احمد الستی مدرس و منتقد سینما با تشریح دیدگاه‌های خود درباره سینمای لهستان عنوان کرد که روحیه ضد امپریالیستی در هنر و سینمای این کشور دیده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد الستی مدرس و منتقد سینما درباره برگزاری هفته فیلم لهستان در ایران گفت: یکی از مهمترین تاثیرات چنین هفته های فیلمی که در کشورهای مختلف برگزار می شود، آشنایی با شیوه های بیان سینمایی فرهنگ های مختلف و تقویت زبان سینما است. شیوه های متفاوت روایت سینمای لهستان ارزش متفاوتی برای تاریخ سینما داشته و کمک شایانی به رشد زبان سینما داشته است.

وی ادامه داد: در کشوری مانند ایران که پخش کننده فیلم های لهستانی فعال نیستند، برگزاری چنین هفته هایی می تواند نیاز علاقه مندان به تاریخ سینما را در ایران جبران کند، برگزاری چنین هفته های فیلمی کارهای ضروری بودند که طی سال ها در ایران انجام شده است. به عنوان مثال در سال 1350 هفته های فیلم لهستان در ایران برگزار می شد.

الستی بیان کرد: دانشجویان از طریق دیدن این فیلم ها به راحتی می توانند به قسمتی از تاریخ سینما پی ببرند، تاریخی که با برگزاری چنین هفته ای به راحتی در اختیار آنها قرار نمی گیرد. این هفته های سینمایی نقش مهمی در رشد فرهنگ سینمایی به خصوص در میان دانشجویان سینما دارد.

وی تاکید کرد: البته برگزاری چنین هفته هایی از سوی منتقدان نیز مورد استقبال قرار گرفته و انعکاس خوبی در جراید فرهنگی دارد، با توجه به اینکه چنین هفته های فیلمی غالبا سالانه برگزار می شود، قادر است مخاطب سینما را با رشد سالانه فیلم های یک کشور آشنا کند. لهستان کشوری است با فعالیت های قابل ملاحظه در آموزش و تولید فیلم که همیشه در حال رشد است. علاقه‌مندان فیلم های لهستان می توانند در این هفته فیلم شرکت کرده و زبان سینمای روز را دنبال کنند.

این مدرس سینما گفت: ما در سینمای لهستان شاهد سینماگرانی با شهرت جهانی هستیم که البته در ایران تنها با سینماگرانی چون کیشلوفسکی یا رومان پولانسکی، آندری وایدا آشنا هستیم، اما خوشبختانه در این هفته فیلم فیلمسازان مطرح دیگری از سینمای لهستان معرفی می‌شوند که می تواند برای سینماگران و دانشجویان فیلمسازی تاثیرگذار باشد.

وی توضیح داد: یکی از مهمترین اتفاقات مثبتی که در برگزاری این هفته فیلم رخ داده است، می توان به ایجاد ارتباط فرهنگی میان 2 کشور اشاره کرد. ما همواره ارتباط دوستانه و قوی با کشور لهستان داشته ایم و همواره این دو کشور در کنار هم بودند. مسائل و دیدگاه های لهستان در امتداد آرمان‌های ما بوده و باید بدانیم که آنها نیز مانند ما روحیه ضد امپریالیستی داشته اند.

الستی گفت: در این هفته فیلم شاهکارهای سینمای لهستان را می بینیم، مانند فیلم هایی چون «تصورش را بکن» که توانسته در جشنواره های مختلف جوایز بسیاری را بدست آورد و یا دیگر فیلم هایی که قرار است در این هفته فیلم به نمایش درآید. نوع فیلم های انتخاب شده برای نمایش نشان می دهد که برگزارکنندگان این هفته فیلم تلاش کرده اند تا از انوع مختلف فیلم های لهستانی انتخاب هایی را داشته باشند و در واقع این هفته فیلم را می توان یک برش هوشمندانه از سینمای لهستان دانست. هفته فیلم در کشورهای رو به رشد جهان یک فعالیت ضروری به شمار می رود که باید به آن توجه شود.