به گزارش خبرنگار مهر، برای جلوگیری از مهاجرت روستائيان به شهرها باید توزيع امكانات و اجراي زيرساختهای لازم در روستاها صورت گیرد و امکانات لازم برای توجه به گردشگری روستایی و جذب مسافران و گردشگران به شهرهای کوچک و روستاها مهیا شود.
در این شهرها و روستاها باید امکاناتی همچون آب آشامیدنی، جاده، مدرسه فراهم شود تا مردم روستا فکر مهاجرت به شهر نداشته باشند و یکی از روستایی که مردم آن با مشکلاتی پنجه نرم می کنند روستای حسن آباد از توابع بخش مرکزی دیر می باشد.
روستای تازه تاسیس 75 نفری 'حسن آباد' از توابع شهرستان دیر درجنوب استان بوشهر كه در سال های اخیر با مهاجرت مردم از شهر به این منطقه ایجاد شده به احداث مدرسه نیاز دارد.
هم اكنون 11 دانش آموز این روستا باوجود مشكلات و كمبود های زیاد در یك كانكس با یك معلم مشغول درس خواندن و فراگیری علم و دانش هستند.
راه روستا مناسب نیست/ نبود لوله کشی آب آشامیدنی در روستا
یکی از بزرگان این روستا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: راه ارتباطی جاده اصلی تا روستا به مسافت یکهزار و500 متر مناسب نیست و اهالی روستا با مشکل رفت وآمد روبرو هستند.
حسن عمرانی در ادامه به دیگر مشکلات این روستا اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: به دلیل مشکلات موجود در روستا مردم بارها تصمیم گرفته اند که به شهر بردستان سکونت کنند.
وی اضافه کرد: نبود لوله کشی آب آشامیدنی در روستای حسن آباد یکی دیگر از مشکلات بزرگ مردم این روستا است.
خرید روزانه آب از تانکرها/ تحصیل دانش اموزان در کانکس
وی افزود: روزانه هر خانوار یک تانکر آب پنج هزار لیتری به مبلغ 200هزار ریال به صورت آزاد خریداری میکنند و اداره آب هرماه یک تانکر آب 12هزارلیتری به مبلغ 106هزار ریال در اختیار مردم قرارمی دهد که برای آشامیدنی، استحمام و شست و شو مردم روستا اصلا کافی نیست و مسئولان باید هرچه زودتر کاری کنند.
حسن عمرانی افزود: آموزش وپرورش یك دستگاه كانكس با زیرسازی محكم برای تحصیل فرزندان این روستا احداث كرده است وهم اكنون 11دانش آموزان در این كانكس مشغول تحصیل هستند که با مشکلات سرما وگرما روبروهستند.
وی گفت: هم اکنون یک نوع بیماری پوستی در بین دام ها شیوع پیداکرده است که خودم براساس تجربه ای که دارم با داغ کردن میله آهنی روی پوست دامها آنان را بهبود میکنم اما اداره دامپزشکی باید برای بررسی موضوع بیماری دام ها وارد عمل شود.
نبود شورای اسلامی در روستا/ دامپزشکی برای سم پاشی مراجعه نمیکند
قاسم عمرانی یکی دیگر از اهالی این روستا نیز به خبرنگار مهر گفت: ما از شهر به این روستای ابا و اجدادی خود مهاجرت كرده ایم و قصد داریم زندگی خود را دراین روستا ادامه دهیم اما مردم این روستا به امكانات اولیه زندگی نیاز دارند كه باید فراهم شود.
وی افزود: نبود شورای اسلامی در روستا نیز مشکلاتی در پی دارد ومردم اگر درخواست و کارهایی داشته باشند باید به شورای بخش در بنای راشد مراجعه کنند.
عمرانی ادامه داد: اداره دامپزشکی برای سم پاشی مراتع و دام ها به صورت مرتب مراجعه نمیکند وبابت هر واکسن، دارو هزینه زیادی به صورت آزاد برمی دارند.
لزوم ارتقای امکانات روستاها برای مهاجرت معکوس از شهرها
معاون عمرانی استاندار بوشهر نیز در نشستی که با شهرداران ودهیاران در بندر دیر این امر را مورد توجه قرارداد و گفت: روستا یعنی محرک و تولید و ما نیز نگاهمان، حمایت و اعتباراتمان را به سمت روستا ها خواهیم برد و دستگاهها نیز با همین دیدگاه می بایست برای این کار وقت بگذارند.
شاپور رستمی افزود: با برنامه ریزی بهتر باید زیرساختها و ظرفیتهای روستاها ارتقا یابد تا مهاجرت روستاییان معکوس شود.
وی خاطر نشان کرد: باید نگاه ویژه ای به روستاها شود تا امکانات و ابزارهایی برای آسایش بیشتر و زندگی بهتر مردم این مناطق ایجاد شود.
معاون عمرانی استاندار بوشهر در ادامه بیان داشت: برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها، امکانات در روستاها باید افزایش یابد.
ساخت مدرسه خواسته اساسی مردم روستا است
آموزش وپرورش دیردر سال گذشته یك دستگاه كانكس با یك معلم برای دایر كردن مدرسهدراین روستا اقدام كرده است و اكنون این روستا مشكل تحصیل نكردن فرزندان ندارد اما ساخت مدرسه گامی مهم در ارتقای تحصیل دانش آموزان این روستا است.
مردم روستا انتظار دارند که مسئولان تلاش کنند در این روستا مدرسه ابتدایی دو كلاسه احداث شودتا دانش آموزان با خیال راحت به درس بپردازند.
اكنون دانش آموزان روستای حسن آباد در پنج كیلومتری دیر در كانكس به عنوان مدرسه درس میخوانند اما دانش آموزان و اهالی این روستا چشم كرم به توجه مسئولان شهرستان دوخته اند.
معلم این روستا نیز از آغاز سال بجد موضوع احداث مدرسه دراین روستا را پیگیری كرد و به عشق خدمت دراین روستا در گرما و سرما مسافت پنج كیلومتری از محل سكونتش را با موتورسیكلت تا این روستا رفت و آمد میكند.