بیرجند – خبرگزاری مهر: نخستین همایش ملی نقد و تحلیل زندگی، شعر و اندیشه حکیم نزاری قهستانی با هدف معرفی و شناسایی زبان، ادبیات و فرهنگ خطه قهستان آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد بهنام‌فر ظهر چهارشنبه در  و نخستین همایش ملی نقد و تحلیل زندگی، شعر و اندیشه حکیم نزاری قهستانی که در دانشگاه دولتی بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: هدف از برگزاری این همایش معرفی و شناسایی زبان، ادبیات و فرهنگ خطه قهستان و ایجاد فرصت تبادل آرای صاحبنظران در این حوزه بوده است.

وی تصریح کرد: برری رویکردهای نوین در شعر نزاری و معرفی وی به عنوان یکی از شاعران والایی که نقش مهی در بستر سازی فرهنگ شیعی دارد نیز یکی دیگر از اهداف برگزاری این همایش است.

دبیر همایش ملی نقد و تحلیل زندگی، شعر و اندیشه نزاری در بیرجند افزود: حکیم نزاری قهستانی یکی از بزرگترین شاعران فارسی زبان و ارداتمندان به اهل بیت و از مفاخر بزرگ این استان است که در سال 645 هجری قمری متولد شده است.

بهنام فر با بیان اینکه حکیم نزاری را نخستین نویسنده دوره بعد از الموت دانسته‌اند، گفت: بسیاری از شعرا ونویسندگان از جمله جامی، شاعر و عارف نامدار سده نهم برخی از اشعار حافظ را متاثر از اشعار حکیم نزاری می دانند و به عبارت دیگر معتقدند که حافظ از شیوه نزاری پیروی کرده است.

وی عنوان کرد: نزاری مسلما یکی از بزرگترین شاعران منطقه قهستان است که تاکنون زندگی و اندیشه وی به عنوان شایسته و بایسته مورد تحقیق قرار نگرفته است.

دبیر همایش ملی نزاری قهستانی با اشاره به آثار حکیم نزاری بیان کرد: دیوان حکیم نزاری، مثنوی روز و شب، ادب نامه، دستورنامه، ازهر و مزهر، نامه منظوم و سفرنامه از جمله آثار وی است.

بهنام فر با بیان اینکه حکیم نزاری مظلوم واقع شده است، یادآور شد: برای شناسایی و معرفی حکیم نزاری فراخوان این همایش آماده و به تمامی دانشگاه های سطح کشور اعم از دولتی، پیام نور، مراکز آموزشی و خصوصی ارسال و به نحو مطلوب آگاهی رسانی شده است.

 ارسال 200 مقاله به همایش ملی نزاری قهستانی

وی اظهار کرد: در راستای این فراخوان تعداد 200 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که از این تعداد 150 مقاله پذیزفته شده است.

دبیر همایش ملی حکیم نزاری قهستانی با بیان اینکه تنوع و توزیع مقالات ارسالی خوب و مطلوب بوده است، افزود: از تعداد مقالات ارسال شده تعداد 111 مقاله توسط آقایان و 91 مقاله توسط بانوان ارسال شده است.

بهنام فر با بیان اینکه این همایش به مدت دو روز در دانشگاه بیرجند ادامه دارد، گفت: در راستای برگزاری این همایش شش نشست تخصصی علمی که از لحاظ موضوعی تخصصی است برگزار و اعضایی که مقاله ارسال کرده اند به ارائه مقالات خود می پردازند.

وی پیشنهاد نام گذاری روز نزاری در استان خراسان جنوبی، اختصاص جلسه ای سالانه برای بزرگداشت نزاری و مرمت آرامگاه نزاری را از جمله برنامه های آتی بعد از همایش عنوان کرد.

لازم به ذکر است اختتامیه این همایش روز پنج شنبه برگزار می‌شود.