به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث پور ایراندوست پیش از ظهر پنجشنبه در جلسه برنامه ریزی اوقات فراغت مناطق محروم و آسیب پذیر در راستای جلوگیری از اعتیاد گفت: سالن ها و اماکن ورزشی مناسب ترین محیط برای جذب، هدایت و تربیت جوانان و نوجوانان در راستای شکل گیری شخصیت و سرنوشت این قشر آینده ساز کشور است.
وی با تاکید بر اهمیت جلوگیری از ناهنجاریها و بزه های اجتماعی در بین قشر جوان جامعه افزود: رسیدگی به مشکلات مناطق محروم و آسیب پذیر از برنامه های هدف این جلسه است و قصد داریم با همکاری و هم اندیشی جمعی و ارائه راهکارهای مناسب نسبت به رفع معضلات پیش رو و غنی سازی اوقات فراغت جوانان این مناطق قدم برداریم.
پور ایراندوست افزود: سخت افزارها و زیرساختهای مناسبی در اختیار سازمانها و ارگانهای دولتی و غیردولتی وجود دارد که استفاده از این امکانات برای جوانان و نوجوانان مناطق محروم و کم برخوردار می تواند مسیر ما را برای رسیدن به نتایج قابل قبول کوتاه تر کند.
وی در خصوص برگزاری نمایشگاه اوقات فراغت که هر ساله در فصل تابستان در پارک ائللر باغی ارومیه برگزار می شود گفت: چهارمین دوره این نمایشگاه سال 91 برگزار شده است و امسال قصد داریم در صورت موافقت جمعی ارگانها و نهادهای مرتبط با امور جوانان این نمایشگاهها را در چندین منطقه محروم و آسیب پذیر شهر ارومیه برگزار کنیم.
راه اندازی پرتال اوقات فراغت در آذربایجان غربی
معاون فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان نیز در این نشست افزود: اهمیت شکل گیری شخصیت و آینده یک جوان نقش بسیار مهمی در پویایی و نشاط جامعه دارد و در این راستا غنی سازی اوقات فراغت زمینه رشد فکری جوانان را فراهم می کند.
سجاد بیرامی از راه اندازی و آغاز فعالیت پرتال اوقات فراغت استان با مشارکت همه جانبه ارگانها و سازمانهای دولتی و غیردولتی خبر داد و افزود: این پرتال هم اکنون به صورت آنلاین استانی و کشوری فعالیت خود را آغاز کرده و توانسته نیاز اغلب جوانان استان را برای اخذ اطلاعات مورد نظر برطرف کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه یک سوم جمعیت سه میلیون نفری استان را افراد نوجوان و جوان 15 تا 29 سال تشکیل می دهد لذا این امر وظیفه ما را نسبت به بسترسازی سخت افزارها و نرم افزارهای مناسب در جهت غنی سازی اوقات فراغت آنان را بیشتر می کند.
بیرامی آغاز رقابتهای لیگ جهانی والیبال و جام جهانی فوتبال را و استفاده از این فرصت در جهت ایجاد ارتباط بیشتر و بهتر جوانان با بسترهای مناسب فراغتی را مهم دانست.
وی افزود: غنی سازی اوقات فراغت متعلق به یک اداره و ارگان خاصی نیست بلکه تمامی مسئولان دولتی با کمک تشکل های مردم نهاد و خود نوجوانان و جوانان می توانند بهترین و تاثیرگذارترین برنامه های فرهنگی و تفریحی را برای قشر جوان جامعه فراهم کنند.
وی گفت: در این میان رسیدگی و توجه به فراغت جوانان مناطق محروم و آسیب پذیر استان با ایجاد چادرهای فراغت برای راهنمایی و هدایت جوانان، برپایی نمایشگاه توانمندی اوقات فراغت در مناطق محروم و تدوین برنامه های اصولی و هدفمند برای آنان مهمترین اهدافی است که باید به آن پرداخته شود.
برپایی نمایشگاه اوقات فراغت در آذربایجان غربی
علی عظیم زاده کارشناس پیشگیری از آسیب های اجتماعی بهزیستی استان نیز در این جلسه گفت: استفاده از امکانات و سخت افزارهای شهرداری، ادارات کل ورزش و جوانان و آموش و پرورش می تواند بسیاری از هزینه های اوقات فراغت را کم کرده و به نسبت بر کیفیت آن افزوده و موجب ترویج برنامه های مختلف آموزشی، تفریحی و فراغتی در مناطق و محلات مختلف شود.
بهلول جلالی معاون پیشگیری اجتماعی نیروی انتظامی استان نیز در این جلسه گفت: تشکیل چنین جلساتی و تصمیم گیری برای جوانان و نوجوانان مناطق آسیب پذیر استان نوعی عملکرد جزیره ای است و به نظر تصمیم گیری های نهایی باید پس از آسیب شناسی و نظرسنجی خود جوانان اتخاذ شود.
وی در خصوص برپایی نمایشگاه های اوقات فراغت گفت: نباید اجازه دهیم این نمایشگاه ها تبدیل به یک محیط کلیشه ای و تکراری برای جوانان شود و باید با نوع آوری و ایده های نو و خلاقانه فضایی مفید، سودبخش و مفرح برای قشر جوان و آینده ساز فراهم آوریم.
استفاده از امکانات ورزشی، اعزام به اماکن زیارتی، بهره مندی بهینه از ظرفیت های تشکل های مردم نهاد، برگزاری دوره های آموزشی مهارت های زندگی و حرفه آموزی در مساجد و استفاده از مدارس در جهت برگزاری کلاسهای مختلف آموزشی از جمله مصوبات این جلسه بود.