به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" ، دكتر محمود بروجردي، رئيس مركز بين المللي گفتگوي تمدنها، صبح امروز در ميزگرد " چشمانداز صلح و امنيت در خاورميانه " كه از سوي مركز مطالعات فرهنگي بين المللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شده بود، جنگ راعامل ايجاد بحرانهاي اجتماعي و گسست پيوندهاي انساني در جامعه خواند و گفتگوي تمدنها را تنها مسير براي دستيابي به وحدت و همدلي جهان دانست.
دكتر بروجردي افزود: بر كسي پوشيده نيست كه جنگ عامل نابودي كرامت انساني و ويرانگري است.
رييس مركزبينالمللي گفتگوي تمدنها تصريح كرد: انسان از دوره غارنشيني تا به امروز كه بهره گيري از دانش و فناوري بخش مهم اقتصاد كشورها را به خود اختصاص داده است و توليد مرگبارترين جنگ افزارهاي نظامي، ميكروبي و شيميايي انجام ميشود، مسير درازي را پيموده است. آدمي به بهاي تسلط بر دنياي بيروني از دنياي دروني غافل مانده و جنگ و تهاجم انساني را از جهات گوناگون بر جامعه بشري تحميل كرده است.
بروجردي، خودخواهي، غفلت از همنوعان، آزمندي و بيتفاوتي در مقابل رنج ديگران را از عوامل زياده خواهي و تهاجم انساني در دنياي معاصر برشمرد.
وي تصريح كرد: اگر بودجهاي كه صرف توليد جنگ افزارهاي پيشرفته و مرگبار در جهان ميشود در مسير ديگر صرف ميشد، بسياري از مشكلات كنوني از ميان مي رفت.
رييس مركزبينالمللي گفتگوي تمدنها، زياده خواهي دولتها در جهت تشديد اختلافات قومي و اعتقادي و اطاعت پذيري محض برخي جوامع انساني را از دولتها را ديگر عوامل بروز درگيري و جنگ در منطقه و جهان عنوان كرد.
وي با اشاره به خسارتهاي وارده به ايران به دليل بروز جنگ تحميلي ، افزود: ما خود قرباني اين واقعه هستيم، هر انساني فقط يكبار فرصت زيستن پيدا ميكند و همه آدميان دراين ميان داراي حقوق برابري هستند.
بروجردي با طرح اين پرسشها كه "آيا دولتها اين حق را دارند كه ديگران را از اين فرصت (حيات) محروم كنند؟ آيا مردم دنيا به حقوق انساني خود واقف هستند؟"، افزود: در بسياري از جنگها كه با شعارهاي آراسته و عامهپسند صورت ميگيرد، مردم عادي قرباني ميشوند.
رييس مركز بينالمللي گفتگوي تمدنها گفت : اگر مردم و نهادهاي مدني به شيوه اي منفعلانه، تصمصم گيري را به سياستمداران واگذار كنند، معلوم نيست بشريت به چه سرنوشتي دچار ميشود.
وي تأكيدكرد: صلح پايدار تنها در جامعه سالم و بالغ محقق ميشود، جامعه اي اينچنيني متشكل از انسانهاي آزاد، مسووليت پذير و تصميم گيرنده است. هيچ مردم و تمدني در انزوا قادر به برطرف كردن مشكلات امروز نيست.
بر اساس گزارش ايرنا، دكتر بروجردي در پايان اظهار داشت : در پرتو گفتگوي تمدنها ميتوان به وحدت و همدلي جهاني دست يافت، جنگ و خونريزي محصول كج انديشي، كژ فهمي و نگرش تعصب آلود است.
گفتني است اين نشست در ادامه سلسله نشستهاي تخصصي مركز مطالعات فرهنگي بين المللي اين سازمان پيرامون مسائل روز جهاني بويژه در زمينه هاي فرهنگي، صلح، اديان و حقوق بشر برگزار شد. در اين نشست جيمز جنينگز درباره جايگزينهاي برخورد تمدنها سخنراني كرد.همچنين بيانگاجاگر، عضو هيئت مديره مخاطبان امنيت بين المللي و حقوق بشر امريكا، لورنس ديويدسن استاد تاريخ دانشگاه وست چستر، كرت ياكوبسن، استاديار تحقيقات اقتصادي دانشگاه شيكاگو، استيفن برونر، استاد علو سياسي دانشگاه راتگرز نيوجرسي، ويد ساويچ، استاد فلسفه دانشگاه سينوتا و جان اميدن عضو گروه سربازان صلح نيويورك پيرامون صلح، رويكردهاي فلسفي به گفتگوي تمدنها و ديدگاههاي حقوق بشر درباره جنگ عليه تروريسم در اين نشست سخنراني نمودند.