به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی سالاری در نشست با دانشجویان دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا با بیان اینکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مایه آرامش و غرورملی ملت ایران است به ویژگیهای استان بوشهر اشاره و اظهار کرد: استان بوشهر با داشتن بیش از 700 کیلومتر مرزدریایی با خلیج فارس طولانیترین مرز با این آبراه استراتژیک دارد.
وی به ویژگیهای منطقه عسلویه پرداخت و گفت: آن چیزی که عسلویه را با دیگر نقاط کشور متمایز ساخته وجود بزرگترین میدان گازی مشترک پارس جنوبی است که جایگاه مهمی در عرصه صنعتی و تولیدی کشور دارد.
استاندار بوشهر با بیان اینکه تاکنون 11 فاز پارس جنوبی وارد مدار شده است تصریح کرد: پارس جنوبی در 29 فاز طراحی شده که تاکنون 11 فاز آن واردمدار است و مابقی فازها تا 4 سال آینده تکیمل و از آن بهرهبرداری میشود.
سالاری با بیان اینکه امسال پنج فاز دیگر پارس جنوبی وارد مدار میشود افزود: سال آینده نیز شش فاز و دیگر فازهای هم به ترتیب تا 4 سال آینده وارد مدار میشود.
وی با اشاره به اینکه درهر فاز پالایشگاهی پارس جنوبی سه میلیارد دلار سرمایه گذاری می شود تاکید کرد: علاوه برتولید گاز از این میدان گازی، میعانات گازی و مواد خام پتروشیمی تولید و به بازارهای جهانی و داخلی عرضه میشود.
استاندار بوشهر ازاجرای خط اتیلن غرب از عسلویه تا آذربایجان غربی خبرداد و گفت: اجرای این خط طولانی اتیلن برای بهرهمندی 8 استان کشور از مجتمع پتروشیمی اجرا شد که اکنون 13 مجتمع پتروشیمی در استانهای مختلف کشور از این خط اتیلن بهره مند هستند.
صادرات نخستین محموله میعانات گازی فاز ١٢ در روزهای آینده
سید پیروز موسوی مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران درباره آخرین وضعیت پایانه شناور صادراتی فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی اظهار داشت: شرکت پیمانکار این گوی را پس از انجام عملیات تست به شرکت نفت و گاز پارس واگذار کرده است.
وی با بیان این که در سال آینده از فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی روزانه ١٢٠ هزار بشکه میعانات گازی صادر میشود، افزود: تا یک سال آینده رفته رفته صادرات این میعانات افزایش و به رقم تعیین شده، خواهد رسید.
موسوی خاطرنشان کرد: هماکنون میعانات گازی تولید شده در فاز ١٢ میدان مشترک گازی پارس جنوبی در مخازن بدون هیچ مشکلی ذخیرهسازی شده و در نخستین زمان ممکن صادرات آن آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران تصریح کرد: ایران هماکنون روزانه بیش از ٤٠٠ هزار بشکه میعانات گازی تولید میکند که بخشی از آن به مصرف داخلی و بخش بیشتر آن صادر میشود.
وی از دریافت مجوزهای لازم از سوی شرکت ملی نفت ایران برای خرید و ساخت هشت دستگاه یدکش جدید خبر داد و گفت: خرید و ساخت چهار یدکش در سال جاری آغاز شده است.
موسوی با بیان این که هماکنون شرکت پایانههای نفتی ایران دارای ١٠ یدکش عملیاتی است، گفت: با افزایش تعداد یدکشها قدرت مانور عملیاتی ما در دریا افزایش قابل توجهی خواهد یافت.