به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حجت سالاري مكي با اشاره به اقدامات انجام شده در راستاي بازگشت طلاب و روحانيان بومي استان از حوزه هاي علميه قم و مشهد بر اساس رهنمون مقام معظم رهبري در سفر به خراسان شمالي، اظهار داشت: علاوه بر توسعه كمي و كيفي مدارس علميه استان خراسان شمالي و احداث حوزه علميه جامع در بجنورد، بر اساس برنامه قرار است مجتمع بزرگ آموزشي، فرهنگي و رفاهي حوزه علميه در بش قارداش بجنورد احداث شود.
به گفته وي طرح اصلي اين مجتمع در مقياس كشوري طراحي شده تا بتواند علاوه بر پذيرش طلاب و روحانيان بومي خراسان شمالي؛ به حوزه هاي علميه سراسر كشور نيز در بخش هاي آموزشي، فرهنگي و رفاهي خدمات ارائه دهد.
حجت الاسلام سالاري مكي اظهار داشت: قرار است مجتمع بزرگ آموزشي، فرهنگي و رفاهي حوزه علميه در بجنورد به گونه اي احداث شود كه خدمات آن محدود به طلاب و روحانيان اين استان نباشد بلكه اردوهاي كشوري و برنامه هاي فرهنگي و آموزشي حوزه هاي علميه ساير استان هاي كشور نيز امكان برگزاري در اين مكان را داشته باشند.
وي افزود: با توجه به اين كه مجتمع مذكور در جوار بوستان ملي تفريحي گردشگري بش قارداش بجنورد احداث مي شود؛ زمينه اجراي برنامه هاي فرهنگي و تفريحي نيز در اين مكان به صورت مطلوبي مهيا است.
دبير شوراي استاني حوزه هاي علميه خراسان شمالي اضافه كرد: در حال حاضر زمين مورد نياز براي ساخت مجتمع مذكور به مساحد هفت هكتار از منابع طبيعي گرفته شده و سند قطعي هم براي آن صادر شده است.
وي عنوان كرد: علاوه بر اين بخشي از محوطه مشجر شده و اقدامات اوليه براي احداث مجتمع مزبور نيز انجام شده است.
حجت الاسلام سالاري مكي در مورد اعتبار مورد نياز براي ساخت اين مجتمع عنوان كرد: با توجه به عظمت پروژه، هنوز اعتبار دقيق مورد نياز براي ساخت آن اعلام نشده و به همين دليل نيز مقرر شده تا ساخت اين مجتمع به صورت مرحله اي و فازبندي شده اجرايي شود.
وي با تأكيد بر اين كه ساخت كامل مجتمع اعتبار كلاني لازم دارد، اضافه كرد: در اين زمينه مجمع خیران حوزه علمیه استان خراسان شمالی فعال شده و در نظر دارد تا در نخستين فعاليت خود از ظرفيت خيران براي احداث اين مجتمع استفاده كند.
مسؤول نمايندگي حوزه هاي علميه خراسان شمالي تصريح كرد: اجراي پروژه مجتمع آموزشي، فرهنگي و رفاهي حوزه علميه در مركز استان به دليل بزرگ بودن طرح؛ بدون كمك خيران امكان پذير نخواهد بود و به همين دليل نيز لازم است خيران براي احداث آن كمر همت ببندند.
حجت الاسلام سالاري مكي يكي از دلايل عزيمت طلاب و روحانيان استان خراسان شمالي به حوزه هاي علميه قم و مشهد را كمبودهاي زيرساختي و نيز عدم تدريس سطوح عالي در حوزه هاي علميه استان ذكر و اظهار اميدواري كرد كه با توسعه كمي و كيفي مدارس علميه و نيز احداث حوزه علميه جامع و مجتمع بزرگ آموزشي و فرهنگي در بجنورد، زمينه بازگشت طلاب بومي استان و نيز پذيرش طلاب ساير استان هاي كشور، بيش از پيش فراهم شود.
وي بازگشت طلاب و روحانيان بومي خراسان شمالي از حوزه هاي علميه قم و مشهد و نيز ساير حوزه هاي علميه بزرگ كشور را يكي از برنامه هاي اصلي نمايندگي حوزه علميه در خراسان شمالي اعلام كرد و گفت: در اين زمينه پيش تر حجت الاسلام والمسلمين ابوالقاسم يعقوبي، نماينده ولي فقيه در استان و رييس شوراي استاني حوزه هاي علميه خراسان شمالي با ارسال نامه اي رسمي از طلاب و روحانيان بومي مقيم قم و مشهد دعوت كرده تا بر اساس فرموده مقام معظم رهبري به خراسان شمالي بازگردند و به ترويج آموزه هاي ديني در استان زادگاه خود بپردازند.
در حالي كه در خراسان شمالي 135 روحاني به عنوان ائمه جمعه ادارات، 167 روحاني در مساجد و 240 روحاني در مدارس به عنوان مسؤول و يا امام جمعه فعاليت مي كنند؛ بر اساس اعلام اداره كل تبليغات اسلامي خراسان شمالي در حال حاضر تنها در حوزه هاي علميه قم و مشهد هزار طلبه و روحاني بومي خراسان شمالي مشغول تحصيل و يا تدريس هستند.