آمل - خبرگزاری مهر: رئیس فدراسیون کوهنوردی کشور گفت: در دستور کار فدراسیون ساخت 15 خانه کوهنورد و 30 سالن صخره نوردی قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا زارعی بعد از ظهر چهارشنبه در جلسه هیت کوهنوردی آمل، با اشاره به بیانات وزیر ورزش و جوانان مبنی بر اتمام پروژه های ناتمام این وزارت خانه،عنوان داشت: اعتقاد وزیر این است که اول پروژه های ناتمام به پایان برسد و بعد پروژه ها با دربرگیری اولویت شروع به کار کند.

وی بیان داشت: آمل یک شهر ویژه است و همه کوهنوردان دنیا این شهرستان را مبدا قله دماوند می شناسند زیرا قله دماوند جزو هفت آتشفشان ویژه دنیا به شمار می آید و مراقبت از این آثار ملی تلاش همگان را می طلبد.

رئیس فدراسیون کوهنوردی کشور با اشاره بر اینکه فدراسیون خود را متولی امداد و نجات در منطقه می داند،اظهار داشت:بحث امداد برای صعود کنندگان قله اهمیت بسیاری دارد لذا باید این امر مهم با هماهنگی همه دستگاه ها صورت گیرد تا محافظت از جان کوهنوردان به درستی انجام شود.

زارعی بیان کرد:احداث سالن صخره نوردی در این شهرستان جزو مصوبات سفرهای استانی است و به همین دلیل فدراسیون نمیتواند از بودجه رسمی خود برای ساخت این سالن هزینه متقبل شود.

ریس فدراسیون کوهنوردی کشور افزود: فدراسیون 20 سال است که برای امداد نجات قله دماوند تلاش می کند ولی هنوز نتوانسته ایم برنامه ای اصولی برای این مشکل انجام دهیم.

مجوز کوهنوردان دماوند از چه سازمانی صادر می شود

سرپرست فرمانداری ویژه آمل گفت:فرمانداری این شهرستان حتی از مشخصات و حضور کوهنوردان برای صعود قله خبر ندارد و نمی داند چه مراجعی برای کوهنوردی مجوز صادر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که مسئولان شهرستانی حتی از حضور کوهنوردان در منطقه اطلاعی ندارند چه گونه می توانند امداد و نجات را انجام دهند.

جعفر رسولی با بیان این مطلب که باید سازو کاری برای امنیت کوهنوردان مشخص شود،بیان داشت:صلاح بر این است که در این شهرستان قرارگاهی ساخته شود تا کوهنوردان و هیت های خارجی را در دماوند رصد و مشکلات آنها را مرتفع کند.

محمدرضا نصیری بخشدار مرکزی آمل افزود: در شهرستانی که مبدا قله دماوند است باید سالن صخره نوردی باشد تا کوهنوردان اول آمادگی لازم را در این سالن پیدا کنند و بعد به قله صعود کنند.

بخشدار مرکزی آمل گفت:جذب بیشتر کوهنوردان و هیت های خارجی باعث افزایش درامدی منطقه و توریست می شود.

این مسئول با اشاره بر اینکه کوهنوردانی که برای صعود قله دماوند می روند با وضیعت نامطلوبی روبرو می شوند،اظهار داشت:باید در این شهرستان قرارگاهی ساخته شود تا حضور کوهنوردان خارجی و ایرانی ثبت و مشکلات آن ها از طریق این قرارگاه پیگیری شود.

حضور غیر قانونی کوهنوردان مشکل ساز است

بخشدار مرکزی آمل افزود:امروزه در تورهای چندین نفره به صورت غیر قانونی به دماوند می روند که این خود یک مشکل بزرگ در بحث امدادونجات است به دلیل اینکه اغلب کسانی که دچار حادثه می شوند کسانی هستند که به صورت غیرحرفه ای به این منطقه آمده اند.

وی یادآور شد:زمینی در منطقه پرند به متراژ دو هزار متر فراهم شده است تا قرارگاهی برای دماوند ساخته شود ولی متاسفانه بعد از کذشت 3 سال از فراهم شدن این ملک هنوز اقدام به ساخت انجام نشده است.

رئس اداره ورزش و جوانان آمل عنوان داشت: سالانه 500 هزار نفر به دماوند می روند و این منطقه با این همه جذب توریست ولی هنوز عدم امکانات اولیه بیداد می کند و این مشکلات به دلیل نبود قرارگاه مناسب در منطقه به وجود آمده است.

برچسب‌ها