آبادان – خبرگزاری مهر: نهمین سالگرد درگذشت منوچهر سالیا اسطوره فوتبال آبادان و ایران از سوی کانون پیشکسوتان آبادان با حضور دوستداران واهالی ورزش در محل سرسرای آموزش اداره کل ورزش وجوانان آبادان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره کانون پیشکسوتان آبادان صبح پنج شنبه در این مراسم با قدردانی از حضور همه کسانی که در این آئین شرکت داشتند، گفت: حدود 60 سال پیش باشگاهی به نام البرز توسط عزیز سالیا که در رشته دوو میدانی فعالیت داشت راه اندازی شد و تعدادی از جوانانی که در آن مقطع خردسالی بیش نبودند گرد هم آمدند و شروع به کار کردند.

نصراله بم زاده با اشاره به اینکه در آن زمان باشگاه های ورزشی حرفه ای نبود، افزود: یکی از کسانی که آن زمان در این باشگاه فعالیت چشمگیری داشت مرحوم منوچهر سالیا بود که پس از دو سال و با همکاری افرادی همچون حمید جاسمیان و رضا دهداری  باشگاه جم به شاهین تبدیل شد.

وی اظهار کرد: به رغم وجود برخی ناملایمات اما این اسطوره فوتبال باز هم دست از فوتبال برنداشت و حتی در کسوت مربیگری نیز به جامعه ورزش کمک می کرد. در زمان جنگ تحمیلی نیز با تشکیل تیم مهاجران در شیراز هدایت این تیم را به عهده داشت و هیچگاه نگذاشت چراغ فوتبال خاموش شود.

بم زاده با بیان اینکه بانی به روی کار آمدن تیم نفت آبادان شخص منوچهر سالیا بود، تصریح کرد: سالیا حق بزرگی بر گردن فوتبال آبادان دارد و ما امروز گردهم آمده ایم تا بگوئیم یاد و خاطره اش همیشه در دلهای ما زنده است. نسلهای بعدی نیز باید  این اسطوره ورزشی را به یاد داشته باشند،او را گرامی بدارند و ادای دین کنند.

رئیس اداره ورزش و جوانان آبادان نیز در ادامه این آئین گفت: نام منوچهر سالیا همیشه در دل و قلب ما زنده است.

پیمان ادیبی افزود: پیشکسوتان شناسنامه و رزومه ورزش آبادان هستند و از این رو در تلاشیم  تا در آئینی از تلاشهای این بزرگان تجلیل کنیم.

مدیر باشگاه جم و خواهر زاده منوچهر سالیا نیز در ادامه این آئین با گرامیداشت یاد و خاطره استاد منوچهر سالیا از آن به عنوان افتخار آبادان نام برد و گفت: زندگی درس بزرگی به سالیا داد و امتحان سختی از او گرفت اما او از این آزمون سربلند بیرون آمد.

احمد فهیمی افزود: عشق سالیا فوتبال بود و برایش هیچ فرقی نداشت که کجا خدمت کند، از جنجال دوری می کرد و پشتکار بسیاری داشت، در عین حالی که برخی مواقع ظاهر خشنی از خود نشان می‌داد اما قلبی مهربان و پاک داشت، بسیار مقید، وقت‌شناس و صادق بود و از دروغ به شدت متنفر بود.

وی با اشاره به بخشی از زندگی منوچهر سالیا که پس از درگذشت پدرش عهده دار تامین مخارج زندگی خود و خانواده اش شده بود اظهار کرد: او حتی از ما خواهر زاده هایش که پدرمان را از دست داده بودیم به نحو شایسته حمایت می کرد، یکی از روزنامه‌نگاران خوزستانی در یادداشتی سالیا را تیم‌دارترین مربی ایران نامید ولی من با توجه به شناختی که از وی دارم علاقه‌مندم وی را یتیم‌دارترین مربی ایران بنامم.

یکی دیگر از پیشکسوتان فوتبال آبادان گفت: سالیا از مردان بی ادعای فوتبال آبادان بود.

حبیب گله داری با بیان اینکه در سیستم اداری و تشکیلاتی خود  دچار ضعف هستیم افزود: متاسفانه حق انسانهای پاک باخته ای همچون منوچهر سالیا نادیده گرفته شده ، نیاز به یک تشکیلات و دفتری در جهت رسیدگی به امور پیشکسوتان داریم، باید بکوشیم تا این نقیصه برطرف شود.

وی اظهار کرد: در جامعه ای که به نام آبادان در آن زندگی می کنیم جوانان ورزشکاری هستند که نیاز به حمایتهای سخت افزاری و نرم افزاری همچون تجهیزات، امکانات و زمین هستند که باید در پرداختن به این موضوع و تامین و رفع نیازهای آنان تلاش شود.

گله داری تصریح کرد: باید از تکروی کردن های بی مورد خودداری کنیم. گرد هم بیاییم و در یک فضای همدل، رو در رو و همراه و همگام با یکدیگر به رتق و فتق امور بپردازیم، متاسفانه برخی از افراد برخوردهای نامناسبی دارند و این راهی نیست که مرحوم سالیا بر آن تاکید داشت و یا آن را دنبال می کرد.

سرمربی سابق تیم فوتبال صنعت نفت آبادان با تاکید بر اینکه باید درسهای زیادی از مرحوم سالیا یاد بگیریم، یادآور شد: وجود یک تشکیلاتی برای تمیز دادن فراز و نشیبها و تعیین و تشخیص فوتبالی از غیر فوتبالی ضروری است.

وی گفت: هر چند که در اواخر عمر سالیا با وی برخورد چندان خوبی نشد اما گوشه نشینی او را از فوتبال دور نکرد.

وی افزود: در زمان حاضر گذشت و فداکاری که باید در مورد فوتبال بشود از این میان رخت بربسته و پول جایگزین آن شده است. باید یک واحد ارزشیابی در جهت تعیین میزان تعهد ،تخصص و علاقمندی افراد انجام شود تا به یکدیگر خرده نگیریم، باید ساختار و تشکیلاتی باشد که قدر پیشکسوتان واقعی را با ادامه راهشان بدانند و ارج نهند.

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر سالیا متولد سال 1317 در محله دوغه آبادان(خیابان جمهوری) بود که از سن هفت سالگی بازی فوتبال را از زمینهای خاکی شهر آغاز کرد و از سن 17 سالگی نیز فعالیت خود را در باشگاه جم آغاز کرد، به دلیل لیاقت و شایستگی که در زمینه فوتبال از خود نشان داد دیری نپایید که به تیم ملی دعوت شد و رفته رفته به یکی از اسطوره های فوتبال ایران تبدیل شد.

قرائت قرآن و نوحه سرایی توسط آقایان هاشمی و موسوی از مداحان اهل بیت و پخش کلیپی از زندگی و فعالیت منوچهر سالیا از جمله برنامه های جنبی این آئین بود.