به گزارش خبرنگار مهر، محمد پژمان، ظهر پنچشنبه در همايش بين المللي معماري و توريسم در سالن صباي مشهد اظهار كرد: متاسفانه در دوره هاي اخير و در جريان توسعه، بخش معماري دچار ضعف مفرط شده و اين امر بايد آسيب شناسي شود زيرا يكي از آسيب ها مربوط به مباحث اقتصادي بوده و اين موضوع بر بكارگيري افراد غيرمتخصص و طراحي و مطالعه حوزه معماري تاثير گذاشته است.
وي عنوان كرد: معماري در توسعه صنعت توريسم تاثيرگذار است و امروز با بخش توريسم بيشتر از حوزه اقتصاد آشنا هستيم و روي اين حوزه توسعه و تاكيد شده اما همه بحث ها مربوط به تاثيرات اقتصادي نيست زيرا تاثيرات اجتماعي، فرهنگي و علمي نيز در اين بخش قابل توجه است.
وي بيان كرد: توريسم نبايد منحصر به اقتصاد شود و حيف است كه ساير اتفاقات خوب در اين حوزه ناديده گرفته شود زيرا رشد و سازندگي انسان و جوامع از اين طريق شكل مي گيرد.
وي با تاكيد بر اينكه امروز سومين اقتصاد عالم مربوط به صنعت توريسم است، گفت: بعد از نفت و خودرو سومين رتبه اقتصاد عالم مربوط به صنعت توريسم است و در اين راستا كشور ما جزء 10 كشور برتر دنيا در حوزه توريسم محسوب مي شود.
معاون وزير راه و شهرسازي عنوان كرد: در تمامي كشورهاي دنيا حوزه اقتصاد گردشگري در دست بخش خصوصي است و اين بخش از اقتصاد مي تواند به سادگي شكل بگيرد.
وي ادامه داد: سرمايه گذاري با مقادير كم در صنعت به دليل حجم بالاي سرمايه گذاري بسيار دشوار است بنابراين امروز كه ما نيازمند رونق اقتصادي هستيم، نمي توانيم در عرصه گردشگري باتوجه به فرصت ها و جذابيت هاي كشور و كمك بخش خصوصي به حوزه توسعه گردشگري سامان دهيم.
معاون وزير راه و شهرسازي تصريح كرد: 75 ميليون نفر جمعيت كشور است و مي توان با اقدامات مسئولان اقتصاد اين بخش را در بعد داخلي تامين و كامل كرد اما در اين ميان نبايد از گردشگري داخلي غافل شد.
پژمان يادآور شد: نقش آفريني در صنعت توريسم امري ضروري است و از اين طريق مي توان اشتغال پايدار را ايجاد كرد لذا امروز بايد از اين طريق به توسعه و رونق اين صنعت كمك كرد.
وي بيان كرد: امروز ضرورت دارد تا ظرفيت هاي بين المللي خود را به رخ ديگران بكشانيم و اين سبب رشد و آگاهي جامعه مي شود بنابراين بحث معماري طي دو سده اخير وضعيت اقتصاد جهان را از اقتصاد سنتي خارج كرده است.
وي با تاكيد براينكه حوزه صنعت توريسم بايد تقويت شود، افزود: در گذشته شاخص ترين و برجسته ترين مظاهر تمدني نوع معماري و ابنيه تاريخي بود و در حقيقت اين معماري نشان دهنده سطح علمي، توان مهندسي، افكار و عقايد و ظرفيت اقتصادي و گردشگري جوامع است.
وي تصريح كرد: امروز در حوزه صنعتي و ارتباطات نيز معماري مظهر تمدن و پيشرفت است و در حال حاضر ممتازترين بخش قدرتمندي يك جامعه نوع بنا، شهرسازي و معماري است.
وي تصريح كرد: اگر به معماري هاي گذشته و دوره هخامنشي و عصر جديد نگاهي بيندازيم مي بينيم بناهايي كه ساخته شده سرشار از ذوق و هنر و تفكر فرهيختگان يك جامعه است و ما در اين زمينه به خود مي باليم زيرا معماري كشور ما از گذشته و بعد از اسلام داراي چند شاخصه آشكار است.
معاون وزير راه و شهرسازي تاكيد كرد: معماريهاي گذشته همواره زيبايي هاي خود را در اوج سادگي به رخ كشيده و در معماري ما از تمام ظرفيت هاي طبيعي بهره گرفته شده و امروز معماريهاي بديع گردشگران را از كشورهاي مختلف جذب مي كند و اين نشان دهنده ذوق سرشار و توان مهندسي است.
پژمان تاكيد كرد: متاسفانه در دوره هاي اخير و در جريان توسعه، بخش معماري دچار ضعف مفرط شده و اين امر بايد آسيب شناسي شود زيرا يكي از آسيب ها مربوط به مباحث اقتصادي بوده و اين موضوع بر بكارگيري افراد غيرمتخصص و طراحي و مطالعه حوزه معماري تاثير گذاشته است.
وي تصريح كرد: امروز توجه ما به فضاهاي شهري مي تواند تعيين كننده و نقش آفرين باشد و بي ترديد يكي از لوازم رونق بخشيدن به بخش گردشگري، فراهم سازي زيرساختها در حوزه حمل و نقل، اسكان و بازارهاست.
معاون وزير راه و شهرسازي در بخش ديگري از سخنانش با اعلام اينكه برخي ميان توريسم و زائر تفاوت قائل مي شوند، افزود: عده اي براي زيارت و برخي به منظور تفريح به سفر مي روند و كشور ما مفتخر به وجود بارگاه امام رضا (ع) است اما تفريح هيچ گاه معنويت بارگاه حضرت رضا را تحت الشعاع قرار نمي دهد.