به گزارش خبرگزاری مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به برگزاری همایشهای سیاسی «دلواپسیم» و «دلنگرانیم» در چند شهر کشور سرمقالهای را با عنوان «ما نگران و دلواپسیم» در شماره امروز روزنامه ایران منتشر کرد.
جنتی در ابتدای این سرمقاله با اشاره به برگزاری چند همایش سیاسی در انتقاد به سیاستهای دولت یادآور شده است: چندی پیش جمعی از کسانی که اخیراً دچار نگرانی شدهاند، با تجمع در لانه جاسوسی آمریکا، مراتب دلواپسی خود را نسبت به مذاکرات ژنو در خصوص برنامه هستهای ایران ابراز داشتند. بدون توجه به این واقعیت که تمامی این مذاکرات با رخصت و هماهنگی مقامات عالی نظام صورت گرفته و هیات مذاکره کننده نیز بارها بر ایستادگی بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است، همچنان که مقام معظم رهبری نیز در مناسبتهای مختلف مراتب اعتماد خود را به تیم مذاکره کننده هستهای ابراز داشتهاند. روز گذشته نیز جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با فراخوان طلاب و مردم قم در مدرسه فیضیه تجمع نموده و نگرانی خود را از وضعیت فرهنگی کشور ایران ابراز نمودند. از آنجا که اینجانب برخی از شرکت کنندگان در این فراخوانها را از نزدیک میشناسم، به خوبی میدانم که از سر احساس مسئولیت و ادای تکلیف ابراز نگرانی میکنند و به اصلاح امور میاندیشند. اکنون که کاروان جماعتهای نگران و دلواپس به راه افتاده است، من نیز لازم دیدم به این کاروان بپیوندم و به عنوان یکی از خادمان فرهنگ کشور نگرانیهای خود را بیان کنم.
وی در ادامه اما تفاوت دیدگاههای خود و منتقدان سیاسی دولت را هم آشکار کرده و در مورد آن نوشته است: اما نگرانی من و بسیاری از دولتمردان و دلسوزان نظام با جماعتی که در لانه جاسوسی و فیضیه تجمع کردهاند، متفاوت است. ما نیز نگران وضعیت فرهنگی کشور هستیم که با وجود بیش از سه دهه پای فشردن بر ارزشهای اسلامی شاهد دروغ پردازی، اتهامات ناروا و جریان سازی افراد و گروههای سیاسی علیه یکدیگر نه به عنوان یک منکر و گناه کبیره بلکه به عنوان یک عمل معروف و پسندیده در جامعه هستیم. ما نیز نگرانیم که برخی از رسانهها و مطبوعات و پایگاه های خبری که احیاناً از بودجه عمومی کشور نیز استفاده می کنند و خود را وابسته به نهادهای ارزشی میدانند، با دست زدن به جعل، تحریف و گزینش اخبار و گزارشها اذهان عمومی را نسبت به روند فعالیتهای فرهنگی در کشور دچار تشویق کردهاند. ما نیز نگرانیم که برخی از بزرگان و اهل نظر بدون تحقیق و بررسی در مورد اخبار و گزارشهایی که توسط برخی از جریانات سیاسی به منظور بیرون راندن رقبای خود از صحنه ساخته و پرداخته می شود آن را مورد پذیرش قرار داده و بر اساس آن قضاوت میکنند.
جنتی در تشریح دلنگرانیها خود و دولتمردان در حوزه اخلاقمداری اجتماعی اما اینگونه اظهار نظر کرده است: ما نگران سقوط اخلاقی جامعه به ویژه از سوی کسانی هستیم که بیش از دیگران باید پاسدار ارزشهای اخلاقی و اسلامی باشند. ما نگران هتک حرمت و کرامت انسانهایی هستیم که دل در گرو اسلام و نظام جمهوری اسلامی دارند و شخصیت آن به طور مداوم مورد هجوم قرار میگیرد و سرمایههای اجتماعی کشور به حراج گذاشته می شود. البته ما نگران مسایل دیگری نیز هستیم. نگران میلیون ها جوان فاقد شغل که با داشتن تحصیلات عالیه میدان کار و فعالیت سازنده برای امرار معاش خود نمییابند و در معرض انواع آسیب های اجتماعی قرار دارند. ما نگران رکود فعالیتهای تولیدی در کشور و کاهش بهرهوری در حوزه اقتصاد هستیم آن هم در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال اقتصاد و فرهنگ نامیده اند. ما نگران گسترش اعتیاد و فروپاشی هزاران خانواده ای هستیم که به این بلای خانمانسوز دچار شده اند و نگران میلیون ها کودک معصوم هستیم که چشم به آینده دوخته اند و خانواده های آنان در حاشیه شهرها با انواع مشکلات اقتصادی، معیشتی، بهداشتی، درمان و فساد اخلاقی دست و پنجه نرم می کنند.
وزیر ارشاد همچنین در مورد موضوع حجاب و عفاف نیز با اشاره به اینکه وی و دولت هم هم نگران وضعیت حجاب و عفاف در جامعه است، نوشت: با وجود تمامی تلاشهای دستگاهها و نهادهای فرهنگی، شاهد گسترش بدحجابی و جریحه دار شدن عفت عمومی و دور شدن از معیارهای اسلامی هستیم. ما نگران افزایش تکان دهنده آمار طلاق در جامعه و فروپاشی خانواده ها هستیم. ما نگران هزاران میلیارد تومان اموال غارت شده ملت هستیم که امثال مه آفرید امیرخسروی و بابک زنجانی ها با استفاده از عناصر فاسد در سیستم اداری و بانکی کشور به یغما بردهاند و امکان بازپس گیری بخش عظیمی از آن وجود ندارد. ما نگران تلاش دشمن برای مسخ هویت فرهنگی ملی و اسلامی خود هستیم که میکوشد با بهرهگیری از همه ابزارهای فرهنگی و رسانه ای و ترویج الگوهای غربی سبک زندگی ایرانیان را از هویت بومی و اسلامی آن خارج سازد.
جنتی دلنگرانیها خود در موضوع معیشت و اقتصاد را نیز با این تعبیر مطرح کرد: ما نگران ادامه تحریم های ظالمانه غرب بر ملت ایران هستیم که توسعه اقتصادی کشور و معیشت میلیون ها خانواده ایرانی را تحت تاثیر قرار داده و هزینههای سرسام آوری را بر کشور تحمیل کرده است. ما نگران تخریب سازمان یافته دولت خدمتگزار و برخاسته از آرای مردم هستیم که در هر گام مثبت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با مخالفت سیاست بازان مواجه می شود.
وی در پایان این سرمقاله نوشت: پس اکنون که همه نگرانیم بیایید به جای راه انداختن کمپین ها و فراخوان هواداران و ایراد سخنرانی های آتشین دست به دست یکدیگر بدهیم، مشکلات اساسی کشور را بشناسیم و با وحدت و همدلی و بدون متهم ساختن یکدیگر با پیروی از رهنمودها و ارشادات حکیمانه مقام معظم رهبری و حمایت از دولت خدمتگزار در این برهه خطیر و حساس کشور را بسازیم و به سمت آرمان های بلند جمهوری اسلامی ایران حرکت کنیم. همگان یکپارچه با نفوذ بیگانه مقابله کنیم.مراقب رخنه های فرهنگی باشیم. از فضائل اخلاقی و میراث گرانقدر ارزشهای اسلامی پاسداری کنیم. راستگویی و صداقت را سرلوحه کار خود قرار دهیم. آنچه را بر زبان یا قلم جاری می کنیم تنها و تنها برای جلب رضایت خداوند و اصلح امور کشور باشد. در مورد اخبار و شایعات و شنیدههای خود پیش از هرگونه داوری تحقیق کنیم که «ان جاءکم فاسق بنبأ فتبینوا» تا دچار اشتباه یا جهالت نشویم و رهنمودهای مقام معظم رهبری را آویزه گوش خود قرار دهیم و در سال اقتصاد و فرهنگ بکوشیم با عزم ملی و مدیریت جهادی در جهت رشد و توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور گام های مثبتی برداریم و سیاست های کلان و اقتصاد مقاومتی را با تمام توان اجرا کنیم و اطمینان داشته باشیم که تاییدات خداوند متعال و عنایات خاصه ولی عصر ارواحنا فداه همواره پشتیبان ملت بزرگ ایران خواهد بود و با همت بلند و عزم ملی نگرانیها مرتفع خواهد شد.