمله فیلم هایی بود که در کنار سایر محصولات سینمایی «سفیر فیلم» پخش کردیم اما مستند «من روحانی هستم» جریان دیگری را به روند مستندسازی «سفیر» وارد کرد.

مدیر «سفیر فیلم» با بیان اینکه یکی از وظایف این موسسه فیلمسازی تاریخ نگاری انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: هر فیلمی که از جنس تاریخ نگاری انقلاب باشد مورد حمایت «سفیر» قرار می گیرد و اصولا حمایت از این دسته از فیلم ها جزو وظایف این مرکز فرهنگی هنری است. حال اینکه مستند «من روحانی هستم» تاریخ زندگی حسن روحانی به عنوان مبارزی انقلابی و سیاسی را بیان می کند و بر اساس مستندات تاریخی روایت شده است.

جلالی متذکر شد: به اعتقاد من به وجود آمدن چنین بحث ها و جنجال هایی، فضای تبادل نظر خوبی را ایجاد کرده است. ضمن اینکه سابقه «سفیر فیلم» در امر فیلمسازی روشن است و تقریبا در هر دوره ای این مرکز فرهنگی هنری متهم به جناح بندی های خاص سیاسی شده است.

این فعال فرهنگی با بیان اینکه روش اتهام زنی که در فضای رسانه ای شکل گرفته روشی نادرست است، تأکید کرد: متاسفانه ادبیات صحبت درباره مسائل فرهنگی تغییر کرده است و ادبیاتی که در نقد یک پدیده فرهنگی صورت می گیرد، بسیار ناپسند است. در واقع ذهنیتی که در من از به کار بردن این ادبیات ایجاد شده روش امنیتی است که نمی توان این خط و روش را رواج داد.

وی متذکر شد: بیایید فضا را دو قطبی نکنیم چرا که این فضا به خصوص در شرایط حساس اقتصادی و سیاسی که دولت ایران به سر می برد به نفع کشور نیست. همه ما باید دست به دست هم دهیم تا به دولت یازدهم کمک کنیم و کشور را از شرایط حساس عبور دهیم.

در ادامه این نشست حجت نیکی ملکی مدیر شبکه اجتماعی «سفیر» گفت: متاسفانه در پاسخ به اتهام زنی ها، کلی گویی می کنند و حاضر نیستند مدرک و یا مصداقی از گلایه خود را مطرح کنند. در سیاست هایی که دولت به کار می برد نوعی تضاد مشاهده می شود به این معنا که علی جنتی وزیر ارشاد به اتفاق تیم همراه خود همه تلاش خود را به کار بسته تا فیلتر از رسانه ها را بردارد اما از یکسو متوجه تناقض گویی های مشاوران فرهنگی دولت یازدهم می شویم و یا حتی برای اثبات وجود یک عده مستندساز سراغ شناسنامه افراد را می گیرند.

در ادامه این نشست زهرا حقی پژوهشگر و نماینده مرکز چند رسانه ای «شفق» در پاسخ به این سؤال که چرا کارگردان این فیلم مستند در این نشست حضور ندارد، گفت: یکی از انتقادهایی که مطرح می شد دلایل عدم حضور کارگردان این فیلم در فضای رسانه بود و ممانعت این کارگردان از حضور در فضای رسانه را دلیلی بر عدم وجود وی می دانستند. این در حالی است که کارگردان این فیلم سالهای سال در عرصه مستندسازی فعالیت می کند و در تمام این سالها با نام مستعار نبوی فیلم ساخته است.

حقی در ادامه افزود: داشتن اسم هنری پدیده متداول و معمولی است و نام معصومه نبوی نیز عنوانی است که کارگردان این فیلم برای خود انتخاب کرده است اما واقعیت این است که در پایان تیتراژ اسم واقعی این مستندساز دیده می شود.

یاسر جلالی مدیر «سفیر فیلم» در پاسخ به این سؤال که از مجموع جنجال های رسانه ای چقدر پول از خرید این فیلم مستند برای سفیر فیلم جمع شده است، گفت: قبل از پاسخ به این سؤال باید بگویم اگر دولت از این مستند حمایت می کرد حتی یک ریال پول دریافت نمی کردیم، منتها دولت حمایت نکرد و تنها به اظهارنظرهای شخصی بسنده کرد. اما نکته قابل توجه برای «سفیر فیلم» این بود که با پخش فیلم مستند «من روحانی هستم» درصد زیادی از مخاطبان عام به جریان سینما و مستندسازی جذب شدند.

این مدیر تولید در ادامه افزود: اما نکته بعد این است که من معتقدم برای تهیه محصولات فرهنگی باید هزینه پرداخت کرد در واقع فرهنگ جزئی از سبد هزینه های خانواده شود.

جلالی متذکر شد: نکته دیگر این است که ما پیشنهاد می کنیم این مستند را در یکی از دانشگاهها نمایش دهیم. پس از آن یک نماینده فرهنگی از دولت مثلا آقای آشنا حضور داشته باشند و در رابطه با ریز این مستند در فضایی آرام صحبت کنیم. نکته دوم این است که قسمت دوم و سوم این مستند را حتما خواهیم ساخت. خوشبختانه منابع مالی آن نیز تامین است.

مدیر «سفیر فیلم» در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا برای ساخت این فیلم از نهاد ریاست جمهوری مجوز دریافت شده است، گفت: بعد از انتشار این فیلم یک نگرانی صنفی در میان مستندسازان شکل گرفت و این نگرانی دریافت مجوز برای ساخت فیلم مستند بود. اما نکته این است که ساز و کار مشخصی مبنی بر دریافت مجوز برای ساخت فیلم مستند در وزارت ارشاد وجود ندارد و یا اینکه فکر می کنم دوستان در وزارت ارشاد سیاست صدور مجوز برای فیلم مستند را ندارند. اما به هر تقدیر اگر قرار شد مجوزی برای ساخت فیلم های مستند دریافت شود حتما خود را ملزم به دریافت مجوز می کنیم.

در پایان این نشست زهرا حقی در پاسخ به این سؤال که آیا عوامل تولید از سوی جناح خاصی حمایت می شوند، گفت: خیر، چنین چیزی نیست. ما خودمان را فرزندان این انقلاب می دانیم و به هیچ عنوان وابسته و یا طرفدار هیچ حزبی نیستیم. گروه فیلمسازی «شفق» از سوابق سیاسی و انقلابی دکتر حسن روحانی مستندی 76 دقیقه ای ساخته که در این مستند مطرح می کنیم حسن روحانی به هیچ عنوان اصلاح طلب نیست و در تصمیم گیری های مهم نظام از سالهای دور تاکنون نقش داشته است.

از حواشی برگزاری این نشست راه ندادن عکاس‌ها و همچنین دعوت نشدن تعدادی از رسانه‌های خبری بود.