به گزارش خبرگزاری مهر، سورنا ستاری همزمان با سفر به استان خراسان رضوی در نشست مشترک با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با اعلام آمادگي معاونت علمي و فناوري رئیس جمهوري براي تعامل و همکاری در زمینه بهرهگیری از علم و فناوری در ارائه خدمات شهری و بهرهمندی شرکتهای دانشبنیان از بازار ویژهای که شهرداریها میتوانند در اختیار این شرکتها قرار دهند و تضمین ریسک این شرکتها در زمینه کار روی پروژههای شهری و توسعه حمل و نقل عمومی بر استفاده از دانش و فناوری تولید شرکتهای دانشبنیان داخل تاکید کرد.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور با بیان اینکه بحث اشتغال بحث اصلی در تمام شهرهاست که باید همواره برای آن تسهیلاتی در نظر گرفت، افزود: تمامی حوزههای شهری بازار بالقوه اشتغال است و خواسته ما از شهرداریها و خصوصا شهرداری مشهد در اختیار گذاشتن این بازارها برای ورود شرکتهای دانشبنیان است تا با ارائه وامهای کمبهره و سایر تسهیلات از سوی این معاونت بتوان تا حدودی وضعیت اشتغال کشور را بهبود بخشید.
ستاری اضافه کرد: اگر هزینههایی برای تامین تکنولوژی در شهرها نیاز باشد، حاضر به تامین آن هستیم که البته در این میان باید پارک علم و فناوری خراسان نیز به طور جدی وارد این موضوع شود.
وی با بیان اینکه برای ورود شرکتهای دانشبنیان در توسعه حمل و نقل عمومی نیز حاضر به همکاریهای دو جانبه هستیم، تصریح کرد: تصفیه فاضلاب، پسماند، بهبود وضعیت استفاده از سوختها و انرژی نیز از جمله مواردی است که میتوان با تکیه بر دانش و فناوری شرکت های دانشبنیان داخلی به آن ورود پیدا کرد و در این راستا حمایت های لازم را خواهیم داشت.
ستاری ادامه داد: در زمینه توریسمدرمانی، سلولدرمانی، مباحث پژوهشی و تکنولوژیهای جدید که مرتبط با علم و فناوری است نیز میتوانیم تجربیات خود را در اختیار شهرداری مشهد که از شهرهای ویژه فرهنگی، مذهبی و توریستی است قرار دهیم.
درخواست از شرکت های دانش بنیان و معاونت علمی برای برطرف کردن مشکلات شهرداری
سید صولت مرتضوی، شهردار مشهد نیز در این جلسه با بیان اینکه در شهرداری مشهد به روی ایدهها و اندیشههای جدید باز است، گفت: برای این موضوع چک سفید امضا میدهیم، زیرا دلسوزان مملکت اقدام به ارائه طرحهای نو میکنند.
شهردار مشهد ادامه داد: بر این باورم در حوزه دانشافزایی مطالعاتی و پژوهشی باید گامهای بیشتری برداشته شود، ضمن اینکه زمینه استفاده از تمام امکانات شهرداری برای شرکتهای دانشبنیان و مورد تایید معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری فراهم است.
وی گفت: در شهرداریها نیازهای اساسی به راه حلهای بومی همچون مبحث حمل و نقل عمومی بویژه حمل و نقل ریلی داریم که شرکتهای دانشبنیان میتوانند با ارائه ایده و اندیشههای نو به این موضوعات وارد شوند.
مرتضوی یادآور شد: سازههای بتنی را میتوان با فناوری نوین و کارکردهایی با استحکام بالا ایجاد کرد تا هزینهها کاهش یابد.
وی افزود: در بحث استفاده از صنعت نانو در آسفالت، آمادگیهای لازم را داریم و بسترها آماده است، زیرا سالانه 10 میلیون مترمربع سطح شهر را آسفالت میکنیم.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: باید قدری نخبگان و شرکتهای دانشبنیان را از سیستم اداری خارج و به کارگاهها علمی و صنعتی نزدیکتر کنیم. همچنین شورای شهر و شهرداری تاکید به استفاده از امکانات داخلی حتی با هزینهای بیشتر از حد معمول را دارد.
وی تصریح کرد: اگر شرکتی حاضر به اجرای سیستم BRT برقی باشد، برای پیش پرداخت حاضر به خرید 200 دستگاه اتوبوس هستیم یا میتوانیم طرحهای نو و جدید آن شرکت را پیش خرید کنیم.