به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مهرابی ظهر سه شنبه در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان بهار با بیان اینکه برای عقب نماندن از توسعه پایدار نیاز به حرکت در مسیر آموزش درست است، اظهار داشت: امروز اگر بخواهیم علم را بشکافیم و به رده های بالا برسیم باید آموزش های مهارتی را ارتقاء دهیم، چراکه در این دوره از زمان فرصتی برای آزمون و خطا وجود ندارد.
علیرضا مهرابی با اشاره به اینکه افرادی که برای مهارت آموزی به فنی و حرفه ای مراجعه می کنند بین سنین 18 تا 30 سال قرار دارند، افزود: بر اساس نتایجی که از تحقیقات انجام شده درسازمان فنی و حرفه ای استان همدان به دست آمده ار 100 درصد ورودی های فنی و حرفه ای 70 درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی، 52 درصد از این افراد هرگز مهارتی نداشته اند و 33 درصد نیز افرادی نیمه ماهر بوده اند که برای ورود به بازار کار نیاز به افزایش مهارت داشته اند.
مهرابی با بیان اینکه افراد فارغ التحصیل دانشگاهی بیشتر از افرادی که تحصیلاتی پایین تر از دیپلم دارند در معرض بیکاری هستند، عنوان داشت: در حال حاضر با هجوم جوانان بیکار فارغ التحصیلی روبرو هستیم که اگر آنها را در مسیر درست اشتغال قرار ندهیم مطمئنا دچار آسیب های اجتماعی خواهند شد.
وی افزود: آموزش های فنی و حرفه ای به دلیل اینکه غیر رسمی هستند، نسبت به آموزش های آموزش و پرورش و دانشگاه از انعطاف بالایی برخوردار است چراکه در آموزش های این سازمان محدودیت سنی و تحصیلاتی وجود ندارد.
مهرابی به دوره هایی که این سازمان به متقاضیان ارائه می دهد اشاره کرد و اظهار داشت: سازمان فنی و حرفه ای برای اوقات بیکاری سربازانی که در پادگان ها هستند دوره های آموزشی مختلفی را اجرا می کند که این امر باعث ورود هر چه سریعتر این سربازان به بازار کار بعد از اتمام این دوره است، علاوه بر این زندانیانی که زندانی طولانی مدت ندارند با شرکت در دوره های آموزشی این سازمان، پس از آزادی وارد بازار کار می شوند که این امر باعث کاهش بازگشت مجدد این افراد به زندان شده است.
مهرابی با اشاره به اینکه چهار هزار و 800 نفر از اشتغال یافتگان استان همدان در سال گذشته دارای مدرک فنی و حرفه ای بوده اند، اذعان داشت: سازمان فنی و حرفه ای استان سال گذشته در بخش استاندارد سازی آموزشی و تألیف کتب مهارتی موفق به کسب رتبه برتر کشوری، در المپیاد ملی موفق به کسب دو مدال طلا، یک مدال نقره و چهار دیپلم افتخار و در المپیاد جهانی نیز موفق به کسب دیپلم افتخار در رشته الکترونیک صنعتی شده ایم.
وی با بیان اینکه مرکز فنی و حرفه ای شهرستان بهار از ظرفیت 40 درصدی برای افزایش دوره های آموزشی را برخوردار است، اظهار داشت: ظرفیت آموزشی این مرکز در یک شیفت آموزشی 600 هزار نفر ساعت و در دو شیفت آموزشی به یک میلیون نفر ساعت می رسد.
مهرابی عنوان داشت: در شهرستان بهار هزار و 103 نفر از افراد آموزش دیده در دوره صنعت ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند.
وی افزود: مرکز فنی و حرفه ای شهرستان در کیفیت و خلاقیت آموزشی و نوع رشته های موجود در این مرکز، یکی از مراکز شاخص در استان همدان است.