مشهد – خبرگزاري مهر: نماينده مردم مشهد و كلات در مجلس شوراي اسلامي گفت: وجود زنجيره هاي مكمل در اقتصاد گردشگري ضروري است.

به گزارش خبرنگار مهر، اميرحسين قاضي زاده، ظهر پنجشنبه در دومين همايش بين المللي معماري و توريسم در سالن صباي مشهد اظهار كرد: مشهد به عنوان شهري ويژه در بستر باستاني و تاريخي داراي تمدن بوده و بي ترديد امروز بهترين شهر اسلامي كه جامعيت آن باقي مانده مشهد است.

وي ادامه داد: مضجع شريف امام رضا(ع) بيش از هزار سال قدمت دارد و اين ضرورت ايجاب مي كند با توجه به خيل عظيم مشتاقان از اين فرصت استفاده شده و داشته هاي خود را به درستي بيان، استخراج و سامان دهي كنيم و در جاي خود به مردم داخلي و خارجي عرضه نماييم.

وي با اعلام اينكه معماري در سابقه تاريخي و موقعيت امروز نماد قدرت يك جامعه است، افزود: در بررسي سابقه تاريخي بسياري از كشورها وجود جايگاه نخبگان، ثروت، طبقات اجتماعي جامعه و نوع معماري مطرح است.

وي اظهار كرد: امروز در دنيا كشورهايي كه مي خواهند براي خود تمدني دست و پا كنند؛ تلاش مي نمايند تا در قالب معماري اين كار را انجام دهند زيرا سبك معماري نماد تمدن و قدرت است.

قاضي زاده بيان كرد: در حال حاضر يكي از مسائلي كه بايد به صورت جدي مورد توجه كشورها قرار گيرد وضعيت شهرسازي و معماري است چرا كه وقتي در يك شهر تضاد و تقابل را گسترده مي بينيم نشان دهنده دو قطبي شدن ثروت و هرج و مرج است.

وي يادآور شد: اگر در يك جامعه هماهنگي ميان ساختار شهري وجود داشته باشد يعني همه افراد جامعه به يك وضعيت همگون رسيده اند و اين امر موجب ترويج گردشگري مي شود، در اقتصاد گردشگري وجود زنجيره هاي مكمل ضروري است و امروز زنجيره مكمل توريسم را بايد در نظر گرفت.

نماينده مردم مشهد و كلات در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه در مشهد جدايي از بحث زيارت، مقوله معماري و آثار تاريخي و توريسم اكولوژيك احيا نشده، افزود: اين نوع از گردشگري ناقص است و بايد مراكزي را كه داخل پايتخت معنوي وجود دارد احيا كرده و به عنوان زنجيره مكمل حرم در نظر بگيريم.

وي يكي از آسيب ها در بحش توريسم را توجه به يك حوزه خاص دانست و افزود: زيرساختهاي لازم در مشهد فراهم نيست اما با اين وجود شاهد حضور ميليوني توريسم هاي خارجي هستيم بنابراين اگر زيرساختها فراهم شود صنعت توريسم هر چه بيشتر رونق پيدا مي كند.

وي با بيان اينكه مجلس شوراي اسلامي در خدمت گردشگران است تا قانوني در اين زمينه تصويب شود، گفت: خوب است كه اين قانون به صورت نخبگاني تدوين و با مسئولان دولت هماهنگ شده و به صورت لايحه وارد مجلس شود زيرا در غير اين صورت به دليل عدم همگرايي؛ قانون مصوب كيفيت لازم را نخواهد داشت.  

 

برچسب‌ها