به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقی نتاج امروز در نشستی خبری در مورد ساماندهی نرخ سود سپرده های بانکی گفت: ساماندهی نرخ های سود بانکی باید اتفاق می افتاد، این در حالی است که ما نیز بر اساس ابلاغیه جدید بانک مرکزی از 15 اردیبهشت ماه نرخ های سود خود را بازنگری کردیم، با این کار گرچه افزایش منابع در بانک ایجاد نشد، اما با خروجی منابع مواجه نشدیم.
مدیرعامل بانک مهر اقتصاد با اشاره به اینکه ریسک سپرده گذاری در بانک های دولتی کمتر از بانک های خصوصی و موسسات اعتباری است و به همین دلیل منابع به سمت بانکهای دولتی می رود، گفت: به همین خاطر لازم است که پاداش ریسک در موسسات اعتباری و بانک های خصوصی در نظر گرفته شود و بین نرخ سود سپرده های بانکهای دولتی و غیردولتی و موسسات اعتباری تفاوتی باید قائل شد.
وی ادامه داد: بانک مرکزی در اصلاحیه ای که برای نرخ سود بانکی خواهد داشت به این موضوع توجه خواهد کرد، بانک مرکزی فعلا نابسامانی ها در نرخ های سود سپرده را با ابلاغ بخشنامه از بین برد، اما قرار است اصلاحیه نرخ سود سپرده ها در دستور کار بانک مرکزی قرار گیرد.
نتاج در مورد مطالبات معوق نظام بانکی اظهارداشت: اگر مطالبات معوق بانکی بین 3 تا 5 درصد تسهیلات پرداختی باشد طبیعی است، اما اگر بیش از این رقم باشد آن موسسه در وضعیت بحرانی قرار دارد. بانک مهر اقتصاد سیاست اصلی خود را پرداخت تسهیلات خرد و متوسط و نه کلان قرار داده است و نرخ مطالبات معوق این بانک بین 2 تا 4 درصد در استان های مختلف کشور است. مطالبات معوق به نحوه پیگیری وصول مربوط می شود و همچنین عواملی همچون وام های دستوری در ایجاد آن دخیل است.
مدیرعامل بانک مهر اقتصاد با ذکر این مطلب که تا یک ماه آینده سرمایه بانک از 4 هزار میلیارد ریال به 12 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت و در اداره ثبت شرکت ها به ثبت می رسد و با این اقدام 51 درصد از سهام در بورس عرضه می شود، گفت: با توجه به اینکه بانک سهامی عام است تحت نظارت سازمان بورس هم قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 2 هزار میلیارد ریال سپرده قانونی نزد بانک مرکزی داریم، نسبت به فرآیند ادغام موسسات و تعاونی های اعتباری در یکدیگر برای اخذ مجوز تبدیل شدن به بانک انتقاد کرد و گفت: در فرآیند ادغام نباید چند مجموعه دیگر نابود شوند تا چند موسسه دیگر سرپا باقی بمانند، حقوق آحاد مردم هم باید حفظ شود، این در حالی است که ما ادغام برای اخذ مجوز بانک مرکزی را نپذیرفتیم و زیر بار ادغام نرفتیم.