کرمان – خبرگزاری مهر: شهردار کرمان با اشاره به لزوم بهسازی بافت تاریخی کرمان گفت: با توجه به همکاریهای میراث فرهنگی باید طرح تفضیلی بافت تاریخی کرمان در اسرع وقت ابلاغ شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالقاسم سیف‌الهی در بازدید روز گذشته استاندار کرمان از برخی از پروژه‌های شهر کرمان، محدوده‌ قانونی شهر کرمان را نیز 13 هزار هکتار دانست و گفت: صدور پروانه و ارایه‌ خدمات در محدوده‌ قانونی شهر انجام می‌شود؛ اما کنترل حریم 92 هزار هکتاری شهر با وجود تعدادی روستا در داخل آن که دارای طرح هادی هستند، کار بسیار سخت و دشواری است.

وی هم‌چنین از توجه ویژه‌ استاندار کرمان به مرکز استان تشکر و خاطرنشان کرد: تلاش‌های شهرداری با پشتوانه‌ شورای شهر و توسط مدیران و پرسنل شهرداری انجام می‌شود.

سیف‌الهی اظهار داشت: شهرداری کرمان با پنج منطقه‌ شهری مصوب و فعالیت چهار منطقه، هفت حوزه‌ معاونت و 13 سازمان مختلف کار خدمات‌دهی به شهروندان کرمانی را انجام می‌دهد.

شهردار کرمان هم‌چنین از شهر کرمان به عنوان شهر شش دروازه نام برد و احیای دروازه‌های قدیمی شهر کرمان با نمای قدیمی و سازه‌های مستحکم را از جمله برنامه‌های شهرداری کرمان برشمرد و در خصوص وضعیت شهر کرمان، گفت: با صرف نظر از حاشیه‌نشینی که در شهر کرمان رخ داده است، به طور کلی کرمان از نظر شهری و معابر وضعیت نسبتا مناسبی دارد.

سیف‌الهی افزود: بافت تاریخی شهر کرمان 465 هکتار و بافت فرسوده‌ شهر 1589 هکتار است و متاسفانه یکی از اتفاق‌های نامناسب در شهر کرمان مهاجرت شهروندان از مرکز شهر و ایجاد حاشیه‌نشینی در نقاط مرکزی شهر است.

وی ادامه داد: ساختمان‌ها در بافت فرسوده‌ شهر وضعیت مناسبی ندارند و اصلاح بافت فرسوده یک ضرورت است.

شهردار کرمان تصریح کرد: از نظر ایجاد مراکز صنعتی نیز در کرمان ضعیف عمل شده و ارزش افزوده‌ مرکز استان نسبت به برخی از شهرستان‌های دیگر استان پایین است.

سیف‌الهی چشم‌انداز شهرداری کرمان در افق 1404 را زندگی و توسعه‌ پایدار برای یک میلیون نفر شهروند دانست و در خصوص نقاط قوت شهر کرمان، گفت: قدمت تاریخی، وجود حمل و نقل هوایی، قرار داشتن کرمان در مرکز استراتژیک تجارت جنوب‌شرق، جاذبه‌های گردشگری و وجود نیروی انسانی مناسب از جمله نقاط قوت شهر کرمان است.

شهردار کرمان، تراکم پایین جمعیتی، افزایش هزینه‌های خدمات شهری به خاطر تراکم پایین، وجود آب‌های سطحی و زیرسطحی و ایجاد مشکل برای ساخت و ساز، عدم دریافت عوارض از بخش کشاورزی، ارزش افزوده‌ پایین صنایع، توزیع نامناسب اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده، پایین بودن قیمت پایه‌ املاک و پایین بودن نرخ عوارض مختلف شهری را از جمله نقاط ضعف شهر کرمان دانست و گفت: در شهر کرمان 2200 کیلومتر معبر وجود دارد که همه‌ آن به خاطر اجرای شبکه‌ گاز حفاری شده است؛ ضمن این که با اجرای شبکه‌ فاضلاب حفاری‌های معابر هم‌چنان ادامه دارد.

وی فرسوده بودن شبکه‌ آب شهر کرمان را نیز یکی دیگر از مشکلات دانست و در خصوص شبکه‌ برق نیز گفت: متاسفانه تمام شبکه‌ برق کرمان هوایی است؛ بنابراین لازم است حداقل توسعه‌ شبکه‌ برق به صورت زیرزمینی اجرا شود.

شهردار کرمان به ارایه‌ مشوق‌هایی برای احیای بافت تاریخی و فرسوده‌ شهر کرمان نیز اشاره کرد و گفت: خوش‌بختانه با حضور آقای مهاجری به عنوان مدیر کل میراث فرهنگی، دوره‌ طلایی برای بافت تاریخی شهر کرمان ایجاد شده است.

سیف‌الهی از عدم ابلاغ طرح تفضیلی بافت قدیم شهر نیز گلایه کرد و گفت: اگر طرح تفضیلی بافت تاریخی هر چه زودتر ابلاغ شود، از تصمیم‌گیری‌های سلیقه‌ای در این منطقه از شهر جلوگیری می‌شود.

شهردار کرمان هم‌چنین با بیان این که در شهر کرمان خیابان‌ها و بولوارهای شمال به جنوب زیاد وجود دارد، احداث معابر شرقی ـ غربی را ضروری دانست.

سیف‌الهی به انجام روزانه 1.5 میلیون سفر در شهر کرمان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه طرح جامع حمل و نقل شهر کرمان مصوب شد و با وجود این طرح تصمیم‌گیری در خصوص حمل و نقل شهر از جمله اجرای قطار شهری (تراموا) آسان‌تر خواهد بود.

شهردار کرمان افزایش سرانه‌ فضای سبز از 13.5 متر به 15 متر، توسعه‌ متوازن فضای سبز با استفاده از درختان بومی، توسعه‌ شبکه‌ آب خام، توسعه‌ ناوگان موتوری، توسعه‌ میادین میوه و تره‌بار، توسعه‌ شبکه‌ خدمات آتش‌نشانی از هفت ایستگاه به 10 ایستگاه، تکمیل طرح ممیزی شهرداری و اجرای شبکه‌ی نرم‌افزاری و فیبر نوری را از جمله برنامه‌های در دست اجرای شهرداری کرمان برشمرد.

سیف‌الهی به پشتیبانی سایت خبری کرنا و کرمان‌سیتی و نشریه‌ی کرمان‌شهر نیز اشاره و خاطرنشان کرد: نشریه‌ کرمان‌شهر به زودی به روزنامه تبدیل می‌شود.

ایجاد کشتارگاه جدید با مشارکت بخش خصوصی، سامان‌دهی تخلیه‌ خاک و نخاله‌های ساختمان‌ها، راه‌اندازی پایانه‌ مسافربری آدینه از 15 خرداد ماه امسال، توسعه‌ کارت پارک، توسعه‌ ورزش‌های همگانی، ایجاد زمین‌های چمن مصنوعی، ایجاد پیست دوچرخه‌سواری و اجرای طرح بام کرمان نیز از موارد دیگری بود که شهردار کرمان به آن‌ها اشاره کرد و گفت: بالای کوه مسجد صاحب‌الزمان (عج) هشت هکتار زمین وجود دارد که با راه‌اندازی تله‌کابین، مکان خوبی برای سرمایه‌گذاری با مشارکت بخش خصوصی به وجود خواهد آمد.

شهردار کرمان، اصلاح ورودی‌های شهر، تکمیل تقاطع‌های غیرهم‌سطح و اجرای فضای سبز اطراف آن، اجرای دروازه‌ی قرآن در ورودی شهر، طراحی و اجرای المان شهری مناسب به عنوان نماد کرمان، احیای دروازه‌های شش‌گانه‌ کرمان، به‌سازی اطراف بزرگ‌راه‌ها، احداث فرهنگ‌سرای بزرگ شهر، ایجاد پارک بانوان، احداث خیابان نصر، احداث بولوار 45 متری کوثر، تعریض خیابان‌های حافظ و اقبال، احداث میدان توحید با سنگ‌فرش و ایجاد پیاده‌راه، احداث خیابان گلبازخان، احیا و بدنه‌سازی میدان شهدا، احداث معابر هم‌راستا با جاده‌ی تهران و بولوار جمهوری اسلامی (بولوار شاهد و 45 متری کوثر)، ایجاد پارک گل‌ها و باغ پرندگان، ایجاد پارک 500 هکتاری جاده‌ی ماهان، ایجاد پارک 150 هکتاری بوستان شهرداری، اجرای کمربند سبز، احداث پارک کودک و پارک‌های اطراف قلعه‌دختر، اجرای 600 هکتار فضای سبز اطراف آرامستان جدید، احداث کانال جمع‌آوری آب‌های سطحی، احداث اردوگاه متکدیان، بدنه‌سازی خیابان شریعتی با در نظر گرفتن سیاست‌های تشویقی، و تعریف محور گردشگری شهر کرمان را نیز به عنوان برنامه‌های افق آینده‌ی شهرداری برشمرد و در خصوص محور گردشگری گفت: میدان عاشورا تا چهارراه ارگ، میدان شهدا (مشتاقیه)، خیابان شریعتی و خیابان شهدا (زریسف) به عنوان محور گردشگری تعریف شده‌ است.

سیف‌الهی هم‌چنین در خصوص تامین منابع مالی شهرداری، گفت: براساس هدف‌گذاری انجام شده، هر سال سه برابر بودجه‌ی شهرداری با مشارکت بخش خصوصی برای اجرای پروژه‌های شهری سرمایه‌گذاری می‌شود و هم‌اکنون نیز دو هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مشارکتی در حال انجام است.

وی از احداث پارکینگ‌های متعدد در شهر کرمان با مشارکت بخش خصوصی نیز خبر داد.

شهردار کرمان به اجرای پروژه‌ ملی قلاع اردشیر و دختر نیز اشاره کرد و گفت: فاز اول این پروژه اجرا شده است و فازهای بعدی به دلیل نبود منابع مالی با مشکل روبروست؛ ضمن این که قرار است منابع مالی این طرح از اعتبارات ملی تامین شود.

احداث 35 پل عابرپیاده با مشارکت بخش خصوصی و 14 تقاطع غیرهم‌سطح نیز از جمله مواردی بود که شهردار کرمان به آن‌ها اشاره کرد.

شهردار کرمان از بدهی دستگاه‌های اجرایی و پزشکان به شهرداری کرمان نیز گلایه کرد و گفت: دستگاه‌های دولتی 33 میلیارد تومان و پزشکان شهر کرمان 6 میلیارد و 700 میلیون تومان به شهرداری بده‌کار هستند.

سیف‌الهی هم‌چنین هزینه‌ جمع‌آوری زباله را سالیانه 8 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: به دلیل پایین بودن عوارض خدمات شهری، تنها 1.5 میلیارد تومان از این مبلغ از محل پرداخت عوارض تامین می‌شود.

وی افزود: اگر هر خانواده‌ کرمانی، فقط نیم کیلوگرم کم‌تر زباله تولید کند، سالانه یک میلیارد و 800 میلیون تومان در زمینه‌ی جمع‌آوری زباله صرفه‌جویی می‌شود.

شهردار کرمان بر جمع‌آوری و سامان‌دهی متکدیان نیز تاکید کرد و گفت: حضور و مشارکت جدی دستگاه‌های متولی از جمله فرمانداری، سازمان بهزیستی و اداره کل اتباع بیگانه برای سامان‌دهی متکدیان در شهر کرمان ضروری است.

معاون شهرسازی شهردار کرمان نیز در این نشست با اشاره به تامین منابع مالی شهرداری کرمان گفت‌: تامین بخشی از منابع مالی شهرداری مربوط به مسایل شهرسازی است و متاسفانه در این زمینه به خاطر وجود ضوابط در بافت قدیم و بافت فرسوده با مشکل مواجه هستیم.

زیوری افزود: این مشکل موجب کاهش رغبت سرمایه‌گذاران به ساخت و ساز در بافت قدیم، کاهش ارزش افزوده و جلوگیری از توسعه‌ بافت تاریخی و بافت فرسوده‌ شهر کرمان می‌شود.

وی بر اصلاح برخی از ضوابط شهرسازی در بافت قدیم و بافت فرسوده‌ی شهر کرمان تاکید کرد.