به گزارش خبرنگار مهر، پرویز ریاضی فر شامگاه شنبه در جلسه معرفی پروژه طرح ترسیب کربن بورالان در ماکو با بیان اینکه این طرح با هدف ارتقای توان معیشتی عرصه نشینان و مقابله با پدیده شن زایی در مناطق بیابانی بزودی اجرایی می شود، افزود: منطقه بورآلان ماکو چند سالی است که با پدیده شن زایی مواجه بوده که با اجرایی شدن این طرح مشکل اهالی روستانشین این منطقه و نیز پدیده شن های روان برطرف می شود.
وی بورالان ماکو را تنها منطقه دچار پدیده شن زایی در آذربایجان غربی دانست و با بیان اینکه احیای این منطقه در صورت همکاری تمام نهادهای مسئول، برنامه ای قابل اجرا است، اظهار داشت: برای احیای این منطقه عملیات حفاظتی و احیایی، حصار کشی و گشت و مراقبت، طرحهای مرتعداری، طرح احداث ایستگاه پمپاژ آب از چشمه ثریای منطقه بورالان در دست اجرا است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی با اعلام اینکه طرح مبارزه با پدیده شنهای روان در محدوده ای به مساحت 68 هزار هکتار اجرا می شود، عنوان کرد: با دريافت اعتبارات لازم طرح مبارزه با پديده شن زايي در منطقه بورآلان بطور جامع و كامل اجرا شده که قسمت اعظم كار با مشاركت خود اهالي منطقه و روستاييان اجرایی می شود.
دشت بورالان به واسطه زیبایی طبیعی که در ایام گذشته به بهشت ایران معروف بود، دشت پهناوری است که 32 روستا و 1410 خانوار روستایی و عشایری را با 100 هزار واحد دامی در خود جای داده و هم اکنون به بیابان و منطقه ای لمیزرع تبدیل شده است.
بورالان که می توانست به واسطه چشمه پرآب "چشم ثریا" و مجاورت با کوه های پوشیده از برف آرارات در خاک ترکیه و حضور عشایر و روستاهای متعدد با فرهنگها و آداب و رسوم مختلف و بالاخره همسایگی با سه کشور، یکی از قطب های گردشگری ایران بویژه توریسم طبیعی باشد، هم اکنون خود گرفتار کم آبی شده است.
متاسفانه پدیده شنهای روان از سالهای دهه 70 به دلیل عوامل انسانی، چرای بی رویه دام و شرایط خاص جغرافیایی منطقه در اثر وجود سنگهای بازالتی و وجود تندبادهای شدید به همراه بارش بارانهای فصلی در منطقه اتفاق افتاده و اثرات این پدیده هنوز هم در منطقه قابل مشاهده است.