به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته تیم ملی تنیس روی میز آقایان و بانوان با شکست در دور دوم مسابقات قهرمانی جهان که در شهر توکیو ژاپن برگزار شد به کشور بازگشتند. استان گلستان این بار در تیم ملی زنان یک سهمیه داشت؛ "مریم صامت".
سال هاست که خواهران صامت (مهشید و مریم) عضو ثابت تیم ملی تنیس روی میز به شمار می آیند و درخشش مریم در مسابقات اخیر بهانه ای شد تا گفت و گویی با این ورزشکار جوان داشته باشیم. مریم صامت در گفت و گو با خبرنگار مهر از یک دهه حضور در دنیای تنیس روی میز، تیم ملی و مسابقات جهانی ژاپن سخن گفته است.
نقش پررنگ خانواده در روی آوردن به پینگ پنگ
خانواده مهم ترین تاثیر در روی آوردن مریم صامت به ورزش پینگ پنگ داشته است. حضور در خانواده ای که همه اعضای آن با این ورزش سروکار داشته اند باعث شده که ملی پوش آینده تیم ملی از خانواده صامت باشد. مریم 7 ساله بود که زیر نظر برادر بزرگترش (محمد) وارد دنیای توپ و تور شد و یک سال بعد برای اولین بار طعم حضور در مسابقات کشوری را چشید.
وی درباره اولین تجربه ملی خود می گوید: اولین بار در سن 8 سالگی در مسابقات دانش آموزان کشور شرکت کردم. آن زمان هنوز گلستان استان مستقل نشده بود و من در تیم مازندران شرکت کرده بودم و توانستم به همراه این تیم عنوان سومی مدارس کشور را به دست آورم.
از عناوین متعدد کشوری تا سومی در خانه
صامت از سال 84 که در رده بزرگسالان بازی می کند همه ساله در مسابقات کشوری یکی از مقام های اول تا چهارم را به دست آورده. علاوه بر عناوین متعدد داخلی وی در مسابقات برون مرزی هم در قالب تیمی و هم در قالب انفرادی به موفقیت هایی دست یافته که مهم ترین آن کسب مدال برنز انفرادی در مسابقات بین المللی گرگان در سال 90 بوده است.
مریم صامت درباره مهم ترین مسابقات و عناوین کسب شده توسط خود و تیمش می گوید: در مسابقات بین المللی کویت در سال 86 در دو بخش تیمی و انفرادی رتبه دوم را به دست آوردیم. همچنین در مسابقات بین المللی تهران در سال های 91 و 92 به ترتیب دوم و سوم تیمی شدیم. در مسابقات چندجانبه مجارستان هم شرکت کرده بودم که موفق به کسب رتبه دوم شدم. در همان سال در رقابت های چندجانبه قطر به مقام دومی تیمی دست یافتیم.
در مسابقات بین المللی تحت عنوان فجرکاپ که در گرگان برگزار شد هم در بخش دونفره و هم انفرادی سوم شدیم. قبل از همه این ها زمانی که در رده جوانان بودم در مسابقات آسیای میانه که در گرمسار برگزار شد در بخش تیمی مقام نخست را کسب کردیم. در مسابقات کشوری هم همه ساله دو مقام اول تا چهارمی به دست می آورم.
حضور قدرتمند در پنجمین تجربه جهانی
اگر رده های جوانان و امید را هم به حساب آوریم دختر پینگ پنگ باز گلستانی 10 سالی می شود که عضو ثابت تیم ملی است. مریم صامت پیش از این 4 بار در رویدادهای جهانی شرکت کرده و زاپن پنجمین و آخرین محسوب می شود. وی از سال 2010 در مسابقات جهانی حضور داشته و همه ساله در یکی از کشورهای اروپایی به صورت تیمی، انفرادی و دوبل بازی کرده است اما این بار در توکیو ژاپن با 5 پیروزی و یک شکست به کار خود پایان داد.
وی درباره این مسابقات می گوید: در مرحله مقدماتی مسابقات جهانی ژاپن هر 5 رقیب خود را شکست دادیم و با اقتدار راهی مرحله دوم شد. من در دور اول حریف الجزایری را با نتیجه 3 بر صفر شکست دادم و در تیمی هم 3 بر صفر پیروز شدیم. در دور دوم و سوم نیز با همین نتیجه به ترتیب بر رقیبانی از اکوادور و سری لانکا غلبه کردم و در تیمی هم همین نتیجه را گرفتیم.
صامت اینگونه ادامه می دهد: در مرحله چهارم به مصاف رقیبانی از استونی رفتیم که در تیمی 3 بر یک پیروز شدیم و من هم بازی ام را با نتیجه 3 بر 2 برنده شدم. در آخرین بازی مرحله مقدماتی با نتیجه 3 بر یک تیم لاتویا را بردیم که من بازی خودم را 3 بر صفر پیروز شدم. در مرحله حذفی به تیم مکزیک خوردیم و با شکست برابر این تیم حذف شدیم. ضمن اینکه من هم بازی خودم را با نتیجه 3 بر 2 واگذار کردم.
صامت کم تجربگی را مهم ترین عامل شکست در برابر مکزیک می داند و در عین حال به پیشرفت بازیکنان تیم رقیب اذعان می کند. به گفته وی پیروزی برابر مکزیکی ها دور از دسترس نبوده و تیم ملی این شایستگی را داشته که به دورهای بعدی راه یابد.
سومین و بهترین رنکینگ جهانی
با وجود اینکه مریم صامت پس از مسابقات ژاپن با سقوط 5 پله ای در رنکینگ جهانی مواجه شده اما معتقد است رتبه ای که دراختیار دارد بهترین رنکینگش در جهان محسوب می شود. ضمن اینکه وی سومین دختر پینگ پنگ باز کشورمان از نظر رتبه جهانی است. به همین خاطر مریم در مسابقات ژاپن پس از دو تنیسور وارد زمین مسابقه می شده و نقش تعیین کننده ای در کسب پیروزی تیم ایفا می کرده است.
وی می گوید: بهترین رنکینگ دختران ایرانی در اختیار "ندا شهسواری" است که 291 جهان است. پس از وی "محجوبه عمرانی" با رتبه 351 دنیا قرار دارد و بعد از این دو من هستم. رنکینگ جهانی من 387 دنیاست البته پس از مسابقات جهانی با 5 پله سقوط روبه رو شدم. خانم عمرانی 24 پله سقوط کرد اما خانم شهسواری 6 رتبه صعود را تجربه کرد.
وی در مورد بهترین و بدترین رنکینگ جهانی خود می گوید: در حال حاضر بهترین رنکینگ جهانی خودم را در اختیار دارم. بدترین رنکینگ من به 6 سال پیش باز می گردد که نهصدم جهان بوده ام.
خواهری که حقش نبود حذف شود
همان طور که پیش تر اشاره شد مهشید خواهر کوچکتر مریم هم سال های زیادی است که عضو ثابت تیم ملی تنیس روی میز دختران محسوب می شود. عدم شرکت وی در مسابقات جهانی ژاپن موضوع دیگری بود که با خواهر بزرگتر در میان گذاشتیم.
وی با احترام به نظر کادرفنی از لیاقت مهشید برای حضور در این مسابقات سخن می گوید: "مهشید" 9 سال است که در تمام رده های سنی تیم ملی حضور دارد و 11 مقام نخست کشوری در کارنامه دارد. او در مسابقات انتخابی تیم ملی در دور اول به مقام پنجم رسید و در دور دوم چهارم و در مجموع سوم شد.
مریم صامت ادامه می دهد: ترتیب انتخاب برای تیم ملی به این صورت است که 3 نفر انتخاب می شوند و یکی هم انتصاب. مهشید که در رتبه سوم قرار گرفته بود قاعدتاً باید جزو انتخابی ها می بود اما این اتفاق نیفتاد و نام وی را خط زدند. حتی ابتدا نام من را هم خط زده بودند که با پیگیری هایی که انجام دادیم در نهایت من مسافر توکیو شدم.
از بازی در لیگ ایران تا لیگ اعراب
دختر گلستانی تیم ملی چندین سال می شود که در قالب تیم های مختلف در لیگ های ایران و عراق بازی کرده. حضور مریم و دیگر ملی پوشان در لیگ کشور عراق پای او را به لیگ کشورهای عربی باز کرده است. صامت در مورد تیم هایی که در آن بازی کرده می گوید: ابتدا 3 سال در تیم دانشگاه آزاد تهران بودم که هر 3 سال قهرمان ایران شدیم. بعد از آن 3 سال در تیم پتروشیمی تهران بودم که آنجا هم قهرمان شدیم. پس از آن یکسال در قالب تیم هیات گلستان شرکت کردم که به عنوان نایب قهرمانی دست یافتیم.
وی این طور ادامه می دهد: 2 سال در تیم مس کرمان بودم که هر دو سال دوم کشور شدیم و سال گذشته در تیم "نجف عراق" به مقام نخست این کشور دست یافتیم. امسال هم با این تیم قرارداد دارم و در آن تیم بازی می کنم.
صامت در مورد تجربه کردن لیگ کشورهای عربی می گوید: نکته جالب اینکه دو ملی پوش دیگر هم در لیگ کشور عراق بازی می کردند و تیم های آنها دوم و سوم کشور شدند. با قهرمانی تیم نجف راهی مسابقات لیگ کشورهای عربی شدیم و آنجا توانستیم رتبه سوم را کسب کنیم.
وی با اذعان به تفاوت سطح لیگ های ایران و عراق، قراردادهای مالی را مهم ترین دلیل انتخاب لیگ این کشور عنوان می کند.
پشیمانی از حضور در تیم هیات گلستان
بدهی هیات تنیس روی میز استان گلستان به صامت و دیگر اعضای آن تیم دیگر موردی است که مریم به آن اشاره می کند. وی در این رابطه می گوید: 3 سال پیش که در تیم استان گلستان در لیگ کشوری شرکت کردیم با اعضای تیم قراردادی بسته شد که بعد از گذشت این مدت هنوز تسویه حساب نکرده اند. رییس وقت هیات که یکی از مدیران استانی بوده است به قراردادی که با ما بسته پایبند نیست و بدهی هایش را پرداخت نمی کند.
وی ادامه می دهد: یکی از اعضای آن تیم از شهر اصفهان آمده بود که هنوز طلبش را نگرفته و این برای استان ما جالب نیست. با اینکه ما دوم کشور شدیم اما از حضورم در آن تیم پشیمان هستم.
پذیرایی خانه در نقش سالن پینگ پنگ!
با اینکه مریم صامت دارای مکانی اجاره ای برای تمرین و آموزش پینگ پنگ می باشد اما در خانه پدری وی هم این رشته ورزشی جایگاه ویژه ای دارد و اتاق پذیرایی خانه تبدیل به سالن پینگ پنگ شده است. به گفته صامت، قبل از اینکه در سالن اختصاصی خود مشغول به فعالیت شود ساعات زیادی را در خانه تمرین می کرده اما بعد از آن این اتفاق کمتر رخ داده است.
ضمن اینکه سالن اختصاصی مریم صامت به نام "توپ سفید" با مربیگری خودش، خواهر، برادر و مادرش همه روزه پذیرای علاقه مندان دختر و پسر رشته ورزشی تنیس روی میز است.
حضور در المپیک برزیل، مهم ترین آرزوی ورزشی
اختلاف سطح بانوان و آقایان در پینگ پنگ استان موضوع دیگری است که مریم به آن اشاره می کند و می گوید: مطمئناً سطح دختران در استان گلستان بالاتر از پسران است. شما می بینید که دو عضو ثابت تیم ملی بانوان از استان ما هستند در حالی که ما هیچ گاه در پسران ملی پوش نداشته ایم.
آرزوی ورزشی مریم آخرین موردی است که دختر پینگ پنگ باز گلستانی به آن می پردازد. صامت می گوید: حضور در المپیک 2016 کشور برزیل که اولین تجربه المپیکی من می باشد مهم ترین آرزویم در این ورزش است.