به گزارش خبرنگار مهر، کشاورزی از گذشته تاکنون جایگاه خاصی نزد مردم استان ایلام داشته است به طوری که اکثر مردم از طریق کشاورزی امرار معاش می کردند و هم اکنون نیز کشاورزی در تمام نقاط استان در بخشهای مختلف رونق دارد.
در حال حاضر کشاورزی از ظرفیتهای بسیار بزرگی برای توسعه همه جانبه و اشتغال در استان برخوردار است به طوری که هم اکنون بیش از 35 درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است.
کشاورزی استان در بخشهای دامداری، باغداری، ایجاد طرحهای مختلف تولیدی، کشت محصولات صیفی و کشت گندم و جو و...دارای ظرفیتهای بی نظیری است که نیازمند ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه بیشتر است.
آنچه که در حال حاضر در بخش کشاورزی استان ایلام مفقود شده بحث آبی کردن زمینهای کشاورزی و وجود زمینهای دیم است که این کار نیز به تازگی در دستور کار مسئولان استان و کشور قرار گرفته است.
وجود سدهای فراوان، آب و هوای مناسب و شرایط استان به طور کلی باعث شده کشاورزی زمینه های رشد را داشته باشد و از شکل سنتی به سوی صنعتی شدن گام بردارد.
هم اکنون طرحهای بسیار خوبی در زمینه دامداری و مرغداری در استان فعال شده که علاوه بر تامین نیاز استان به دیگر نقاط کشور نیز صادر می شود.
کشاورزی ایلام مهمترین ظرفیت استان برای توسعه است
علی باغی یک کارشناس مسائل کشاورزی در استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هم اکنون شهرستان دهلران قطب اصلی کشاورزی استان ایلام است و در این شهرستان به دلیل آبی بودن زمینهای کشاورزی و دشتهای حاصلخیز مستعد انواع کشت گندم، هندوانه و.. است.
وی بیان داشت: شهرستان دره شهر دارای استعدادهای بسیار خوبی در بخش خیار است و همچنین شهرستان بدره دارای ظرفیتهای بی نظیری در بخش پرورش ماهی و تولید برنح است.
این کارشنای اظهار داشت: تولید گندم و جود در شهرستان آبدانان، تولید انار در شهرستان چرداول و سیروان و همچنین وجود استعدادهای بی نظیر شهرستان یوان در تولید محصولات باغی باعث شده ایلام در تمام نقاط دارای استعداد کشاورزی باشد.
وی گفت: شهرستان مهران نیز به دلیل گرمسیری بودن مستعد کشت و توسعه گندم است و همچنین شهرستان ملکشاهی مستعد توسعه زنبورداری است.
این کارسناس بیان داشت: همه این موارد نشان می دهد همه شهرستانهای استان ایلام در بخشهای مختلف کشاورزی دارای استعداد هستند که باید زمینه توسعه بیشتر این مناطق با استفاده از بخش کشاورزی فراهم شود.
باغی تصریح کرد: آنچه در حال حاضر در بخش کشاورزی ایلام باید به آن توجه شود بحث آبی کردن زمینهای کشاورزی است تا سطح زیر کشت گندم وجود در استان نیز بالا رود.
توسعه کشاورزی استان در دستور کار دولت قرار دارد
محمدرضا مروارید استاندار ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کشاورزی در استان ایلام از گذشته تا کنون بین مردم رواج داشته و هم اکنون در همه جای استان کشاورزی در زندگی مردم نقش مهمی دارد.
وی بیان داشت: دولت برنامه های خوبی برای توشعه بخش کشاورزی در همه نقاط استان و در همه بخشها در نظر گرفته که با اجرای این برنامه ها، امیدواریم سطح تولیدات استان بیشتر شود.
وی تصریح کرد: یکی از مهمتین مسائلی که در سفر دولت نیز به آن توجه شده بحث آبیاری نوین در استان است که به همین منظور در بحث زندگی و اقتصاد مردم باید کارهای ریشه ای و اشتغالزا در زمینه هایی چون راه روستایی، کشاورزی، آبخیزداری و پمپاژ آب انجام شود.
مروارید عنوان کرد: در سفر دولت به استان ایلام مصوبات خوب در زمینه کشاورزی برای استان تصویب شده که یکی از مهمترین آنها سامانه گرمسیری است که دو میلیارد متر مکعب آب وارد زمینهای کشاورزی می شود.
این مسئول تصریح کرد: با اجرای طرح های آبی 50 هزار هکتار از زمین های کشاورزی ایلام، از شمال تا جنوب استان از کشت دیم به آبی تبدیل می شوند که زمین های آبی کشاورزی در ایلام به 200 هزار هکتار افزایش می یابد.